Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Nová C4
Právě je pát 22. lis 2024 17:00:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nová C4
PříspěvekNapsal: pon 10. led 2011 21:29:11 

Taky jsem na to zůstal koukat jak ...
Chvála potěší, ale takhle se obouvat do našich mazliků? Jen s jedním mají pravdu, a to že tvrdý podvozek i mě dohání k šílenství. Snad bude podvozek plavější-prosím XMáky o zdrženlivost :lol: , ale za ty rány zezadu se kolikrát stydím. No taky si jí testnu a pak uvidím, zda-li si jí koupím. Už se mi fakt začíná líbit. I cena je docela sympatická.

C-Elysse 1.2Vti

PříspěvekNapsal: pát 14. led 2011 21:49:05 

Zdravím všechny fans naší staré C 4.Nárážky ve článku ve Světě motorů,na starší C 4.mi připadají velmi hloupé a ubohé.Myslím,že redaktor by měl víc hodnotit novou C 4 a nehlásat bludy o naší starší C 4. Jak je z narážek zřejmé,moc o ni neví.Jinak samozřejmě se mi novinka líbí a držím ji palce. :roll:

PříspěvekNapsal: sob 15. led 2011 1:02:11 

Je to tak. Ako som predpokladal, jedine co ma zaujalo na novejj C4 je - krasne budiky, volant, vacsi kufor a komfortne sedacky. Inak je to viacmenej to iste auto. Interier je stiesneny vdaka masivnejsiemu a vacsiemu stredovemu panelu, motorizacia ta ista, podvozok tiez, a co je najhorsie - rovnaka jednoprvkova odskakujuca naprava. Jedine co sa zmenilo su plasty karoserie(teraz plechove) a novy interier.

Za seba mozem povedat zeby som naozaj nemenil.

Bejvavalo:
Citroen C4 Seduction 1.6VTi 2010[30.6.2010]

PříspěvekNapsal: čtv 03. úno 2011 22:04:55 

Tak taky jsem ji zkouknul, i posadil se dovnitř a těch 6 let je znát, interiér vypadá luxusněji. Myslím že bych měnil, nejlépe kus za kus :twisted: No a že starou nemají novináři v lásce je klasika, nejlépe je si kopnout do volantu s pevným středem, to pak každej nemajitel 4 se směje až se za bříško popadá, jak je ten žurnalista vtipnej a frantíci blbý. :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pát 04. úno 2011 11:03:21 

Mno starou C4 mám ( 2007 1.6) a novou už jsem taky nějaký ten kilometr ujel, a je to úplňe jiné auto. popořadě :) : zmizel plechový zvuk při zavírání dveří, uvnitř krásné ticho, zádní náprava ač vychází ze stejné konstrukce jako stará C4 je s předchůdcem neporovnatelná ( žádné rány, mnohem lepší stabilita). 1.6VTi je zajímavý motor dvou tváří na nízké otáčky má člověk občas dojem, že by to auto snad měl potlačit, ale v otáčkách táhne pěkně. Sedadla krásně drží, nesrovnatelné se starší generací. Jediná věc které mne irituje j, že se Vám auto neustále snaží radit kdy máte řadit nahoru, ale to už jsem se naučil ignorovat.

PříspěvekNapsal: pát 04. úno 2011 19:11:07 

moorwind píše:
Mno starou C4 mám ( 2007 1.6) a novou už jsem taky nějaký ten kilometr ujel, a je to úplňe jiné auto. popořadě :) : zmizel plechový zvuk při zavírání dveří, uvnitř krásné ticho, zádní náprava ač vychází ze stejné konstrukce jako stará C4 je s předchůdcem neporovnatelná ( žádné rány, mnohem lepší stabilita). 1.6VTi je zajímavý motor dvou tváří na nízké otáčky má člověk občas dojem, že by to auto snad měl potlačit, ale v otáčkách táhne pěkně. Sedadla krásně drží, nesrovnatelné se starší generací. Jediná věc které mne irituje j, že se Vám auto neustále snaží radit kdy máte řadit nahoru, ale to už jsem se naučil ignorovat.

Taky jsem s novou C4 jel. Ultumení je samozřejmě o třídu lepší. Přece jenom generační rozdíl 7 let se někde projevit musí. Jinak ale vpodstatě nemá oproti staré C4 co nabídnout. Motor 1.6 VTi je mrtvej ve všech otáčkách, řazení je stený jak ve staré C4, zadní náprava mlátí pořád. Samozřejmě ne tolik. Je to nové auto, takže je jasné že oproti mojí C4, která má za sebou 150 000km nějakej rozdíl být musí. Kufr je větší, osobně ale nevyužiji ani ten svůj. No a místa pro cestující vzadu nic moc. Jinak auto vypadá ve skutečnosti lépe než na fotkách. Velkej průser vidím v ceně. S prodejcem jsem se dostal na cenu 420 - 430 000 Kč a to za auto který jede uplně nahovno. Za tu cenu bych snad radši šel do VW Golfa 1.2 TSI 77kW a to i přesto že koncern zrovna nemusím, protože z něj všichni dělaji nadauta. Rozhodně ale pojede líp než mrtvá 1.6, řazení bude lepší, rány od zadní nápravy nebudou a výbava bude přitom hodně podobná....

PříspěvekNapsal: pát 04. úno 2011 22:23:23 

asysy píše:
moorwind píše:

Taky jsem s novou C4 jel. Ultumení je samozřejmě o třídu lepší. Přece jenom generační rozdíl 7 let se někde projevit musí. Jinak ale vpodstatě nemá oproti staré C4 co nabídnout. Motor 1.6 VTi je mrtvej ve všech otáčkách, řazení je stený jak ve staré C4, zadní náprava mlátí pořád. Samozřejmě ne tolik. Je to nové auto, takže je jasné že oproti mojí C4, která má za sebou 150 000km nějakej rozdíl být musí. Kufr je větší, osobně ale nevyužiji ani ten svůj. No a místa pro cestující vzadu nic moc. Jinak auto vypadá ve skutečnosti lépe než na fotkách. Velkej průser vidím v ceně. S prodejcem jsem se dostal na cenu 420 - 430 000 Kč a to za auto který jede uplně nahovno. Za tu cenu bych snad radši šel do VW Golfa 1.2 TSI 77kW a to i přesto že koncern zrovna nemusím, protože z něj všichni dělaji nadauta. Rozhodně ale pojede líp než mrtvá 1.6, řazení bude lepší, rány od zadní nápravy nebudou a výbava bude přitom hodně podobná....

nu nazývejme věci pravými jmény :D :D pobavila jsem se při čtení a hodně :D

PříspěvekNapsal: ned 20. úno 2011 12:49:31 

Konečně jsem tak se také povozil teď čtvrtek a pátek s novou C4, byla to 1,6 THP exclusive s BMP6. Takže interiér super, sedadla krémová s kůží-pěkná, ale nepraktická. Motor síly na rozdávání, přece jen 155 koníků s turbem už něco nadělá. Jízdně nějak moc rozdíl proti mé to nebylo, myslím podvozkově, výkonem je samo jinde. Zalíbily se mi i přední parkovací senzory, byť se obávaly až moc... Super bylo to obrovské střešní okno, krása. Vyhrál jsem si i s barvou budíků, zvuky blinkrů, jsem na tohle hračička. Jen pro mne obrovský nezvyk nemít budíky uprostřed, ale před sebou. Spotřeba byla vyšší o cca 2 litry na mém každodenním okruhu, což za výkon výrazně větší není špatné (90 hp x 155 hp).

PříspěvekNapsal: úte 01. bře 2011 18:29:29 

lehtinen:
Jak se ti líbila robotizovaná převodovka?

Já jsem po vydání nové C4 začal uvažovat o koupi, protože se mi auto opravdu líbí. Chtěl jsem automat a diesel, ale ten v nabídce není žádný (kromě toho 4 stupně u benzínu).
Zkusil jsem tedy dát šanci robotu. Dneska jsem absolvoval celkem dlouhou testovací jízdu (tak 70km) dálnice, mimo město, i po Praze a musím říct že na tuhle převodovku bych si nikdy nezvykl. V manuálním režimu je celkem použitelná ale v automatickém je to špatné. Od automatu očekávám plynulost a co nejrychlejší řazení. Robot řadí jako manuál, takže v momentě, kdy to ne úplně čekám úplně přestane zrychlovat a výsledek je dost škubavý a nepříjemný. Upřímě nechápu jaktože citroen a peugeot mohou dávat tuhle převodovku do svých vlajkových lodí...

Co se týká převodovek tak má momentálně obrovskou výhodu renault s dvouspojkovou převodovkou EDC. Sice megan není zdaleka tak hezký zvenku i zevnitř jako C4, ale automatická převodovka hraje jednoznačně v jeho prospěch...

Jedině tedy zbývá doufat, že do C4 v dohledné době dají klasický automat pro 2.0HDI

PříspěvekNapsal: čtv 03. bře 2011 22:30:11 

Robot je robot, během těch dvou jsem si zvykl, z jedničky na dvojku škubnul, ale člověk to už čekal. Jinak lehký problém mi dělal hill holder při parkování. Tak jemnost tam není, rozjezd byl dost ostrý, ale věřím, že i na toto si lze zvyknout. Takže po městě super, mimo taky i při větší rychlosti. Osobně bych to něj i šel :) Navíc su pohodlný, takže asi tak :)

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 22:07:49 

Tak by som sa rád pridal k Citroeňákom. Mám objednanú C4 v najvyššej výbave okrem navigácie a full koži je tam všetko. Motor e-hdi z robotizovanou prevodovkou. Mal som najprv objednané a potom som začal čítať čo to vlastne je ten robot a priznám sa čím viac som čítal, tým viac mi mizol úsmev a nahrádzalo ho zdesenie. Každopádne už je objednané, tak aj keď nervózne, čakám a nechám sa prekvapiť. Som celkom pohodový vodič, vybláznený celkom dosť, takže by to mohlo byť aj v pohode. Najhoršie je že poriadne video, test alebo preradenie tejto prevodovky nieje možné nájsť na nete v ľudskom jazyku. Jediné čo som našiel je recenzia (mini) od Rasťa Chválu (dúfam toto nieje reklama) ale tam sa vyjadril jednou vetou, že to je tak 50:50 dobre-zle.

....lebo je čo sa aj delením množí - vedomosti....
Keyboard not found! Press any key to continue...

PříspěvekNapsal: čtv 10. bře 2011 22:45:43 

Mam novu C4 uz dva tyzdne, na moj vkus je to najkrajsi Citron za poslednych par rokov :). Zatial som nabehal len okolo 750km a plna spokojnost okrem jednej malej chybicky. Pri dennom svieteni sa prepne displej na max. podsvietenie a neda sa regulovat intenzita podsvietenia, ale pritom je pocut doost neprijemne pistanie ako keby regulator osvetlenia mal nejaku chybnu cievku alebo co tam je :? . Ako nahle prepnem svetla do manualneho rezimu a nastavim podsvietenie o stupen slabsie tak to uz tak nepocut, lepsie povedane uz to nepocut pri jazde vobec :) . Bol som s tym v servise a hned ma tam nasrali ze oni ziadne pistanie nepocuju ale ak chcem ze im tam mam auto nechat a ze to rozoberu a kuknu ci s tym nieco je ale ze asi nic nezmozu bo som prvy co im to nahlasil. Hlavne je ze to pocuju vsetci co v tom aute uz sedeli len oni nie :evil: . Zaujimalo by ma ci nekto z novych majitelov ma tu istu chybu? Nehovorim, ze sa stym neda chodit, ale je to trosku otravne :|
Este uvidim co mi povie zajtra bo dal som si zistit ci sa da nejak cez diagnostiku nastavit ina intenzita podsvietenia displeja pri dennych svetlach.

PříspěvekNapsal: pát 11. bře 2011 22:21:49 

lordsoft píše:
Je to tak. Ako som predpokladal, jedine co ma zaujalo na novejj C4 je - krasne budiky, volant, vacsi kufor a komfortne sedacky. Inak je to viacmenej to iste auto. Interier je stiesneny vdaka masivnejsiemu a vacsiemu stredovemu panelu, motorizacia ta ista, podvozok tiez, a co je najhorsie - rovnaka jednoprvkova odskakujuca naprava. Jedine co sa zmenilo su plasty karoserie(teraz plechove) a novy interier.

Za seba mozem povedat zeby som naozaj nemenil.

No pokud se jedná o HDi, tak jsou to nové motory..

PříspěvekNapsal: sob 12. bře 2011 20:45:33 

Peter029:

To je velmi odvážné, já bych si nikdy neobjednal něco v čem jsem se předtím nesvezl... Od toho testovací jízdy jsou a prodejci vychází vstříc.

Já po předváděčce rozhodně vím, že robota nikdy, ale každý má jiný vkus, tak přeju ať se ti s ním dobře jezdí.

PříspěvekNapsal: sob 12. bře 2011 20:55:18 

No, tak zatial som nesedel pred kupou ani v jednom aute a vzdy to vyslo. takze nerad by som menil tradiciu. Toto bude druhy francuz, tak uvidime aky je rozdiel medzi francuzom a francuzom.

....lebo je čo sa aj delením množí - vedomosti....
Keyboard not found! Press any key to continue...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]