Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Zasekávání bezpečnostního pásu
Právě je sob 23. lis 2024 17:16:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zasekávání bezpečnostního pásu
PříspěvekNapsal: ned 06. čer 2010 19:47:35 

Prosím o radu, jak na bezpečnostní pás u řidiče. Mám motor 1,8 16V, r. v. 2001, airbagy by měly být 4. Při odvíjení bezpečnostního pásu se z něj občas ozývá chrastění či klapání a pás se velmi často zadrhává, i když za něj tahám co nejpomalejší rychlostí. Někdy se mi jej nepodaří zapnout vůbec. Je možná oprava, nebo je nutná výměna? Co by to stálo, musí se do servisu, nebo to jde svépomocí?

PříspěvekNapsal: úte 15. čer 2010 13:52:26 

Ahoj,
resil jsem velmi podobny problem s pasem ridice. V servisu mi nabidli vymenu modulu navijeni pasu za 5500 + 500 za praci.
Rozhodl jsem se tedy pro demontaz a zjisteni co tomu je. Po rozborce byl problem v napinaci pruzine zasekavaciho mechanismu, ktera ma podobu srpu. Vyresil to pruzinovy drat za 10 kc a "vytvoření" duplikatu nove pruziny.
Pas funguje skoro rok bez problemu.
F

PříspěvekNapsal: úte 15. čer 2010 21:58:57 

jak píše freeman, jde to rozdělat, okouknout a opravit. Sice je to bezpečnostní prvek a nesmí se to, ale s šikovností se zvládne vše(skoro).Nejprv bych ho zkusil vytáhnout a znovu navinout, podívat se, jestli nevázne někde za čalouněním.Pokud to nepomůže, z důvodu vlastní bezpečnosti bych před opravou dal přednost jinému pásu z nějákého hodně málo bourného auta (pás z havaovaného vozu se nesmí použít)

Víc tady
Kód:
https://docs.google.com/leaf?id=0B2uOHCG5hY0ZNjIyMjg1NGMtNzdjMy00YWEwLWI2MTctMjQ1Yjg0MTcyYWRm&hl=cs

Kód:
Heslo:   Martin77   
8-)

PříspěvekNapsal: stř 16. čer 2010 8:32:45 

Děkuji velmi za podnětné rady a obrázky, asi to tedy zkusím rozebrat, popřípadě objet vrakoviště. Zkoušel jsem též nalézt pás jako náhradní díl v mnoha internetových obchodech, našel jsem např. na Jumpery apod, na Xsaru Picasso však jakoby neexistoval, nepodařilo se mě to a to jsem hledal opravdu hodně. Těžko říct, jestli je v pásech u Citroenů nějaká možná zaměnitelnost.

PříspěvekNapsal: čtv 01. črc 2010 11:22:36 

Tak jsem to opravil, zdá se, že pás funguje bezchybně, pružina ve tvaru srpu byla zlomená, takže se kleštičkami udělala nová. Komplikace byla, že jsem rozebral i opačnou část, naproti rohatky a západky, odkud vyskočila dlouhá pásová pružina, zajišťující navíjení pásu a nebylo jednoduché dostat ji zpět, ale když už tam jednou byla, musí zase zpátky, že.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]