Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Berlingo lpg - palivoměr
Právě je pát 22. lis 2024 18:54:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Berlingo lpg - palivoměr
PříspěvekNapsal: pon 17. kvě 2010 3:46:42 

Zdravím, mám Berlingo 1.6, r.v. 2007, nově namontovaný sekvenční vstřik lpg. Zatím naprostá spokojenost, až na jednu maličkost. I při jízdě na plyn klesá ručička palivoměru stejně, jako by jel na benzín. Takže se i při téměř plné nádrži benzínu dostane postupně na nulu. Je to nepříjemné z toho důvodu, že palubní počítač neustále hlásí nutnost doplnit palivo, oranžová kontrolka svítí, po každém nastartování to výstražně pípá a protože s autem nejezdím jenom já, tak také nemám přehled, kolik benzínu v nádrži reálně je.
Máte někdo s tímto zkušenost, jak to řešit? Myslím, že pan Vaníček se o tomto problému kdysi zmiňoval.
Díky.

Předmět příspěvku: Re: Berlingo lpg - palivoměr
PříspěvekNapsal: úte 18. kvě 2010 20:02:33 

Kde asi udělali soudruzi z NDR chybu? Udělali ji v tom, že neznají toto auto a zapomněli namontovat "emulátor", který vždy po vypnutí a vytažení klíčku "zrestartuje" hodnoty načtené ve snímači množství paliva - pozor, ta auta nemají klasický plovák.
Jde to ještě oblbnout občasným vytažením pojistky případně cvrknutím jakéhokoliv zanedbatelného množství benzinu do nádrže. Vše je ale nepraktické, proto to řeší tato součástka za ca 1000,-CZK. Pokud budou solidní, domontují zdarma. Dělám chytrého, protože jsem si to taky prožil, bohužel jsem doplácel, zas ale celé zařízení bylo za smluvní velmi přátelskou cenu.

PříspěvekNapsal: stř 19. kvě 2010 22:15:34 

Děkuji za odpověď, zkusím se s nimi domluvit. Jen tak pro zajímavost, když Berlingo nemá klasický plovák, na jakém principu je měřeno množství paliva v nádrži?

PříspěvekNapsal: stř 19. kvě 2010 22:26:24 

no neni to na 100% ale plovak to ma, jenom signal z plovaku je pomoci 2 kabelu preveden do pocitace ktery to vyhodnoti
kontrolka rezervy je vysilana pocitacem pri hodnote mensi nez XX

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: čtv 20. kvě 2010 16:31:30 

Nemůžu se hádat, rozebrané jsem to neměl, bylo mi to tak řečeno. Pokud je tam ale klasický plovák, proč tedy padá ručička palivoměru, aniž by docházelo k jakékoliv spotřebě benzínu z nádrže a stačí cvrknout třeba půl litru do nádrže a vše se zase srovná? Rád si to nechám vysvětlit. (myslím to naprosto v dobrém, zajímá mě to).
PS. u auta z roku 2001 to funguje i bez emulátoru, tam ten plovák určitě je.

PříspěvekNapsal: čtv 20. kvě 2010 17:55:41 

auto do starsiho roku vyroby ma jeste klasicky plovak a budik

nove auto ma plovak ktery posila signal ridici jednotce - budik je rizen jednotkou + pocita spotrebu a eventualni dojezd na nadrz, pokud si ridici jednotka mysli ze auto jede na benzin a pritom jede na LPG tak rucicka proste klesa az pri zmene stavu v nadrzi opet ukaze spravny stav paliva

proto se do novych aut montuji ty emulatory ktere vyresetuji stav a pri kazdem nastartovani to chvily ukazuje skutecny stav

PS. u moji C4 mam vyskouseno kdyz uz jedu na rezervu musim natankovat aspon 7 litru aby se mi palivomer vzpamatoval

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: pát 09. črc 2010 2:13:56 

Dotaz na pana Vaníčka - vytažení které pojistky jste měl na mysli? Kamaráda totiž napadla možnost odpojit pojistku pomocí relátka automaticky při každém vytažení klíčku. Jen si nejsem jistý, která pojistka by to mě být.

PříspěvekNapsal: pon 12. črc 2010 12:06:35 

Bohužel nevím, která pojistka to byla, je to již 2 roky, každopádně to bylo v krabici v motorovém prostoru.
Jinak Vás mohu uklidnit, v pátek jsem přivezl auto z přestavby (nový model), tam si to již měla elektronika řešit sama, ale neřeší, tak bude emulátor. Pozitivním zjištěním ale je, že ikdyž je ručíčka opřená až dole a PC říká 0 dojezd, auto jede pořád. Jinak do B 3 se vešla nádrž 67 L bez jakékoliv úpravy (využitelný bude asi 60L) a napouštění je skované pod víkem plnění nádrže benzínu. Zas to funguje lépe než u předešlé verze LPG, ale B2 se nevzdám, pro jízdu je asi o 50% lepší než B3. Do B2 mi teď budou montovat novou větší nádrž, snad by se tam mělo 50L vejít - teď jen 34L.

PříspěvekNapsal: pát 15. dub 2011 10:36:40 

ja mam C3 r. 2006 prerobene na LPG pred 2tyzdnami a tiez ma na zaciatku prekvapilo ako rychlo klesal stav benzinu. po prvom dotankovani za 15eur kontrolka poskocila cez polku nadrze.
zaujimalo by ma ale, ako sa da prakticky zmerat spotreba benzinu pri startovani

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]