C4 Picasso Možné závady v průběhu času

Motory, přeplňování, rozvody, vstřikování, chlazení, sání, výfuk, řízení motoru, palivová soustava.

Moderátoři: Havlicek.Lukas, Miroslav Lengyel, h1po

Odpovědět
miran53

C4 Picasso Možné závady v průběhu času

Příspěvek od miran53 »

Zdravím a obracím se ke zkušenějším o názor.
Prodávám auto a zájemce je z rodiny. Abych měl klid na duši, tak jsem auto nechal prohlédnout v servisu, ale prognózu mi samozřejmě nikdo neudělá. Tak se obracím na vás a vaše zkušenosti.
Auto je C4 Picasso 1,6 HDI 8V 82 kW, 2013, najeto 125 000 km ( skutečných, mám ho od nova). Ve 120 kkm nové rozvody a EGR ventil. Na diagnostice ukazuje zaplněnost DPF na 70% a stav Eolysu 0.3 litru.
V kolika kilometrech se začínají objevovat problémy? Kolik se s tím ještě nechá najezdit, než nastane potřeba větších výměn.
Jasně, nikdo nemá věšteckou kouli, ale máte zkušenosti, víte, kdy vás co začalo trápit. Napište prosím svůj pohled na věc.
Díky a pěkný den. Mirek
C4 Picasso, 1,6 HDI, 2013, 75kkm
Havlicek.Lukas
Kontaktovat uživatele:

Re: C4 Picasso Možné závady v průběhu času

Příspěvek od Havlicek.Lukas »

ten FAP filtr a eolys je podezdrele malo na ten najezd
to bude to tankovani za petikilo :D
bejvávalo: C4 1.6 HDi 66kw > C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i > Evasion 2.0i > C4 1.6 HDi 80kW FAP

současnost: ___________
miran53

Re: C4 Picasso Možné závady v průběhu času

Příspěvek od miran53 »

Havlicek.Lukas píše:ten FAP filtr a eolys je podezdrele malo na ten najezd
to bude to tankovani za petikilo :D
No, tohle auto mělo vždycky tankování do plné, ale jeden čas jezdilo krátké tratě, což nelibě nesl EGR a tak jsem zkoušel přidávat čistící aditiva. Teprve později jsem se dočetl, že se Eolys dávkuje s každým otevřením nádrže:cry:
C4 Picasso, 1,6 HDI, 2013, 75kkm
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“