CItroen - Hrdlo škrticí klapky - problém

Motory, přeplňování, rozvody, vstřikování, chlazení, sání, výfuk, řízení motoru, palivová soustava.

Moderátoři: Havlicek.Lukas, Miroslav Lengyel, h1po

Odpovědět
szoteka

CItroen - Hrdlo škrticí klapky - problém

Příspěvek od szoteka »

Krásný den. Auto při jízdě přestalo táhnout a nejde do otáček. Dle diagnostiky mi moc hodný pán ze servisu poradil, že je problém s dávkovačem vzduchu turba. Přesně Hrdlo škrticí klapky . Zeptám se. Odešlo to už někomu? Nebo mám zkusit hledat kolem toho nějakou klasickou chybu co ji měl i někdo jiný. 2 konektory co jsem na tom nasel jsem odpojil prostříkal kontaktolem ale žádná změna. Prosím nějaké rada jak a co zkusit prvně než to objednám? vrakáč 1.500,-- a nové v PL 4.700,-- Díky za rady

.....................

Tak jsem dnes to vytáhl. Bylo tam karbonu do aleluja. Vyčistil benzínem. Klapku zkousim rukou, jako jak by se zasekávala. Otázka jestli to má chodit lehce jak třeba ve fabii jak čistím klapu vzduchu. No konečný výsledek stejný. Vzal jsem klapu otevřel mechanicky naplno zaaretoval ať je otevřená naplno a normálně do otáček to jde. Jak odaretuji se přivře a nic...

Takže předpoklad je, že se asi klape nehýbe. Můj názor. Prostě je furt přivřená a neotevře se

Turbo to asi nebude. od 2200ot asi slyším lehký pískot jak vždycky.
*************************************************************************************
Citroen C4 GRAND PICASSO EXCLUSIVE, 11/2008, 2.0 HDI, chiptuning
szoteka

Re: CItroen - Hrdlo škrticí klapky - problém

Příspěvek od szoteka »

Takže opravdu sekla klapa. Prostě rucně se i zasekává. Dal jsem z vrakáče druhou (samozřejmě pořádně vypucoval) a vše cajk
*************************************************************************************
Citroen C4 GRAND PICASSO EXCLUSIVE, 11/2008, 2.0 HDI, chiptuning
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“