Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - MF volant - vymena, zamena, upravy...




Právě je pon 22. říj 2018 8:51:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: MF volant - vymena, zamena, upravy...
PříspěvekNapsal: úte 09. led 2018 15:28:21 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 236
dobry den,
vzhledem k opravdu nadmerne tloustce volantu u C4GP bych ho rad nechal potahnout a udelat tlustsi a s tim souvisi moznost koupe trochu jineho volantu... nevite sim nekdo, jak je to s moznosti zameny kompletniho volantu bez AB mezi jinymi typy citronu? co sem se koukal, tak C4 ma stejna tlacitka (s jinym rozlozenim), ale asi jinej AB :-( pripadne jak by si poradila "podvolantova" jednotka s volantem z pred FL verze technospace (ta, co ma vic tlacitek; 2013-2016) a jestli v tomto pripade bude AB sedet bez nutnosti upravy konektoru? nezkousel sim nekdo? diky,
kuba


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 28. led 2018 21:13:27 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 236
tak nakonec to zustane bez experimentu a bude klasicky volant pro 2016 a vyssi... az bude posito, postnu obrazky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 02. úno 2018 18:01:12 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 236
volant je doma:


Přílohy:
20180202_115644.jpg
20180202_115644.jpg [ 97.16 KiB | Zobrazeno 1736 krát ]
20180202_115627.jpg
20180202_115627.jpg [ 97.32 KiB | Zobrazeno 1736 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 02. úno 2018 20:26:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 02. říj 2010 20:32:08
Příspěvky: 1144
...to vypadá super obšito,co to koštlo ??? jinak dá se i poslat,,,třeba do SZ kontakt,,, fakt pěkný,jak dlouho jsi byl bez volantu ?

_________________
Tesla X P100D AWD Černá Perleť ... služebka.
Citroen C4 Grand Picasso 2014 Technospace 2-BlueHDi 150 EAT6 Šedá Shark 5.8l/100Km
Citroen C4 Grand Picasso 2008 1,6 HDI 110k BMP6 - Červená Lucifer-prodan
Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-prodan.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 02. úno 2018 20:47:14 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 236
podarilo se mi sehnat pry rozbity volant bez tlacitek pres automedik... nakonec dosel volant i s tlacitky a byl jen zespodu na venci a pod tlacitky trochu poskrabany... nemam zjisteno, estli sou tlacitka nefunkcni, ale kdyztak se vymeni za ty origo... vseho vsudy za 2500,- (za samotne obsiti je cca 1500,- - 2000,- podle materialu) ...

da se domluvit na tloustce vence (tady je cca 2-3 mm nad puvodni polomer), barve nite, da se dat stredovy krouzek, alcantara... firma je z Blanska a sou to odhadem asi vietnamci, ale uplne je zaradit nedokazu ;) poslat by asi slo, ale osobne je to vetsi svanda... kdyz sem tam byl poprve, myslel sem, ze me tam rovnou zapichnou, ugrilujou a strci do kebabu :-P tedka uz v pohode a da se s nema dobre domluvit, co vlastne clovek chce... na zasilku jedou napriklad volanty.net aj.

vymena me teprve ceka, ale origo servis se netvaril nijak odmitave a jakmile tam pudu, tak mi to prej prehodi...

jo a jinak sem myslel, ze to nejde, ale na tomto videu: https://youtu.be/cn9MBcbfIAI?t=265 je Technospace od roku 2016 (s ConnectNAVem) a vicetlacitkovym volantem ;-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 0:41:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. lis 2012 17:42:48
Příspěvky: 30
ja jsem ze zacatku nerozumel, co myslis pod vicetlacitkovym volantem :shock:
a kam se tam dalsi tlacitka vlezou. :D
Ted uz chapu, tento volant mam z vyroby a to mam technospace po FL.
Asi je to dano vybavou, jelikoz mam Shine v plne vybave.

Hledal jsem jestli nemam nekde foto i s volantem, ale bohuzel ne.

_________________
----------------------------------------------------------------------------------
2016 GRAND C4 PICASSO SHINE 2.0 BlueHDi 150 S&S EAT6 modra Lazuli
2012 Grand c4 picasso intense 1,6 HDI stribrna metaliza- (2012- 2016)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 14:42:34 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 236
ja sem taky hledal volant, ktery by byl ten vicetlacitkovy, ale byl vubec problem najit po FL volant (s hlasovym ovladanim)... bohuzel sem se taky nedopatral, jestli podvolantovka umi v zakladu i ten vicetlacitkovy a sama si nastavi, ktery volant je namontovany... ale predpokladam, ze asi ne, takze sem neriskoval :-) tlacitka jsou ale samostatny lehce demontovatelny modul, takze predpokladam, ze pujdou posleze pripadne koupit a (nechat) dokodovat...

ALDOR: jakou fci maji prosim u toho vicetlacitkovyho volantu oznaceny rollery a tlacitko? diiiky
Příloha:
MF_volant.JPG
MF_volant.JPG [ 52.08 KiB | Zobrazeno 1642 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 14:54:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6515
Bydliště: Kolín
pod volantem je jen prodlouzeni dat a sbernice
tlacitka jdou namontovat jakekoliv - otazka zda zbytek tlacitek bude mit u slabsi vybavy nejakou funkci

u prvni C4 sem mel multifunkcni volant s cudlikem klimy - ale klimu v aute sem nemel :P

jinak k cudlikum a rolerum - navod tvrdi ze vlevo je reostat podsviceni osvetleni ve voze a vpravo listovani v telefonu nebo BT - a ten cudlik neni to vypnuti alarmu senzoru tlaku pneu ??

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 15:37:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 02. říj 2010 20:32:08
Příspěvky: 1144
...alarm,senzor pneu,to vše se přepíná přes infotaiment a tablet,ne volantem.Jinak to práve,,,roler tlačítko,,,je na rolování skladeb,kontaktů,rádií a jiných věciček.Má také volant se všema tlačítkama...mimo te kebule co po zmáčknutí mám mluvit...misto ní mám jine tlačítko,páč mám volant před faceliftem,ale levím tlač.rolerem nedokážu nastavit jas displaye popřípadě v kabině.

_________________
Tesla X P100D AWD Černá Perleť ... služebka.
Citroen C4 Grand Picasso 2014 Technospace 2-BlueHDi 150 EAT6 Šedá Shark 5.8l/100Km
Citroen C4 Grand Picasso 2008 1,6 HDI 110k BMP6 - Červená Lucifer-prodan
Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-prodan.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 15:49:28 
Offline

Registrován: stř 27. zář 2017 10:13:42
Příspěvky: 236
to by melo delat to tlacitko vlevo uplne dole... nahore nad rollerem je podle manualu odstup u adaptivniho tempomatu... prochazeni skladeb a kontaktu je to vpravo nahore, ne? alspon na tom jednodussim volantu to tak je... ale tam zase chybi SRC tlacitko (melo by byt soucasne s telefonem, ale nejde to)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 15:57:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6515
Bydliště: Kolín
mi prijde ze u druhe generace se s tim neparaj a delaj tlacitka jak se jim zamane
u C4 a C4GP byl jasny sled tlacitek a funkci a zadne jine zmeny tam nejsou - je tam teda jedno tlacitko programovatelne - kdy lze nastaviz 1ze 4 funkci

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 21:01:38 
Offline

Registrován: pon 22. srp 2016 13:14:47
Příspěvky: 75
Chlapi, toľko meditujete. Skúšali ste to pozrieť v príručke? Na nete sa dá nájsť príručka k rôznym verziám, pred i po fl. Tam by mohol byť popis, toto mi príde ako hádanie naslepo.

_________________
Citroen Grand C4 Picasso II 1.6 eHDi 115 Best Collection 6M 2015
Bolo: Toyota Corolla Combi 1,4 VVTi 5M 2006


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 21:07:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6515
Bydliště: Kolín
no to sem prave skousel a tuhle verzi sem jaksi nenasel :P :mrgreen:

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 21:18:14 
Offline

Registrován: pon 22. srp 2016 13:14:47
Příspěvky: 75
Ja som skúsil nájsť príručku a nenašiel som ani tú :roll: :lol:

_________________
Citroen Grand C4 Picasso II 1.6 eHDi 115 Best Collection 6M 2015
Bolo: Toyota Corolla Combi 1,4 VVTi 5M 2006


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04. úno 2018 21:24:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 30. lis 2012 17:42:48
Příspěvky: 30
mam to nasledovne, nize popisuji jen tlacitka ktere mam z tveho pohledu navic.

tlacitko vlevo nahore - nastaveni odstupu pro adaptivni tempomat. zmacknutim se prepina mezi 3 mi ruznymi odstupy. - kazdy z odstupu se automaticky s rychlosti prodlouzuje.
roller vlevo - prepina se pred ruznym rozlozenim hlavniho displaye, myslim ze je tam 5 variant z cehoz je jedna "osobni" tak jak si ji navolis v menu.
tlacitko vlevo dole - "black display" - vypne dolni display a horni prepne do minimalniho zobrazeni, tudiz zobrazuje jenom rychlost. pro me nepouzitelne.

tlacitko vpravo nahore - SRC - prepinani zdroju audia
roller vpravo - nedela nic a nebo jsem neprisel na to k cemu slouzi
tlacitko vpravo dole - zvednuti prihoziho hovoru, pripadne prepnuti na menu telefonu/ android auto/ apple carplay.

jinak navod jsem koukal jak online tak v aute a ta prava strana tam neni nikde popsana

PS: kazdy roller se da o zmacknout a tak potvrdit vyber, ale na to jste asi prisli :)

_________________
----------------------------------------------------------------------------------
2016 GRAND C4 PICASSO SHINE 2.0 BlueHDi 150 S&S EAT6 modra Lazuli
2012 Grand c4 picasso intense 1,6 HDI stribrna metaliza- (2012- 2016)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Pucmeloud a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz