Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Aditivum pro DPF
Právě je pát 22. lis 2024 12:05:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Aditivum pro DPF
PříspěvekNapsal: sob 20. úno 2016 13:47:34 

Citroën C4P-II r.v. 2011 - 1.6HDi - 110 k.: Počítač hlásí ve 120.000 km "Particle filter additive level too low", takže logicky došlo aditivum. Podle autorizovaného servisu je nádržka v podběhu pravého zadního kola a odpovídá to, že právě došla první tovární náplň. Je tam prý asi 4-5 litrů. Nejedná se o současnou "močovinu" AdBlue za 200,- Kč/litr, takže cena servisu ca. 5.000,- Kč. Takže docela raketa...
Jde mi o jedno: Dokáže někdo odhadnout, jak dlouho ještě vozidlo pojede...? (Pár startů, pár set km, tisíc km, nebo třeba pořád, dokud se neucpe DPF...?
U současných nejnovějších dieselů s AdBlue Euro6 dojde údajně k blokaci startování, pakliže močovina není doplněna po ca. 1.000 km od prvního hlášení. Potřebuji prostě ještě pár set km najet.

Předmět příspěvku: Re: Aditivum pro DPF
PříspěvekNapsal: sob 20. úno 2016 14:30:20 

Sice nevím, kolik kilometrů můžete ještě ujet s Vaším vozem, ale zato vím, že 10 litrový kanysl pro moje AdBlue 1,6 HDI stojí v servisu Citroën 400,-- Kč (čtyřista), x 2 = 800,-- na nějakých 20 tisíc km, nikoliv tedy 5.000,-- Kč, jak píšete. Jinde ke koupi ještě levněji.

PříspěvekNapsal: sob 20. úno 2016 19:09:48 

No, a to je právě ten fór: Aditivum které potřebuji já, není AdBlue. Ani spotřeba aditiva není stejná, jako u aut, kam se leje AdBlue po litrech. Není to to samé, proto i cena je jiná.
Navíc moje aditivum není možné dolít doma, ale doplňuje se výhradně ve značkovém servisu. Tak mluví i příručka k autu.

PříspěvekNapsal: sob 20. úno 2016 20:23:23 

tema tu je staci hledat

PS: DPF v aute nemas :oops:

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]