Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Benzinove cerpadlo
Právě je pát 22. lis 2024 19:15:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Benzinove cerpadlo
PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2009 1:08:36 

Zdravim mam takovy problem a potreboval bych poradit.Zhruba pred mesicem se me stalo pri zarazenim druheho stupne me zacalo cukat auto a na displei uplne v pravo zacala svitit takova ta zluta ikona,myslim,ze je to cerpadlo.No nechal jsem to byt,nebot me to zacukalo asi dvakrat a pohoda.Jenze pred 14 dny se stalo to same s tim rozdilem,ze jsem zustal stat a auto neslo nastartovat.Kdyz jsem dal klicek do druhe polohy pred startem,je slyset zhruba na tri vteriny cerpadlo z nadrze,jenze v tu chvilku to cerpadlo vrcelo snad deset vterin a auto neslo nastartovat.Po zhruba hodine kdy jsem si objednal odtah atd.jsem to zkusil jeste jednou a auto jsem normalne nastartoval.Celych ctrnact dni jezdim uplne normalne a dnes opet pri zarazenem druhem stupni a seslapnuti plynu, kontrolka cerpadla a trikrat cuknuti a zase v pohode.Takze nevim co by to mohlo byt,jen se bojim aby to nebylo podavaci cerpadlo,prosim nemate nekdo podobne zkusenosti?Diky za vsechny rady.Jo jeste na displei pocitac nehlasil zadnou chybu,jen svitila ta ikona v pravem rohu.

Xsara picasso 18i16v
r.v.2001

Předmět příspěvku: Re: Benzinove cerpadlo
PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2009 17:43:35 

zajed na diagnostiku. ta kontrolka není na čerpadlo,ale hlásí ti jakoukoliv motorickou závadu. může to být cokoliv jiného :?:

PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2009 20:24:48 

Zajdi si na diagnostiku.Pokud ti zasvítila kontrolka,tak je to závada a máš ji uloženou v paměti.Tam ti to "napíchnou"a zjistí,kde je problém.

PříspěvekNapsal: pát 30. říj 2009 9:31:50 

piskot píše:
Zdravim mam takovy problem a potreboval bych poradit.Zhruba pred mesicem se me stalo pri zarazenim druheho stupne me zacalo cukat auto a na displei uplne v pravo zacala svitit takova ta zluta ikona,myslim,ze je to cerpadlo.No nechal jsem to byt,nebot me to zacukalo asi dvakrat a pohoda.Jenze pred 14 dny se stalo to same s tim rozdilem

Tak a je to tady! I dříve se tady debatovaly podávací čerpadla, jestli nafta nebo benzin všechno jedno!! Jak si se zmínil, je to čerpadlo, ale většinou to bývá jen ucpané sítko. A teď: kup si aditiv do nafty - zimní nebo benzinu, v nádrži aby bylo minimum paliva, nalej dvou násobnou dávku aditivu, než doporučuje návod, neboj, předávkování nevadí....A teď!!!
Ze strana na stranu začni kývat atíkem, ať se pořádně promíchá palivo v nádrži, ať je tam vlnobití.... Mě to pomohlo, ten aditiv uvolnil nasedaný sajrajt v sítku a zatím je klid. Taky po zapnutí klíčku asi 3 vteř. bzučí slabě čerpadlo, pohasnou kontrolky a můžu nastartovat....

Xsara picasso 18i16v
r.v.2001

PříspěvekNapsal: pon 02. lis 2009 18:58:00 

Zdravim diky za odpovedi,dnes jsem mel to same opet pri zarazenem druhem stupni,pripada me to opravdu na zanasene to sitko,jak se tu popisovalo.Jeste se zeptam jestli se da nejak vycistit a jak,nebo koupit jen to aditivum?diky Kamil.

PříspěvekNapsal: pon 02. lis 2009 22:03:40 

Na starém autě mi to dělaly zapalovací kabely. Za určitých okolností mi poškozený kabel probíjel a jiskra lítala mezi ním a blokem motoru. Výměnou kabelů jsem to vyřešil.

PříspěvekNapsal: ned 15. lis 2009 20:34:48 

zdarec koupil jsem adidtivum nalil a zatim pohoda tak doufam,ze to bylo tim dik za napady kamil.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]