Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Kontrolka motora a antipollution faulty - nudzovy rezim
Právě je ned 24. lis 2024 18:56:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 30. led 2015 14:01:08 

Ahojte!! V prvom rade sorry ak zakladam zbytočne novu temu, no čosi podobne sa tu riesilo niekedy velmi davno. Mam c4 1,6Hdi r.2005 80kw a cca pred mesiacom mi zasvietila kontrolka motora (co sa stavalo pred vymenou komplet filtrov dosť často, niekedy auto stratilo vykon niekedy nie a po dalsom nastartovani vačšnou kontrolka zhasla) komplet filtre boli menene na zaciatku novembra 2014. Potom sa kontrolka neukazala skoro dva mesiace ziadny problem. No posledne sa rozsvietila kontrolka, s autom mi cuklo, rozsvietila sa kontrolka stop a zdochlo...stalo sa mi to po ceste do prace asi 6x, bez problemov startovalo dalej avsak vykon ziadny max 60km/h. V servise na diagnostike 5 chyb, 4 išli preč, auto vytočil kolko islo a kontrolka zhasla. Po 20o metroch čo som vysla zo servisu auto znova zdochlo. Ostala tam chyba v plynovom pedali nejaka. Odisla som a auto som dala do servisu k znamemu, ten doplnil aditiva pojazdil poriadne ho vytočil auto slo priniesol mi ho spat do prace, s tym ze uz to pojde. Ja o tri hodiny sadnem a auto slo asi tak 2km...zdochlo mi to rovno na zel.trati, uzasny zazitok..zdochynalo asi po 20 metroch jazdy tak som si tak 2km na benzinku isla 20km rychlostou na blikackach...tam som ho vytačala tak ako oni v servise a asi po 15tich minutach sla, uz to nezdochlo no vykon ziadny...potom ho mal znamy v servise skoro tri tyzdne, bol s nim aj v autorizovanom servise aj u elektrikara, ti vraveli ze to bude na sto percent ten pedal, nejake snimace, ktore su na obmedzovac rychlosti, ak toto otočim na volante vypise mi hned servis a vraj zblbne elektronika a potom robi to ze mi to zdochyna..nevedel to nijak vypnut, len mi to zakazal otacat...no najlepsie na tom je ze auto uz od pondelka mam a slape, žiadna kontrolka nič vykon super (klop klop)..čiže v podstate sa na nom nerobilo nič, nejake sa to samoo urobilo?? ak to spravi znova hovoria že jedine ten novy pedal..ten stoji cca 300 eur, hladali sme nejake nahradne diely niečo lacnejsie nakolko neviem či to naozaj bude tym pedalom nechcem vyhodit 300 eur len tak. Preto pisem tu, ci ste sa niekto stretli s niečim podobnym, či to podla vas moze byt tym pedalom? Pretoze mne potom nejde do hlavy ta hlaska anitpollution faulty čo je tusim egr alebo niečo take..a pochopitelne mam strach jazdit ci sa mi to nestane opat :o :o :o este ma napadlo...v nedelu večer som mala rezervu, tankovala som na omv (dovtedy stale shell) pondelok rano islo ok, večer na ceste z prace zasvietila kontrolka a spadol vykon, rano na druhy den uz zdochynalo..nemohlo to byt naftou? Vonku boli vtedy riadne mrazy konkretne v ten den okolo -15. Ze sa teraz nejak vyjazdila, doplinili sa tam aditiva... mam tam dojazd teraz nejakych 200km este. Dakujem moc za kazdu radu!

PříspěvekNapsal: pát 30. led 2015 18:23:12 

Budes muset stejne navstivit nekoho s diagnostikou. Prijde mi divne, ale by ti plynovy pedal zpusobil zdechnuti auta. Mas kody tech chyb? Nejlepe vsech 5ti, ktere tam byly. To ti delali Citroenackou diagnostikou?

PříspěvekNapsal: úte 03. úno 2015 13:52:34 

Ahoj, dakujem za odpoved! Auto mi slo presne tyzden :o dnes sa to stalo znova - vonku bolo rano -17..rano som ho asi 15minut odmrazovala kompletka zamrznute zvonka zvnutra, kym to klepkalo vsetko ok, vysla som asi 30 metrov z brany - kontrolka motora, kontrolka stop cuklo a koniec.... a spiatocka spat domov...nechce sa mi nechce verit ze je to tym pedalom, určite bude niečo s naftou..este stale je tam natankovana ta ktoru som spominala v predoslom prispevku, dojazd 120km. Volala som dnes do servisu kde bolo, kody tych chyb uz nemaju skoda. Bolo na diagnostike aj v Citroene tam vsak tvrdili ze to bude ten pedal.. :| neviem no ja myslim ze to pedal nebude, toho obmedzovaca som sa ani nedotkla, dokonca som myslela ze to na volante prelepim aby nahodou :D :roll:

PříspěvekNapsal: pon 16. úno 2015 14:41:54 

Skus este raz vymenit palivovy filter ked si vravela ze si ho sice menila..ale je mozne ze si natankovala nejaky sarjart a ked mas v nadrzi malo nafty tak sa ti moze ta spina hromadit a je v palivovom filtri. Je to najlacnejsie riesenie na zaciatok. A za dasie mas tam FAP ?? ak ano chodis na dlhsie trasy alebo len po meste ?? nemas zaneseny FAP ???

PříspěvekNapsal: čtv 19. úno 2015 13:33:26 

Ahoj dakujem za nazor, tiez ma to napadlo vymenit palivovy filter znova. Pretoze po tej poslednej vymene sa ta kontrolka nooo mozno dva mesiace neukazala...pred tyzdnom kym boli mrazy okolo -5 --- -8 sla som natankovat plnu nadrz, aditiva som dala uz pred tankovanim, a jazdilo v pohode...kym nebolo znova viac ako -11 :) este pri -11 som v pohode sla...včera - 18 to uz som vedela ze bude cesta dlha :D ...dnes -14 znova, nie je vsak potom problem nastartovat, co som citala clanky vačšinou uz mali problem vobec motor nastartovat ak je nafta stuhnuta... ja bez problemov nastartujem a idem dalej...niekedy bez vykonu niekedy v pohode slape..co sa tyka FAP - nie je tam. Jazdim vačšinou kratke trasy, ale striedame...ak sa da beriem priatelove a idem kratku na nom a on berie moje... na dlhsiu...no dlhsiu - 30 km...tam a 30 späť..buduci tyzden este skocim vymenit ten palivovy filter a pevne verim ze čoskoro tie mrazy skončia.. ak to je kvoli nim... :| :|

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]