Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Stěrače
Právě je pon 25. lis 2024 8:38:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 164 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stěrače
PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 7:26:13 

Já už nějakou dobu kupuji vodu do ostřikovačů(letní i zimní)v Německu. :D Ta letní nerozmaže mouchy po skle a zimní zase nezamrzne v -10°C,když je na kanystru napsáno,že je do -20°C. :? Nevím proč dělat kovbojku z oškrábání čelního skla.Očistím jenom to,kam dosáhnou stěrače,co je výš roztaje.Samozřejmostí je,taky ty stěrače zvednout a očistit břity gumiček,pak se žádné poškrábání skla nekoná.Na myčku jezdím sem http://www.ehrle.cz/cz/spolecnost/novin ... tnadlabem/
Za pár korun omyji celé auto a naprostá bomba je ionizovaná voda na závěr, nenechává na skle ty debilní kapky,které zaschnou. ;)
edit:Tak konečně padá,takže si každý dnes může tu očistu čelního skla na nečisto nacvičit. :lol:

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 10:09:19 

To znamená, že si auto myješ sám? Nevěříš myčkám?
To už je myslím dávno pasé, že myčky poškrábou lak...

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 10:14:35 

Ony ho přímo nepoškrábou,ale je takový zmydlený. :cry: A navíc mě to na výše uvedené myčce vyjde tak na 1/3-1/4 ceny a auto je umyté lépe. ;)

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 11:20:07 

Miro - tak prodobnou mame v Koline taky - to je ta bezdotykova - osobne si myslim ze to je dobre na takovou beznou udrzbu ale zazranou spinu bud kartace nebo rucne s houbou a kyblem
http://www.cwplus.cz/

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 11:41:52 

Luky,tak pro mě je zažraná špína cizí pojem. :D Já minimálně jednou za měsíc,ale spíš za 14 dní na myčku jedu.Navíc na jaře a na podzim celé auto navoskuji tvrdým voskem http://www.auto-kosmetika.com/product/a ... --500-m/51 Sice z toho bolí drobet ruce,ale na autě se pak ten bordel tolik nedrží a stéká to dolů. Pak už stačí občas zajet na myčku,auto párkrát oběhnout a je hotovo. Mně se na těchto myčkách líbí,že ta prášek z horkou vodou je opravdu kvalitní,krásně s tím vystříkám podběhy i brzdiče,ty samozřejmě ne tím práškem.Pak to ostříkám vodou,horkým voskem a nakonec celé spláchnu ionizovanou vodou.Taky si rovnou umyji koberečky,takže auto je jak prdelka. :D S celou procedurou se vejdu do 140,-Kč včetně vysavače,chce to samozřejmě trochu cviku a pořádně si přečíst návod. :lol: Mně se na poprvé stalo,že jsem tam nechal o něco víc a výsledek byl nijaký.Pak jsem zjistil,že i když se zmáčkne tlačítko STOP,tak čas stále běží :o takže jde jen o to vychytat,kolik času na co potřebuješ.Já nejdřív auto napěním,pak přijde na řadu cigaretka,aby prášek mohl chvíli působit a pak už to jde ráz na ráz.

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 12:09:39 

jj taky to tam hazu po 20 korunach obehnu vzdy s jednou dvackou auto dokola

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 15:38:45 

Tak to já si občas zajedu ke Globusu, ani nevystoupím, zaplatím 80,- Kč a za 3 minuty mám umyto. I s voskem, když mě posedne běs lesku. :lol:
Kartáče auto nepoškrábou, zato houba s kyblíkem je pro lak jistá smrt. Wapka ro taky nedokáže sundat všechno a člověk se naběhá kolem v gumákách jak řidič slečny Daisy a ještě je to dražší. Vyplachovat brzdiče není zrovna to pravý ořechový a tak mi ta dlouhá myčka u Globusu vyhovuje. Jsou to takzvaný koláče bez práce. Auto mě má vozit a ne se flákat po masážích. :lol:

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 20:26:52 

...Mikra...zato houba s kyblíkem je pro lak jistá smrt. :?: :shock: :shock:

...nevím jak to myslíš ?
...já teda autí u domu na dvorku takhle umívám již léta a že by lak byl po smrti ? :shock:
...ano mám svůj postup kterej je asi delší ale dělám to rád,,,co bych pro něj neudělal,,, :lol:
...polejt vodou potom kýbl s houbou a šampon s voskem nanotechnologii,opět opláchnout a potom švédskou hadrou setřít kapky,,,které už pěkně stékaj,,,aby nezůstali fleky a řeknu ti že lak je potom jako novej a tak též se tolik nešpiní.Ano na jaro po velkém úklidu taktéž dávám tekutý vosk od želvičky na podzim to samé. ;)

Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-není.

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 20:47:27 

Mikra: Ty jsi taky řidič slečny Daisy :D Tak tu myčku,co umyje auto za 3 min. i s voskem bych rád viděl. :lol: A hlavně ta umytá litá kola a vystříkané podběhy.Co se týče brzdičů,tak skutečně netuším,jak by jim mohla ublížit čistá voda,když do nich při jízdě letí veškerý bordel při jízdě. Navíc ty nové myčky nejsou nějaká wapka,ale skutečně to funguje,potřeba vyzkoušet.A nemusím si brát štafle,abych sundal anténní prut nebo si pak ručně dočišťovat zrcátka a kola.A klidně ta myčka může být ze zlata,ale na tom laku se vždycky časem podepíše.Jinak já mám také auto pro to,aby sloužilo,nicméně proč mu za dobré služby nedopřát trochu té masáže. :lol: :mrgreen:

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 22:49:25 

Nechci se přít a nechci nikomu nic vnucovat. A taky se mi nechce nic hledat, protože jsem unavenej z vánočního ležení, ale kdesi na netu jsem četl testy o mytí aut. Myčky naprosto vyhrály v šetrnosti k laku a kvalitě odstranění přischlých hmyzáků. Je to dáno množstvím vody a počtem přejetí pásků či štětin po každém "místečku laku". Houba je prevít, protože spolyká nečistoty a nerada je pouští, zato s nima ráda hladí povrch auta. Jak často si tu houbu vypereš a kolikrát s ní přejedeš po každém "místečku laku"? A mácháš si houbu do čista pod tekoucí vodou a nebo jen namáčíš pořád do černější a černější vody se šamponem v jednom kyblíku? To už je šetrnější smetáček, protože ten dře lak jen chlupem a ne tím "pískem". U myčky jde stálý proud čisté vody a všechna špína hned stéká a je oplachovaná a odstřikovaná novou a novou čistou vodou. Navíc rychlost otáčení kartáčů zajistí mnohonásobně vyšší počet přejetí vlasem katráče po každém "místečku laku", než při ručním kroužení houbou nebo smetáčkem. To bys tou houbou musel mydlit auto hodinu, abys dosáhl stejného počtu. Dnešní "SOFT" myčky mají kartáče heboučký jako králíček Ariel.
Ta myčka u Globusu je ta dlouhá, kde ti to chytne auto a projíždí po páse od kartáče ke kartáči, mezitím sprcha šamponu nebo vosku, nebo kartáče jen pro kola, na konci 2x ofuk do sucha. Čas jsem neměřil, ale odhadl na 3 minuty - na tom netrvám, ale trvám na tom, že auto vyjede tak čistý, jako bych ho doma pulíroval hodinu. Zrcátka před vjetím do myčky sklápím a kochám se ze vnitř, jak se ty štětiny proderou do škvíry mezi okno a zrcátko a při tom ho krásně umyjou.
K tý vodě do brzdičů. Nejenže je to jiný než za jízdy, když ti odstředivá síla a proud vzduchu vyhání vodu ven, zatímco tady pěkně zatéká do všech skulinek a schovává se tam, aby později mohla škodit, ale ještě navíc je tahle voda se šamponem, nebo dokonce s voskem. Když odjíždím z myčky, tak první brždění vždycky čumím, jak to nejde. Než se ta chemie opálí a vysuší, to chvíli trvá. A to to tam neperu nijak usilovně a cíleně. Jen že tam něco nateče při běžným mytí. Potom není divu, že někomu přiroste během léta disk k náboji a nebo nejdou povolit šrouby kol, když to odmašťuje několikrát za sezonu. Ano, sůl je taky sfiňa, ale neodmašťuje a co si na podzim máznu vazelínkou, to je na jaře mastný. A kdo maže, ten jede. Kdo odmašťuje, ten rezne. :D
Ano, uznávám, ruční mytí auta je o něčem jiným. Vezmeš při tom i interier, vnitřní sloupky a profily dveří, kam se myčka nedostane a který uměj krásně umazat oblečení, je to i o pocitu z čisťoučkýho voňavýho vymydlenýho autíčka a přiznávám, že taky zhruba jednou za léto propadnu tomuhle šílenství a potím se u garáže na sluníčku a hadříkem projíždím všechny zákoutí. Jenže radost mi vydrží stejně jen do rána, protože po každý takovýhle ulítlý akci zaručeně druhej den prší a nejpozději třetí den dostanu náklad vnoučat a z interieru je rázem pískoviště a svačinovej kout, kde má úklidová služba dovolenou.

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 22:52:26 

A KLID :!: :!: :lol: :lol:

PříspěvekNapsal: pát 26. pro 2014 23:43:43 

V Brně máme ted tohle...http://www.laserwash.cz/foto-video/
Umejvá to dobře, hlavně ta demineralizovaná voda je fakt super, flíčky po kapkách fakt nejsou, to na jiných myčkách tak není. Ale dvě věci co nejsou good.
Dlouhodobá špína za několik měcíců zůstává přilepená na laku. Po umytí stačí přejet prstem a je světlejší šmouha. A pak členitější hliníky to taky pořádně neumyje.
Akorát to mají drahý...no asi sou jediný v Brně, tak nahodily cenu.

PříspěvekNapsal: sob 27. pro 2014 1:02:29 

...hmm vypadá ta myčka zajimavě.
...jjj tak rychle své autí neumyju,,kyble s šamponem dávam dva na celé auto,,,před umytím opláchnu wapkou a po umytí opět wapkou.Auto umývám zhruba co 14.dní +- zaleží na okolnostech někdy třeba i celej měsíc ne.Ano děti to je zkáza interieru a proto je za to peskuji pořád dokola.Pokud jde onáklady -- jsem to nikdy nepočítal -- prostě je to další člen rodiny.Ne že jsem nezajel nikdy do myčky ale vím že když jsem z ní vyjel tak u různých hranatých oblinách a prolaklin to umyté stopro nebylo,je to už chvile co jsem tam nebyl a dle videa co jsem dal ...kuntik... je to už asi změna.Nevim ale když kolikrát vydím u našich firemních vozech i v bazarech a tak různě jak jsou laky vyleštěné kartáči myčkama až do pravydelnosti směru tak mám pocit že tou houbou to už horší bejt nemůže,je jasné že ji nebudu dřít s bordelem po laku...jo a pokud jde o smetáček který prej neudělá škodu -- tak udělá a jakou -- onehda na Mondeu jsem v zimě stahoval hrůzu sněhu z auta dolů abych vůbec něco vyděl a sníh ze mě neodletoval,no a na jaro jsem si všimnul jak krásně jsem smetáčkem dodržoval směr tahu. :shock:

Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-není.

Naposledy upravil j.pajinek dne sob 27. pro 2014 15:54:45, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: sob 27. pro 2014 1:31:14 

Až se mi nechce věřit, že to bez mechanického odstranění "kartáči..." odstraní špínu.
Vím že to asi není jako klasická vapka, ale také jen stříká. :-) Asi zase nějaká pořádná chemie a zátěž pro životní prostředí.
A vapka jak všichni víme auto neumyje do lesku.

Mluvím o tom video výše.

PříspěvekNapsal: sob 27. pro 2014 1:35:48 

já mám auto od tama čistý, ale zkoušel sem mamino Punto co se asi tři měsíce nemylo a tá zašlota tam zůstala. Lesk to má docela solidní.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 164 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]