Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - napojenie navigacie na autoradio.
Právě je ned 24. lis 2024 14:13:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: napojenie navigacie na autoradio.
PříspěvekNapsal: ned 21. úno 2010 17:49:48 

Riešim takyto problé, a prosim o radu. Mam C3/08 s original rádiom. Teraz som dostal navigáciu Dinavix Nano, ktorá je z Monfieldu. Problem je v tom, že tato navigacia je "očesana" o "blutu" a FM pripojenie. Takže neviem poriešiť pripojenie navigacie cez autoradio. Otázka znie? dá sa z original autoradia vytiahnuť "fúz" na pripojenie tejto navigácie? Najlepšie by to bolo napojiť, káblom cez výstup zo sluchátok, no neviem kde? Resp, cez mini USB, len potom by som mal problem s pripojenim na nabýjačku. SW som to poriešil, no zrejme v navi chýbajú neka súčiastky, takže to FM jednoducjo nejde. Nema niekto s tým skúsenosti? Za každu radu vopred ďakujem.

Předmět příspěvku: Re: napojenie navigacie na autoradio.
PříspěvekNapsal: ned 21. úno 2010 18:49:45 

cao
sak zapni na navi fMtransmiter a nalad na radiu frekvenciu a je to.......a vsetko co ti bude navi vydavat zvuk a hlas pojde z radia

PříspěvekNapsal: ned 21. úno 2010 19:03:19 

Vďaka za odpoveď, ale asi sme sa trocha neporozumeli. Ako som písal dostal som navi. z akcie moundfildu, no a tam nie ani "blutu" ani FM trnsmiser(očesaná origo. verzie). SW som to vyriešil, ale v navi chýbaju súčiastky, tak proste to prepojenie cez FM nefunfuje, preto hľadám náhradne riešenie. Niekde som čítal, že si autoradio prepoja káblom, no v c3 nemám, kde ten káblik strčiť, tak hľadám náhradne riešenie.

PříspěvekNapsal: úte 13. dub 2010 12:23:01 

Přečet jsem si to několikrát než jsem to nějak pochopil. Jestli má originál autorádio externí vstup teda nevim, osobně mi nedochází jakou tak strašnou výhodu mají originál vestavěný autorádia že lidi obětujou možnosti přehrávání mp3, připojení paměť. karet či flash disků, jednoduché vytažení externích vstupů apod. ;) To to není v manuálu? Jestli bude čas a chuť zkusim doma pohledat chytré knihy a servisní manuály, ale neslibuju...
Jedna občůrávka mne napadá - jestli má navigace normální audio výstup, napíchnout na to externí FM transmitter. Není to elegantní, ale jednoduché a levné ano. ;)

PříspěvekNapsal: úte 13. dub 2010 21:22:51 

Dakujem za odpoved, už som si myslel, že sa ani nedožijem :D , asi najjednoduchsie, a v tomto prípade asi aj najelegantnejšie to bude cez ten transmiter,(v PL som videl už za 5€, no zavahal som a nekúpil) o ktorom som už uvažoval, len ma trocha odrádza to prepojenie drôtmi. Asi musím použiť rozbočovač napájania 12V (navi+ transmiter), alebo, no stým by som sa musel pohrať, neako transmiter prichytiť priamo na držiačik navi, a tam to napevno poprepajať, no tu mam trocha problé, neviem, ako su napojene kontaky na zadnej strane navi. Tato konkrétna navi, je od dinavix-u, no je to "výhra", od Mounfildu (daroval mi ju kamarat za 50€), a z tej je všetko vykuchané. Čo sa mi podarilo pomocou softu, spojazdniť, je video + foto + aktualizácia RDS, no prepojenie na autoradio a "blutu" už nie, zrejme tam cýbaju neake súčiastky(soft beží) a to sa mi už nechce v tom rypať. Dalej nebola nabyjačka (pasuje z motoroly novšia) a taktiež stojanček je len pasivny (bez kontaktov) Taktiež obsahuje len mapy D,CZ,SK bez predplatenej aktualizácie....- Ináč vďaka za odpoveď, a keby si našiel riešenie, s vytiahnutím "drôtu " z aautorádia, budem len vďačný.

Inač ešte k tomu origo autorádiu. Keď som ho bral, bolo to vo vybave, cenovo výhodne, v cene zakladneho modelu, takže na výber nebolo. S radiom som v celku spokojny, má ovládanie pod volantom, a dá sa cez neho vstupovať do menu auta, tj. nastaviť denné svieteni, ovládanie zadného stierač, a ešte neake prkotiny, takže nemusíš so všetkým behať do servisu. Práve čo mi chýba je ten externy vstup, a napojenie telefónu. (v návode je ta možnost no tento model nemá "blutu").

PříspěvekNapsal: stř 14. dub 2010 6:09:32 

kabel na AUX za 50 Kc a diagnostika ktera ti to naprogramuje cca 500 bohuzel ti celou cestu nebude radio hrat ale jenom kecat smer cesty

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 27. dub 2010 23:28:45 

Docbackup mi zas nefachá, v knížce je prd, takže nevim. Z diagramů nic nevykoukám. Už si ani nic nepamatuju z toho jak jsem zapojoval rádio, někde jsem měl zapojení konektorů... Každopádně mi přijde, že tak jako tak by ti furt kecala navigace. Leda bys sám přepínal.
Ten FM transmitter se dá sehnat různý, já mam třeba na dvě mikrotužkové baterky nebo napájení z USB či autorádia. Za pár kaček z číny. Ale je to nešikovný, než to nastavíš... neska jsem například zaboha nemoh najít frekvenci kde by se necpalo nějaký rádio. Zkusil bych co doporučuje Havlicek.Lukas, jestli je na to přímo kablik...

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]