Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - ZLOBÍ HYDRAULIKA ?
Právě je ned 24. lis 2024 17:46:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ZLOBÍ HYDRAULIKA ?
PříspěvekNapsal: pát 12. úno 2010 12:19:26 

nafta byla dobrá ... lepší než LHM, když jsem tam měl naftu tak se to zvedalo uplně nádherně, rychle a předek i zadek zároveň .. .libilo se mi to ... zajimavě to působilo na brzdy... začlo to brzdit už jen při položení nohy na pedál docela razantně... někdy to bylo příjemný někdy když jsem na to zapomněl a rychle potřeboval zabrzdit tak jsem zabrzdil ještě rychleji než jsem chtěl ... ale nebylo to zas tak strašný ......dali jsme tam LHM a zvedá se to pomalu .. nejdřív zadek pak předek, a když chci po posilovači velkej výkon (rychlé zaparkování, uhybný ne-bezpečný manévr) tak mě překvapí prostě ztuhne a já nepřipraven to dotahuju zbytkem sil...ale celý tohle pozorování je strašně neobjektivní a to ze dvou důvodů: je zima... naftu jsem tam neměl v takovych mrazech a i bych se trochu bál, ikdyž s nějakým aditivem asi neni proč ....a druhý důvod, když nastartuju tak ještě chvili svítí červený vykřičník.... kapaliny si myslim že je ale dost tak nevim co to je .... ale to ted nechci řešit. ... jenom k tý naftě ... naftu JO... ale musí se zajistít aby v těch tenkých trubičkách nezamrzla, a počítat s tím že je řidší a objeví různý netěsnosti v systému, mě třeba docela tekla pístnice posilovače a s LHM už s tim problem neni myslim ....taky ale "kdo ví.."

PříspěvekNapsal: pát 12. úno 2010 17:07:55 

Ty jo to jsem už četl srovná PaM LHM verzus nafta co se týká parametrů.. To koukám jak to maká. Jenže nevim přroč ti to ještě dělá to co popisuješ. Mě se to zvedá v podstatě rovnoměrně. A volant otočim i jednim prstem, to bude asi tim že bylo řízení přetěsněno a mam tam i dobré čerpadlo udajně přetěsněné.

PříspěvekNapsal: stř 10. bře 2010 0:35:00 

od pretesnenia cerpadla na jesen som tiez mal tento divny pocit na riadeni - take to pulzovanie na volante - ale nie je to uplne vytuhnutie v niektorych momentoch (to som mal na predchadzajucom XM - piestnica posilovaca). To pulzovanie naberalo v zime pri tych mrazoch na intenzite a teraz su to uz viditelne pohyby na volante. Po zohriati sa to lepsi, ale nie celkom... Co je ale zvlastne, ze v poslednych tyzdnoch sa k tomu pridalo pohupovanie auta - uplne ako tragac - akoby som mal brutalne osmicky na kolesach. Minuly tyzden som dal vsetky kolesa prevazit - problemove bolo PP, kde lietala v plasti po defekte podlozka ventilu. Ale pohypovanie to nevyriesilo. Jasne, ze v 130tke je z pohupovania riadny ritotras. Fakt neviem, ci to mam pripisat na vrub kolesam, ci nejaka tajna zahada hydrauliky. Capy menene na jesen - pri kontrole ziadna vuola, stabilizator ok, LHM naposledy menena skoro rok dozadu - max. 20 tis. km aj s dotlakovanim guli. Tiez citim neskorsiu reakciu brzd - ale to by mohlo byt zavzdusnene, ako vravi pat a mat. anti sink gula nebola dotlakovana a asi pusta. tak ci tak hydra netecie. Uz sa neviem dockat, kedy mozem prezut na letne, ci to je naozaj kolesami, ale tie mrazy mi skoru nadej nedavaju.
Prosim o radu. Vdaka.

XM 2.1TD Prestige '00
XM 2.0i '90

PříspěvekNapsal: sob 20. bře 2010 19:35:32 

spolahni sa na servis - ked spomeniem, ze mi vibruje auto a ze by som chcel prevazit kolesa, tak by mechanik asi mohol sam od seba automaticky pogulat koleso po zemi a skontrolovat, ci nema pneu bubliny. To by som chcel asi moc. A takto tu spekulujem nad kravinami. Bublina na LZ kolese mala asi 15 mm nad ostatnym dezenom a uz boli viditelne vystuze. Logicky mi odislo lozisko, takze mam teraz pridavok ku zvuku ako remus;-)akurat zavisly od rychlosti a nie od otacok....

XM 2.1TD Prestige '00
XM 2.0i '90

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]