Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Měchy zadní nápravy
Právě je pon 25. lis 2024 12:38:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Měchy zadní nápravy
PříspěvekNapsal: úte 01. říj 2013 20:56:29 

Oxy píše:
Tak dnes sa potvrdiloto, co ste tu spominali. Zobral som jarovu vodu, auto dal na obrubnik jednou stranou, odmeral vysku na jednej a druhej strane, a oba mechy postriekal. Ziadne bublinky, ziadne sycanie, aj po polhodine auto ostalo tak ako bolo. Potom nasledovala vymena stran, lava strana bola na obrubniku, a uz po 15-20 min. auto sedelo na zadku...

Ahoj, znamená to, že pokud je jedno zadni kolo výš než druhé tak by z měchů nemělo nic unikat a ani by se nějak neměla uzpůsobovat výška?

Jsem dnes zkusil vyjet zadním kolem na cihlu a vypl motor. Z kola na cihle se ozývalo syčení a auto šlo dolů, po nějaké chvíli sepl kopresor a výšku dorovnal ale opět to syčelo a tak dokola.
Pak jsme to zkusil na druhém kole a opět to samé.
Nevím odkud to syčení jde, spíš mi to přijde že z nějaké trubky/ventilu - je to souvislé.

Když je auto na rovině tak výšku drží, ale jak jsme někde v kolejích nebo couvám v kopci tak padá na prdel a opět dofukuje.

Má to tak dělat a nebo nee? Zítra jdu do servisu ať se na to podívají, ale je to neorigo a asi top uvidí poprvé v životě, protože v Citroenu mi sdělili, že vše včetně měchů je OK. Toto chování jsem nasimuloval až dnes.

S jarovou voudou se k měchům pokud to není na zdviži nedostanu.

Dík.

PříspěvekNapsal: úte 01. říj 2013 22:08:47 

Tak to fungovat nemoze. Ja to mam teraz tak, ze kompresor dorovna svetlu vysku a potom klud, ziadne padanie na zadok. Aj mne to fongovalo tak ako popisujes, len to trvalo dlhsie. Skus mechy potriekaat jarovou vodou, a ak su derave budes tam mat bublifuk... Cely problem spociva v tom, ze tie prasklinky su na urcitom mieste a v urcitej polohe neprepustaju a v urcitej ano. Podla toho co popisujes caka ta vymenaa mechov.
Drzim palce.

PříspěvekNapsal: stř 02. říj 2013 8:15:18 

OK, ja si to myslim uz od kvetna a mechy uz mam pripravene jine. Tak je dnes navedu at to zkusi vymenit. Dik.

PříspěvekNapsal: pát 04. říj 2013 11:15:58 

Tak Oxy, dik za Tvoji metodu. Opravdu to s ni jde nasimulovat zda mechy jsou a nebo nejsou vadne.
Jeden vymenen a dalsi (ten se tvari ze je OK, ale po zvyseni kola nahoru stale neco syci) objednan/shanim.

PříspěvekNapsal: pát 04. říj 2013 11:56:06 

Ahoj!
Ani ten druhy nemusi byt v poriadku, zalezi le na tom ako vysoko si nadbehol s tym kolesom, ono v urcitej polohe moze povolit aj to druhe.... :(
Vymen oba, a budes mat po probleme, pri troche namahy ten mech zozenies aj za 130EUR/kus., bez namahy za 150EUR.
Drzim palce, potom daj vediet ako si dopadol!

PříspěvekNapsal: čtv 17. říj 2013 13:31:44 

tak vymene i ten druhy mech. Take na jednom miste profukoval r.v. 08/08.
By mne zajimalo jak to v tom Citroenu v cervnu kontrolovali - max se snad podivali, nic nevyzkouseli a zinkasovali 1 litr. Hlavne ze mi vymenili podlozku pod SPZ kvuli reklame aniz se zeptali (take mi to pak predelavali zpet).

PříspěvekNapsal: čtv 31. říj 2013 18:07:29 

Zdravim citroenakov. Mam C4G a samozrejme problem s mechmi. Bohuzial teraz sa to zhorsilo tak ze prejdem max 100 km a zadok ide k zemi odpojim baterku na cca 20 minut a kompresor nabehne. Idem ale do prahy a uz je to fakt na pre neviete mi povedat kde by som to zajtra v prahe vedel dat spravit. Je to surne!!! Dakujem velmi pekne za ochotu

PříspěvekNapsal: pát 01. lis 2013 12:05:00 

Ma zmysel chodit k oricialnym dilerom citroenu alebo nie? Teda myslim tu v Prahe ...

PříspěvekNapsal: pát 01. lis 2013 13:08:00 

Ahoj jinde nez v Citroenu ten mech nejspis neporidis. (Zkousel jsme Autobenex a AutoKelly, kde mi po hledani rekli ze toto sehnat neumi.) Maximalne v jinem servise ale Ti to objednaji take pres Citroen.
Maximalne si ho tam muzes jen koupit a nechat si to namontovat nekde jinde.
Jinak pokud mas predstavu, ze dojedes do Citroen servisu a reknes jim ze chces vymenit mechy tak to tak asi nefunguje :-).
Ten mech nejspis nebude s velmi vysokou pravdepodobnosti na sklade a take na provedeni nejakeho ukonu se nejakou dobu ceka.
Aspon v Brne to tak bylo a objednavali to z Rakouska (trvalo to asi 4 pracovni dny).

PříspěvekNapsal: pát 01. lis 2013 17:34:33 

Ja som to objednaval u obnova-auto na vajnorskej v Blave.
Na sklade ich nemali, ale ak ich objednas doobeda, tak na druhy den poobete su tam. Montaz trva cca. 30min. svojpomocne aj s cigaretkou a kavickou. ;)

PříspěvekNapsal: ned 03. lis 2013 9:57:29 

No o 00:00 v noci som dorazil stastne domov, a cele to bola story ako z akcneho filmu. Ako som naposledy pisal po cca 100 km mi to sadlo na zadok, a musel som cakat kym to znova nabehne, pravdepodobne, ja si myslim, preto ze kompresor trvale dofukoval a poistka ho vypla ako ochrana pred poskodenim, samozrejme medzi BA a Brnom to zlyhalo definitivne tak si viete predstavit ako nas vytriaslo na skvelej dialnici Brno - Praha. Dosli sme na hotel a zacal som patrat po citroen servisoch, byvali sme na sokolskej, najblizsie bol Dojacek, tak som tam rano doskackal. S takym pristupom som sa na SK naozaj nestretol. Absolutna ochota vyriesit moj problem, velmi prijemny pristup, napriek tomu ze mali fakt zhon, zacala sezona prezuvania :-).Takze cez nejaku burzu mi zistili ze v KIA u Domanskeho je jeden kus, ale je rezervovany, dalsie 2 kusy boli v Zline, 1 v Tabore, 3 v Budejovicich, obtelefonovali vsetky servisy ci je to volne a ked si tam dojdem ci mi to vymenia. Samozrejme nikde, vsade plno. Tak som si od nich vzal auto, skakat na C4G sa mi uz nechcelo, na otocku som siel po 2 mechy do Budejic, doniesol som ich o cca 18:00 a siel som si dat konecne kludnu veceru a pivo :-). rano o 10:00 som prisiel po auto, cele ma to stalo cca 1800 CZK + samorejme cca 8200 mechy.
K tomu Rakusku, ano vraveli mi ze by sa to dalo zo dna na den ale tak ako na SK aj v A mali sviatok, takze sa to objednat nedalo :-(.

Takze Dojacej v Prahe mozem len doporucit, aspon teda po mojej skusenosti :-)

PříspěvekNapsal: čtv 02. led 2014 14:26:54 

Tak Vas vsetkych zdravim, prilis vysoko som vyskakoval, bolo jasne ze pri tom co sa dialo posledne mesiace s dofukovanim muselo to nechat nejake trvale nasledky,na silvestra nasa C4G sadla na rit definitivne, odisiel samozrejme kompresor, resp. pravdepodobne zostalo "specene" rele v polohe vypnutej a teda odisla na kompresore elektronika, keed napojim motor na priamo na 12 V tak ide, cize myslim ze elektronika ovladania kompresora je v prdeli

neviete mi prosim poradit kde by sa dal zohnat repas, alebo kto toto opravuje? som z KE - SK

dakujem za rady

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 57 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]