Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - nejde zařadit dvojka
Právě je pát 22. lis 2024 23:25:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: nejde zařadit dvojka
PříspěvekNapsal: čtv 08. lis 2012 21:04:56 

Ahoj,
mám C1 r.v.2011 1,0 , koupenou v lednu 2012 mám najeto 8300 km, poslední dobou,když je auto studené mi nejde přeřadit z 3 na 2 stupeň. Někdy to jde jen ztuha a jindy vůbec, takže občas musím buď úplně zastavit a znova se rozjet a nebo odskákat na 3. Byla jsem se zeptat v Citroenu v Plzni na Letné a servisní technik na mě dost blbě koukal. Nevěděl by někdo co by to mohlo být a případně doporučit i lepší servis (auto je v záruce) na Letnou neslýchám nic dobrého a mám i špatnou osobní zkušenost.
Děkuji

Předmět příspěvku: Re: nejde zařadit dvojka
PříspěvekNapsal: pát 09. lis 2012 10:35:59 

Ahoj,

No co jsem tak procital ruzne C1 kluby, tak problem s razenim je vetsinou zpusobena vadnou spojkou nebo tim, ze ten spojkovy pedal uplne nerozepne spojku.
Muze to by samozrejmne i neco jineho, ale urcite bych ti radil jim to tam nechat at se snazi. To ze na tebe blbe kouka jeste neznamena, ze na tebe muzou kakat.

PříspěvekNapsal: pát 09. lis 2012 11:23:29 

nove auto a uz takove problemy?
no hold kdyz nekdo asi celou dobu pri cekani na krizovatce stoji na spojce neni se cemu divit :lol:

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: pát 09. lis 2012 12:26:05 

na spojce určitě nestojím, nejsem blondýna

PříspěvekNapsal: pát 09. lis 2012 12:28:22 

auto vezu do servisu ve čtvrtek tak uvidím na co přijdou ;)

PříspěvekNapsal: ned 23. pro 2012 15:07:55 

Iveta píše:
auto vezu do servisu ve čtvrtek tak uvidím na co přijdou ;)

Začínám pozorovat také podobný problém. Dořešila jsi to nějak? Děkuji

PříspěvekNapsal: stř 09. led 2013 20:10:34 

Už to řeším od půlky listopadu a ještě jsem nic nevyřešila, auto už bylo 3x v servisu a jen mi štelovali spojku a lanovody, efekt není žádný. Příští týden v pondělí ho tam vezu zase, před vánoci mi slíbili výměnu synchronů tak se snad dočkám.

PříspěvekNapsal: stř 09. led 2013 21:54:16 

Nech si vymenit celou rpevodovku za novou a oni at investiguji problem v Toyote v Polsku, kde to vyrabi... takove tahani problemu by me nas*alo hodne.. Vstricne jednani je vymena prevodovky.. Pozaduj to at bijou hromy blesky....

PříspěvekNapsal: čtv 10. led 2013 21:40:18 

Také bych raději aby vyměnili tu převodovku celou, ale nevím jestli si takhle můžu diktovat co chci, doteď mě tak nějak tahali za nos už toho mám také plné zuby. Oni tam údajně žádnou závadu nezjistili, ale auto řadí špatně, nebo to tam rvu násilím.Oni by tím určitě jezdit nechtěli, nové auto a řadí to hůř než můj bývalý peugeot 106, 17 let starý.

PříspěvekNapsal: čtv 10. led 2013 23:49:50 

Zadej vymenu prevodovky. Pokud by s tim meli problemy, obratil bych se na pravnika.... Tim, ze to auto lezi v servise a ze do nej musis jezdit, je ztrata hodnoty auta, tveho casu a nakladu, ktere tomu venujes. Automaticky bych si pri neuspesnem jednani stezoval oficialni cestou (dopisem) na zastoupeni citroenu, ze jednoduchou vymenu prevodovky odmitaji a nejsou ochotni predat investigaci problemu jinam, kdyz ji sami nezvladaji.
Pokud totiz nevi cim to je, tak musi vymenit celek, ve kterem se vada nachazi. Takhle postupujou i ostatni seriozni servisy a dil pak jako celek odchazi vyrobci, kde se vada najde! Jeste bych napsal redaktorum Sveta motoru a AutoTipu (dva nejvetsi auto-deniky v CR) tuhle zkusenost a mozna se dotazal na reseni, ci jak najit pomoc.... A o tomhle postupu take seznamil dany servis....

Uvidis, ze veci se zacnou hejbat.....

PříspěvekNapsal: pát 11. led 2013 8:05:40 

Za zkoušku nic nedám, uvidím jak se na to budou tvářit, chtěla bych aby už to fungovalo normálně. Jinak moc děkuji za rady. Napíšu jak jsem dopadla.

PříspěvekNapsal: pát 11. led 2013 15:35:59 

Drzim palce, ale koukni na archiv CT Cerne ovce. Tam byl tehda borec s uplne novou Xsara Picasso a hlucnou prevodovkou. Vymenili ji az po odvisilani poradu a jeste se k tomu moc nemeli.

Ja mel bohuzel podobnou zkusenost s novym vozem Citroen C3 a proto jsem se zaprisahnul, ze nove auto od Citroenu uz nikdy. Na vsechny problemy ti vsude reknou, ze je to tak spravne a ze to neni zavada. Nedelam si ale iluze, ze to bude u BMW jinak. Jen tipuju, ze klienti BMW neresej kazdou korunu jako Citroenaci :-)
Myslim take, ze za timhle chovanim servisu je to, ze zastoupeni asi neproplati kazdy dil vymeneny v ramci garance a dost buzerujou servisy.

PříspěvekNapsal: pát 11. led 2013 16:24:18 

Je mi jasné že za to nemůže servis, technik mi říkal že musí všechno konzultovat a musí to projít schvalováním přímo Citroenu. Měla jsem tam auto 14 dní a v té době si jen dopisoval s centrálou v německu a s citroenem a s autem neudělali nic jen zase ladili lanovody, myslela jsem že vzteky prasknu. Další týden jsem ho tam vezla zase že je to stejné, slíbil mi že mi ho konečně opraví, že se vyndá převodovka.Říkal že bude za tři dny opravené, čtvrtý den mi volá že mají venku převodovku(závadu nezjistili) a že nemají náhradní díl a že ten se musí objednat a do vánoc to nebude (do vánoc bylo ještě 6 pracovních dní). Tak jsem měla na výběr buď tam auto nechat skoro měsíc nebo si ho vzít domů, vzhledem k tomu že jsem neměla jedinný dárek tak jsem si ho vzala. Tak teď nastane pokračování, klidně tam budu jezdit tak dlouho dokud mi to nespraví mám na to ještě 4 roky záruky, tak ať se snaží kluci.

PříspěvekNapsal: pát 11. led 2013 18:19:58 

Citroen je timto pristupem bohuzel znamy. Proto bych do noveho auta od citroenu nesel. Toyota Aygo ma stejne prevodovky a od majitelu toyot nevite, ze by si takto stezovali.... cim to asi bude.....

PříspěvekNapsal: pát 11. led 2013 18:49:03 

V Plzni jsou autorizáky Citroen dva a oba dva nestojí za nic, bohužel už jsem měla co dělat s oběma a je to stejná hrůza.Už bych si Citroen taky nekoupila, tahle zkušenost mi bohatě stačila.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]