Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - ESP - parkovací brzda !!! Warning!
Právě je pon 25. lis 2024 5:32:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ESP - parkovací brzda !!! Warning!
PříspěvekNapsal: sob 19. lis 2011 15:42:37 

ahojte prosím o radu v mém voze tj. c4gp po nastartování se ihned rosvítí dvojice varovných kontrolek esp a kontrolka parkovací brzdy a samozdřejmě servis! dle příručky daného vozu tato dvojice bo trojice označuje na závadu asistence rozjíždění do kopce vozidlo bylo v autorizovaném servisu a po x hodinách nezjistili příčinu této závady z svůj úkon si pro zajímavost řekli 19000kč a jako dalí postup určili demontáž řídící jednotky motoru a poslání na zkušebnu a výměna egr ventylu (byl v závadách ř.j. motoru) ale auto nijak nestratilo svůj výkon a ani navíšení spotřeby jedná se o motor 1.6 (nafta) v závadách esp hlásí chybu can ,komunikace atd. nic co by naznačovalo na jasnou závadu nemám ani potuchy čím už by to mohlo být kdyby měl někdo nějakou jasnou skušeost nebo se někdy s tímto problémem setkal nebo třeba i tuto závadu má a prováděl nějaké opravy i třeba bezůspěšné kdyby byl tak hodný a vypsal co se na jeho voze dělalo třeba by se tímto spůsobem mohlo vyřadit spoustu členů systému díky za každý komentář případnou radu případný postup zde napíši TEN CITRON TO JE SVIŇA :-)

Předmět příspěvku: Re: ESP - parkovací brzda !!! Warning!
PříspěvekNapsal: ned 20. lis 2011 21:44:01 

Za x hodin, bez materiálu, 19tis? hahaha
To se mi nějak nezdá. Napište kde to bylo!

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 11:39:02 

No já se setkal teď 2x se závadou,kdy auto začalo cukat a zdechlo. Samozdřejmě,že vyskočily všemožné poruchy,ale nakonec šlo nastartovat a v pohodě se žlutou varovnou kontrolkou motoru dojet do servisu. Tam nic nezjistili,protože prý jednotka zaznamenala příliš mnoho různých poruch a tak z toho byli hloupí. Domluvili jsme se,že až to udělá znovu,tak na to pořádně vlítnou. A minulý týden se to stalo. Takže auto do servisu a výsledek výměna pojistkové skříně. Vidím to na studené kontakty někde. Jelikož to chtějí řádně zkontrolovat,tak jsem tam na pár dnů auto nechal. Uvidíme,jak to dopadne. Auto naštěstí v prodloužené záruce.... :D

PříspěvekNapsal: pon 21. lis 2011 13:28:24 

Tak přesně toto se mi stalo taky teď dvakrát za poslední cca 2 měsíce (také mám C4 Grand Picasso 1.6 HDI 110k , BMP6, Leader). Ale když jsem vysunul, zasunul klíček a opět nastartoval, tak bylo vše OK a žádná kontrolka už nesvítila. Teď jsem najel cca 1500 km a zatím se to nevrátilo. Dejte když tak vědět, jak jste dopadnul a čím to případně nakonec bylo. Dík.

PříspěvekNapsal: stř 23. lis 2011 9:39:06 

Takže k té poruše:
Včera jsem si byl autíčko převzít. Vyměněna pojistková skříň a přehrán software (motor). Prý už s tím mají zkušenost a pokud se objevují ty zmatené hlášky auto nejede tak to bývá předpokládám nějaká výrobní chybka v té pojistkové skříni. Myslím,že to asi bude nějaký studený spoj a ten se časem projeví. Jinak jsem byl v servise v Citroen-Kroměříži. Zatím spokojenost. :D

PříspěvekNapsal: stř 23. lis 2011 13:08:20 

Děkuji za info. Alespoň vím, co mě bude pravděpodobně čekat. Ještě že mám na auto také prodlouženou záruku. Pokud by se Vám závada náhodou vrátila, dejte vědět...

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]