Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Kontrolka chodu motoru ( autodiagnostiky )
Právě je stř 27. lis 2024 0:37:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 16. črc 2011 13:01:29 

Zdravim,
prosím Vás, poradte mi, co mám dělat a co s tím vlastně mám : Jel jsem do Itálie 812 km a na 700 km mi upadl kryt pod motor, sebral jsem ho, dal jsem ho do kufru a sledoval teplotu motoru, všechno OK, dojel sem bez problémů. Když jsem jel domů, tak na 200 km mi při 130 km/h na dálnici 3x zahoukala a rozvítila se kontrolka autodiagnostiky. Tak jsem zastavil, a nic se nedělo. Jelikož jsme jeli ve 2 autech, druhé auto bylo C5, tak jsem mrknul do jeho Návodu k obsluze ( já mám Návod k oblsluze ve Francouštině ) a u C5 píšou, že je chyba v katalizátoru ( ve vypouštění emisí ), píše se tam, hnedka vyhledat servis. No, dojeli jsme domů, celou cestu to svítilo, po nastartování vždy zahoukalo a doma jsem našel na internetu k té kontrolce toto : " Pokuď začne blikat, nebo se trvale rozsvítí za jízdy, indikuje poruchu funkce systému vstřikování, zapalování nebo systému snižování škodlivých emisí. Okamžitě vyhledat servis Citroen. " Myslíte, že nato má vliv ten kryt pod motor nebo sem to nějak na té cestě 812 km dlouhé ve 130 km/h "zavařil " ? Je to vážná záváda, nebo mám nad tím mávnout rukou ? Ještě mě napadlo, jestli ten padající kryt, nepoškodil čidlo té kontrolky. Je to možné ? A pokud by jste mi poradili jet do servisu, myslíte že je lepší s touto závadou zajet do Citroenu nebo k nějakému svému servismanovi ? Díky moc ... ;)

PříspěvekNapsal: sob 16. črc 2011 15:52:27 

Zakladne pravidlo , ked sa rozsviety cervena kontrolka =zastavit a riesit problem.....
ked , zlta da sa pokracovat , s uvedenym problemom .....

Chod na diag k niekomu co ma diagbox alebo lexiu , ten ti vycita co sa vlastne tvojmu motoru nepaci ......
Podla toho sa zariadit co a ako dalej .....
Inak len uvahy co sa mohlo stat , co nevedie k nicomu .....
Moze ist len o sporadicku zalezitost..... poskodenie krytom pri ulete .....vazny problem......
zalezi aj aky mas aj vztah k motoru a auto celkovo .

PříspěvekNapsal: sob 16. črc 2011 16:28:58 

Jinak k tomu krytu .. kryt celej neulítl, protože upadl jenom " vzadu " takže plácal ve směru proudení vzduchu. A právě mě to i překvapilo že upadl, protože měsíc před odjezdem sem ho dotahoval, a byli tam šroubky že se otočili o 90° a vylezlo to ven, ale jelikož týden před odjezdem sem nechával měnit olej, tipuju že se nějakému servismanovi moje šroubky zalíbili tak tam strčil obyč. šrouby kovové a ono to asi moc nedrželo. Právě jsem myslel, že když tam není ten kryt, jestli to silné proudění vzduchu to čidlo kontrolky nějak nespouští, protože třeba tedka jsem jel nakoupit 50 km/h vzdálenost 10 km a nic to nedělalo. Tak nevím co s tím .... asi zajedu do nějakého servisu, jak jsi mi radil .. díky ;)

PříspěvekNapsal: sob 16. črc 2011 18:01:30 

Vyzera to , ze nerozumies signalizacii poruchy motoru ....
Tuto kontrolku ti aktivuje RJ motora a to po zbernici s BSI a pristrojovkou , ktora vyhodnocuje vsetko co suvisi
s tocenym sa kluky....snimace , synchronizaciu kluka vacka ,palivo,spalovanie , emisia a atd.
Nie je to ziadny drotik do kostry ,ako v skode 120 snimac oleja ..... preto by som to riesil....

PříspěvekNapsal: sob 16. črc 2011 19:10:22 

To máš pravdu že tomu moc nerozumím, jinak bych se na to neptal.

PříspěvekNapsal: sob 16. črc 2011 20:52:06 

Hmm.Asi bych zajel do servisu,at' se na to mrknou a přečtou celou diagnostiku a raději bych utratil nějaké koruny(i když to můžou být tisíce),než za pár dní a najetých km vyhodit celé auto.

PříspěvekNapsal: pon 18. črc 2011 6:24:15 

Přesně tak, jak píše Luďa a vlado, musíš k někomu, kdo Ti to napíchne na počítač, kde vyjede uvedený problém. Kryt motoru s tím určitě nesouvisí. Spíš bych ale nejezdil do Citroenu, protože tam i banální závada nabyde "obrovských" rozměrů a vše se musí vyměnit, tedy raději kámoše, nebo soukromníka s rozumnou úvahou. Já s tou kontrolkou jezdím od 2/09 kdy chvíli svítí, chvíli zhasne a diagnostikuje, že mám po EGR ventilu. Vůbec nic se neděje, spotřeba stejná, na emisích se to neprojeví, chod motoru to neovlivňuje a 17.000,- Kč za materiál a 7 hod. práce á 700,- Kč dávat nemíním :x .

PříspěvekNapsal: pon 18. črc 2011 17:24:22 

Chlapi, díky moc za nějaký rady a info. Zajedu k někomu z mého okolí, kdo má diabox a schválně co s tím bude ... ;)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]