Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Na co si dát pozor při koupi Picassa
Právě je sob 23. lis 2024 14:34:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Na co si dát pozor při koupi Picassa
PříspěvekNapsal: pát 25. úno 2011 14:29:41 

Dobrý den,
chtěl bych si před koupí Picassa 1,6 HDi nechat poradit od vás, zkušených uživatelů na co si dát pozor před koupí ojetého vozu. Mám zájem o vůz r.v.:2006-2007, s automatickou klimatizací, tempomatem atd., asi nějakou tu lepší výbavu.
Díky moc za Vaše rady.

PříspěvekNapsal: ned 27. úno 2011 1:45:51 

šťasnú ruku pri výbere
ja som s mojím spokojný
výbava líder plus

PříspěvekNapsal: ned 27. úno 2011 12:38:36 

Ahoj já mam tedy 2.0 Hdi ale základ je vždy motor tak asi tak kolik to má najeto origo , jak to jede (špatnej start, cukání, větší kořivost při akcelaraci ) do motoru nevidíš ale určitě si vem někoho kdo tomu trochu rozumí protože pokud se ti to nepovede a sáhneš špatně tak to je pak kasička 8-) jinak samozřejmě nápravy hlavně zadní nesmí být moc rozcapená do strany a nesmí vrzat , předek zase trpí na tyčky a ramena.Je toho hodně na co dávat pozor ale já tvrdím že vše se dá pak udělat ale u mně je základ motor :!: :!: Tak dobrý lov 8-)

Citroen Xsara Combi 2.0Hdi 1999

PříspěvekNapsal: stř 02. bře 2011 16:07:00 

Picasso není určitě špatná volba, záleží jak se k němu kdo choval, kde ho opravoval a jaké díly používal. Objevuje se mnoho dílů pochybné kvality, jejichž použití pro kupujícího z druhé ruky může znamenat zklamání a spoustu problémů do budoucna. Pokud má auto servisku a ještě lépe potvrzovanou autorizovanými servisy, není se čeho obávat.
Picasso mám od 2002, koupené nové s motorem 2,0 HDI. První 3 roky pouze autorizovaný servis, od zajetí motoru a montáže Power boxu používám olej Kernite Synmo 5W50 a přísadu do nafty Kernite K-Nate. Celkově spokojenost, pro účely rodinného nebo chalupářského vozu splnilo veškeré požadavky.
Závady: Ve 100tis podávací čerpadlo od nádrže (auto KO-nejede takže odtahovka), pak ve 120tis levá páčka volantu (pořád blikal levý blinkr-další jízda ve městě docela o hubu). Ve 125tis začala prokluzovat spojka, po čtyřech letech jsem měnil baterku a zadní díl výfuku, po osmi pak celý výfuk, teď po devíti letech a ujetých 145 tis jsem vyměňoval rozvody a podruhé baterku. Jinak pouze běžný servis, olej a filtry po 20ti tis, původní orig. kotouče vydržely úžasných 95tis, další pak už jen 30tis a myslím, že styl jízdy jsem nezměnil. Je to o kvalitě ND, nová spojka při rozjezdu cukala hned po výměně, v servisu mě ukecali, že si sedne, ale i po ujetí 20tis si úplně nesedla, i když je to teď už lepší. Mám třeba ještě původní tlumiče a všechny jsou OK.
Orientoval bych se na auta okolo 5 let stáří, najeto do 100 tis km a s co možná nejvíce původními díly. Určitě by mě nikdo neuchvátil výčtem oprav a výměn dílů, které již provedl s "ujištěním", že kupuji auto bez dalších investic. To raději auto s děravým výfukem, slabou baterkou, sjetými kotouči atp. o 30 táců levněji.
Přeju šťastnou ruku při výběru :roll:

PříspěvekNapsal: sob 19. bře 2011 11:24:52 

Já mám 1.6 HDi, rv. 2004/2005, aut. climkka, tempomat a pod... tu lepší výbavu, jak zminuješ ty :D

Kupoval jsem auto v Praze od lidí, kteří mají svůj vlastní menší autobazárek, cca. 10 aut. Koupil jsem ho za 160 000,-
Auta dovážejí z Belgie z pojištovny ( trošičku bouraná ). Celou dobu mi nic o nových zadních pátých dveřích neřekli, teprv až jsem se zeptal, proč je tam tak divně napsáno CITROEN a Xara bez S.
Pak to z nich vylezlo, že jsou nové dveře. Jinak ten pán mi řekl, že jsou tam nové rozvody, chyba že jsem ho nechytl za slovo a nezeptal jsem se ho na to, protože zrovna včera mi řekli v soukromém servisu, že rozvody nejsou na 100% dělané, takže asi pánovi zavolám. Jinak mrkni jestli ti fungují všechny knoflíky. Jestli ti funguje vyhřívání zadního pátého okna ( mě nešlo ), prověř si počet najetých kilometrů podle VIN codu, trvej na servisní knížce, chtěj zkušební jízdu, cca. 10 km a tam si poslechneš zvuk motoru a pod. Nejdůležitější je mít dobře zabezpečenou smlouvu !!
A NIKDY nekupuj auto v AAA a ESA ( s prominutim jsou to ku**y ) - vlastní zkušenost s prodejem Škody Fabie ;)

PříspěvekNapsal: pon 21. bře 2011 0:28:27 

čus, rady celkem v pořádku. Jen mi neni jasný, jak podle VIN zjistíš najeté kilometry. To by to auto muselo být předtim servisováno pouze v autorizovaných servisech..

PříspěvekNapsal: pon 21. bře 2011 19:25:00 

.. no a kdo tvrdí, že to není možné ? Já měl auto jedině z autorizovaných servisů ;)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]