Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - ventilace stale topi i s teplotou na low
Právě je ned 24. lis 2024 10:27:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 28. srp 2015 11:15:40 

Zdravim, nevim jak to presne funguje, mam c4 1,6hdi 2zonova klima. ceho jsem si vsiml tak v lete mi porad topi topeni a fouka teply vzduch, i kdyz mam teplotu topeni stazene ne minimum. Vsiml jsem si ze ty trubky co vedou do interieru k radiatoru jsou stale horke. Je to normalni, nebo na tech trubkach je nekde ventil, kterej uzavira privod do radiatoru?Popripade kde ho najdu?

PříspěvekNapsal: pát 28. srp 2015 11:43:17 

Tam jde teplo voda z motoru porad. Ridi se to klapkou vzduchu, ktera budto vede vzduch pro ventilaci pres radiator nebo mimo nej. Takze pokud ti to topi porad, tak mas v haji neco kolem te klapky (polamana klapka, vadny servomotorek, nebo podle toho jak se to ovlada zda mechanicky nebo elektronicky tak bud neco s lankem nebo elektronikou).

PříspěvekNapsal: pát 28. srp 2015 11:48:59 

Tento istý problám mám aj ja a to mám manuálnu klímu. V iných autách keď som kúrenie vypol a nastavil som studený vzduch tak do interiéru prúdil vonkajší chladný vzduch. V Citroene cítim, že ten vzduch je teplejší ako vonkaší vzduch. Nikdy som to cez servis neriešil. V chladnejších mesiacoch to nevadí, horšie to je pri vonkajších teplotách okolo 20-25 stupnov, kedy klímu zapínať netreba a do interiéru stačí privádzať vonkajší vzduch. Moja teória je, že buď sa kúrenie nevypína úplne, alebo to nasávanie vzduchu z vonku sa mieša s horúcim vzduchom od motora, čo sa mi zdá najpravdepodobnejšie. Nejaké mechanické poškodenia by som vylúčil, pretože to robí od nova.

PříspěvekNapsal: pát 28. srp 2015 12:10:02 

Ok, tak to nejak poresim... a ted bych se zeptal na klimatizaci, proste mi nefunguje, uz od zacatku (ojetina) nebyl jsem s klim. v servisu a prave nevim jestli je nejakej unik atd. Stava se, ze kdyz je venku opravdove teplo a motor je prohratej, tak se klima spusti (jinak ne), je to proste sliset a vsak nechladi. Je mozny ze hladina media je nizka tak akorad, ze kdyz auto je prohrate, tak se zvisuje tlak v mediu a klima spusti?Nebo by to mohl byt nejaky jiny problem?at zbytecne nejezdim na naplneni klimatizace ze by to byly vyhozeny penize...

PříspěvekNapsal: pát 28. srp 2015 12:25:49 

Ťažko teoretizovať, najlepšie je skutočne dať skontrolovať množstvo freónu v systéme a prípadne ho doplniť. Od toho sa potom bude odvíjať ďalší postup hľadania príčin. Doplnenie klími stojí +-30 €. Pokiaľ niesi nejako závislý na klíme a tohtoročné leto v podstate už končí, nechal by som to na budúci rok.

PříspěvekNapsal: pát 28. srp 2015 17:22:37 

digi klima ma jenservomotorky
pokud to topi na obou stranach je problem v leve klapce
pokud topi jen u ridice je problem v prave klapce

freon ve voze uz neni
pokud je slyset neco sepnout a klima nechladi nebude to klima kompresor ale treba jen ventilator

posledni auto u ktereho slo vypnout teplou vodu do radiatoru byl Favorit

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 12. led 2016 0:50:38 

Zdravim mam citroen c4 coupe a dnes mi prestal fungovat ventylator zapinam vypinam a nic jen kdyz zapnu tak je slyšet takove tiche bzuceni tak bych potreboval poradit bohuzel si stim nevím rady diky

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]