Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Citroen C4 - skúsenosti
Právě je pát 01. lis 2024 12:34:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Citroen C4 - skúsenosti
PříspěvekNapsal: pát 28. říj 2011 16:09:01 

Ahoj.
Rozmýšľam nad výmenou P 406 Break, r.v. 2000,1,8i 16V, 81 kW-top stav, za Citoen C4. Váham medzi 1,4i 16V a 1,6i 16V, r.v. cca 2007. Požiadam o názory prevádzkovateľov týchto áut - technická a prevádzková poruchovosť a spoľahlivoť, spotreba, a pod. Alebo radšej Peugeot 307?
Ďakujem. Peter

Předmět příspěvku: Re: Citroen C4 - skúsenosti
PříspěvekNapsal: pát 28. říj 2011 16:19:50 

poradne probehni celou sekci je tady toho napsaneho dost
nechce se mi hledat ale treba tady :
viewtopic.php?f=67&t=2995
viewtopic.php?f=9&t=3570

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

Předmět příspěvku: Re: Citroen C4 - skúsenosti
PříspěvekNapsal: pát 28. říj 2011 18:57:13 

Mám 1,4 16V, co se týče spotřeby, když jezdím slušně a podle předpisů tak se v klidu vlezu do 6l. Momentálně mám najeto 37000. Závady: průsak oleje z olejové vany, naštěstí se nepotvrdil únik oleje zpod hlavy, koroze na spodních výztuhách na podvozku (k...y z rekl. odď. z Prahy odmítli opravit na záruku), teď jsem objevil puchýřky na přední kapotě kolem znaku a té stříbrné lišty, naštěstí zespod což je častá závada jak jsem se tady dočetl (reklamuji, jsem zvědavý na výsledek), vyměněná tyč řízení (po 35000), zadní kotouče byly zralé na výměnu, vypadaly jak alpy a totálně zarezlé, navíc mi za jízdy odpadla brzdová destička (ta brzdná směs), kotouče jsem sundal a přesoustružil a jsou jak nové. Tímto kdo to bude číst, kašlete na serv. mechanika když vám řekne výměna, stačí je osoustružit a desky zbrousit (samo pokud je tam ještě nějaké maso :-) ). Jo a z přední sedačky mi začalo "sněžit". Pod sedadlem je krycí tkanina ta byla shrnutá a o kovový lem rámu sedačky se rozřízl molitan, musel jsem si to opravit. Snad jsem na nic nezapoměl. Je toho dost, auto jsem koupil nové a jsem z toho hodně smutný. 307? Větší shit snad už není (co se týče poruch). Uznali to už i sami frantíci. Nevím jestli bych šel znova do francouze, momentálně jsem z nich vyléčený. Kdybych neměl tyto závady s klidem bych napsal super auto...
Tak kapotu mi uznali na záruku, už se opravuje.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]