Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Komfortní koule
Právě je pát 22. lis 2024 19:45:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Komfortní koule
PříspěvekNapsal: sob 30. led 2010 22:57:19 

Srdečně Vás zdravím a přeji mnoho spokojených a ,,uhoupaných" kilometrů!
Již delší dobu pročítám Xantia forum a díky Vám všem (a největší díky patří odborníkům p.Maršálkovi a Xantíkovi ;) ) jsem vyřešil již spoustu neduhů svého Modrého jestřába...
Tímto bych se rád optal, kde bych sehnal komfortní koule na můj vůz? Rád bych mu dopřál servis hydrauliky a chtěl bych to spojil s výměnou koulí. U dodavetelů tipu Kelly, Elit, VP,... jsem neuspěl :(
Ještě mám na srdci pár otázek: Při jízdě se mi ,,vydrncává" předek nahoru a po zastavení a novém startu spadne zpět na provozní výšku... Nenapadá Vás nějaké řešení? A ještě jeden neduh mě trápí: při dobržďování ke křižovatce a sundání nohy z brzdy, vůz neustále přibržduje (asi jen zadními koli), ale po chvíli brzdný účenek poleví a auto jde bez odporu třeba popotlačit, prostě je jen zpožděná reakce na uvolnění brzdového pedálu...
Předem Vám všem moc děkuji za případné nápady!
Světu mír a Xantiím čest!
Tomáš

Předmět příspěvku: Re: Komfortní koule
PříspěvekNapsal: ned 31. led 2010 11:43:49 

ELIT i Autobenex normálně koule "comfort" vede a prodává, běžně to od nich kupuji, jde o koule I.F.H.S. kod koule je XA HA COMF** a XA VA COMF** jsou dva druhy pro předek a dva pro zadek ( jeden na obyč a jeden na hydractiv) tady je katalog:
http://www.cbx.wz.cz/IFHS_2008_2009.pdf

to přibržďování zadku by mohly dělat zakouslé desky nebo pístky , nebo vyběhaný propouštějící brzdový válec.
Předek co ti leze nahoru, - špatně seřízené táhla na korektoru, zarezlé, propouštějící netěsný korektor ...

PříspěvekNapsal: pon 01. úno 2010 22:01:31 

Ahoj,
co se týče zadních brzd mám stejný problém.Ještě jsem to nevyřešil,taky si nevím rady,jsou nové desky,promazané a písty chodí...hmmm bude v tom nějaká zrada.
Žeby ten brzdový válec?Kolik to může stát?

PříspěvekNapsal: úte 02. úno 2010 0:54:49 

Dobrý večer!
Mnohokrát děkuji za užitečné rady Patovi! Je vidět, že víš, jak se na lopatě sedí! ;) Budu muset kluky u Elitu trochu pošťouchnout, ať prolezou sklady pořádně! :)
Co se týče brzd, tak v rámci koupě auta (cca před rokem a půl- asi před 20 000km) mi je minulý majitel nechal ještě vyměnit, ale pro jistotu jsem si je sám ještě jednou rozebral, vyčistil, promazal, poskládal ááááááááá- nic.... Destičky chodí zlehka, válečky taky... Zkusil bych ten hlavní brzdový válec, ale na koho se obrátit? Dá se sehnat v druhovýrobě, nebo jen orginál?
A k ,,vydrncávání" předku: Mám regulátor vyndat a vyčistit, nebo v tomto případě pomůže jen výměna?
Mnohokrát předem děkuji
Tomáš

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]