Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - kontrolky
Právě je ned 24. lis 2024 0:24:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: kontrolky
PříspěvekNapsal: úte 28. zář 2010 23:07:57 

Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, kdo má xsaru picaso 1.6 HDi r.v. 2005 jestli, když se zapnou světla,svítí kontrolky na palubce obrysové a potkávací.Mně nesvítí, tak nevím jestli to tak má být? Nebo že jsou spálené žárovky v palubce? A obě dvě najednou? Díky za odpovědi.

Předmět příspěvku: Re: kontrolky
PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2010 21:09:58 

Čau, určitě by se Ti měly rozsvítit 2 zelené kontrolky obrys. a potk. světel. Takže buď žárovky kaput, nebo nějakej kontakt i když obě zaráz je docela záhadou. Možná se nejdřív spálila 1 a pak časem i 2 žárovka kontrolky, ale to musíš vědět sám, jestli při koupi auta svítily, nebo už ne? Já mám Picasso 1.8 16V r.2005 s automatickým rozsvícením světel a po nastartování pokud je ještě jakžtakž denní světlo se rozsvítí potk. světla a pouze kontrolka těchto světel, pokud je už trošku šero rozsvítí se spolu s potk. sv. i parkovací(obrysová) a taky kontrolka obrys. sv. Nejspíš tohle rozpoznává to světelné čidlo na čelním skle. Mě by osobně docela zajímalo, jestli máš Ty, nebo někdo z Vás taky automat. rozsvícení a zkušenost, jestli se taky rozsvítí buď jen potk. sv. ve dne a pak až za tmy i ta obrysová?? A taky jestli jste už někdo přidělávali na Picasso světla pro denní svícení - zajímá mě, jestli jste jej museli nějak "povolit" přes řídící jednotku.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2010 21:42:19 

Ahoj.Mám aktivováno denní svícení přes řídící jednotku.Přes den svítí kontrolky dvě.(obrysové a normální) a když se sešeří,tak mě senzor přepne na noční režíim a svítí jedna..Při přepnutí z jednoho režimu na druhý se taky upraví osvětlení displaye přístrojovky,podle intenzity,jak kdo má nastavené..Aktivace deního svícení přes diaknostiku cca 10sek.

PříspěvekNapsal: stř 29. zář 2010 23:02:56 

Mám auto asi měsíc, ale při koupi nesvítily.Při nastartování se automaticky zapnou světla. Ale počítač vyhazuje hlášku, že je chyba při aktivaci automatických světel. Tak jestli na tu hlášku nemůžou mět vliv ty dvě žárovky.Světla svítí jak mají.Měl jsem to na diagnostice a nic nezjistily.Jestli jsou ty žárovky v háji, tak bych je rád vyměnil, ale vůbec nemám ponětí jak na to.Odkud začít. Nemáte někdo nejakej návod, jak se k tomu dostanu?

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 0:00:42 

Vraťa píše:
Mám auto asi měsíc, ale při koupi nesvítily.Při nastartování se automaticky zapnou světla. Ale počítač vyhazuje hlášku, že je chyba při aktivaci automatických světel. Tak jestli na tu hlášku nemůžou mět vliv ty dvě žárovky.Světla svítí jak mají.Měl jsem to na diagnostice a nic nezjistily.Jestli jsou ty žárovky v háji, tak bych je rád vyměnil, ale vůbec nemám ponětí jak na to.Odkud začít. Nemáte někdo nejakej návod, jak se k tomu dostanu?

Výměna je jednoduchá, jak na to přijdeš, budeš to dělat jak na běžícím pásu. Picasso je vesměs stavebnice. Vezmi si plochý šroubováček, který zapřeš za vrchní hranu oválného krytu a palubky a vydloubneš ho ven. Vezmi torx a vyšroubuj 2 hvězdy na bocích. Potom vyndáš celý display, ale neodpojuj konektor, jinak si budeš muset vše znovu nastavit. Tenkými kleštěmi vyšroubuj bajonet žárovky, nasaď novou a opět zašroubuj. Potom torxy a kryt jen nacvakneš, záležitost na cca 5 min s jednou rokou v zadních partiích a druhou v nose :lol: :lol: . Pokud se necítíš, dej to k někomu a koukej se mu pod ruce. Až Ti odejdou žárovičky na klimě, tak se ozvi, to už umím taky :P :P

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 0:02:07 

Frenky píše:
Čau, určitě by se Ti měly rozsvítit 2 zelené kontrolky obrys. a potk. světel. Takže buď žárovky kaput, nebo nějakej kontakt i když obě zaráz je docela záhadou. Možná se nejdřív spálila 1 a pak časem i 2 žárovka kontrolky, ale to musíš vědět sám, jestli při koupi auta svítily, nebo už ne? Já mám Picasso 1.8 16V r.2005 s automatickým rozsvícením světel a po nastartování pokud je ještě jakžtakž denní světlo se rozsvítí potk. světla a pouze kontrolka těchto světel, pokud je už trošku šero rozsvítí se spolu s potk. sv. i parkovací(obrysová) a taky kontrolka obrys. sv. Nejspíš tohle rozpoznává to světelné čidlo na čelním skle. Mě by osobně docela zajímalo, jestli máš Ty, nebo někdo z Vás taky automat. rozsvícení a zkušenost, jestli se taky rozsvítí buď jen potk. sv. ve dne a pak až za tmy i ta obrysová?? A taky jestli jste už někdo přidělávali na Picasso světla pro denní svícení - zajímá mě, jestli jste jej museli nějak "povolit" přes řídící jednotku.

Čidlo, pokud je potřeba, rozsvítí oboje světla najednou, vč. obou kontrolek.

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 9:43:01 

kde to čidlo najdu? Ať hledám jak hledám tak nic.Aby ten můj problém nebyl v tom čidlu.

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 12:16:39 

Ahojte. Díky za poznatky. Už svítí obě . Javas díky za návod.Už to mám hotové. Byli spálené obě. Měl jsem z té palubky obavy.

PříspěvekNapsal: čtv 30. zář 2010 22:57:43 

Ještě by mně zajímalo, na co je a jak se používá tlačítko s nápisem AUTO na páčce zapínání světel , mlhovek, blinkrů.

PříspěvekNapsal: pát 01. říj 2010 7:34:10 

Čidlo máš na čelním skle, ta kapka dole. Nepoznáš na první pohled, co je zapojené a co ne, je to pro automatické stěrače a automatické rozsvícení světel. Světla by se měla rozsvítit při setmění i při vypnuté páčce, stěračům se musí pomoci většinou jedním přitáhnutím páčky k sobě a potom v poloze cyklovače by měly stírat samy. Pokud tam kapku nemáš, nic z toho neplatí :D .

PříspěvekNapsal: pát 01. říj 2010 16:50:08 

kapku jsem nikde neviděl.Ale na co je to tlačítko AUTO na páčce u světel?

PříspěvekNapsal: pát 01. říj 2010 17:45:16 

Vraťa píše:
kapku jsem nikde neviděl.Ale na co je to tlačítko AUTO na páčce u světel?

uz ti to napsal javas Světla by se měla rozsvítit při setmění i při vypnuté páčce - to je ta funkce auto

v dobe kdy se nemuselo celorocne svitit a mel si packu na poloze AUTO tak pri snizene viditelnosti se seply svetla
v dnesni dobe pokud mas nastavene denni sviceni to jenom aktivuje svetla aby si v noci mohl prepinat mezi tlumenyma/dalkovyma a mlhovky

protoze pri funkci dennich svetel tohle nejde

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: pát 01. říj 2010 20:39:34 

jojo, už rozumím. díky

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]