Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Spojka
Právě je ned 24. lis 2024 0:10:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spojka
PříspěvekNapsal: úte 04. led 2011 13:29:38 

Kdybych mohl doporučit,tak když jsou s ní problémy,tak tu ojničku vyměň za novou.Nic tím nezkazíš.Mě totiž zničehonič při jízdě chruplo pod pedálem a ten spadl na podlahu.Ta ojnička se rozpadla na kousky a zůstal jsem stát s 2 nemocnýma dětma v zimě večer na silnici.Nic příjemnýho :evil: Nová stojí kolem 150kč a člověk má jistotu.Vyměnil jsem si ji sám před barákem v zimě tak,že jsem dřevem zapřel páku spojky se zaháknutým lankem v motorovém prostoru,tak aby lanko bylo volné a já ho na pedálu zahákl do té nové plastové ojničky.Bylo to sice na víc pokusů,brblání,sakrování a nakonec nadávání a furt obíhání kolem auta,ale dal jsem to.S pomocníkem by to bylo hned.
Ta ojnička se vyloženě rozpadla na kusy,jen taková maličkost z plastu,ale důležitá-auto je kvůli tomu nepojízdné,je to špatné konstrukční řešení.

Švýcar,Xsara Picasso 2.0HDi,r.v.2000

Předmět příspěvku: Re: Spojka
PříspěvekNapsal: pát 07. led 2011 20:15:27 

Tak mam uspesne vymenene to spojkove lanko, ale co mne stalo usili nez jsem pochopil na starem lanku jak to funguje a jak se to ma namontovat. Tak aspon par poznatku s montazi pro dalsi adepty tohoto francouzskeho vynalezu: Daval jsem tam lanko samostavitelne od vyrobce Tecnoflex za 41,-EUR, ktere je schodne s originalem. Je potreba sundat leve predni kolo a kousek plastoveho podbehu, potom zajistit pedal spojky v horni poloze aby tahlo(ojnicka) pedala presne dosedlo na trubku(otvor) v podlahe.Bowden prostrcit zvenku do kabiny pres motorovou prepazku a potom jeden clovek tlaci ten bowden dovnitr, tak ze se vlastne stlaci ty pruziny v nem, a druhy(v mem pripade manzelka) posouva lanko v bowdenu dovnitr(vedle mne), je to tak vymyslene ze to lanko automaticky nabehne na spravne misto a zachyti se v te drazce tahla, jak pise "akpuolach", to vse se dela zvenku z prostoru leveho predniho kola. Takze zadna demontaz spojkoveho pedalu, ani ojnicky...., ale novou jsem koupil pro jistotu a abych pochopil, jak je to vlasne udelane. A je to..... :D
Snad to nekomu pomuze. ;)
Diky vsem za radu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]