Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Zase denní svícení
Právě je ned 24. lis 2024 1:49:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zase denní svícení
PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 15:08:00 

Zdravím,
já to mám zapojené již několik let takto:
1. Nastaruji, rozsvítí se mi hlavní přední a zadní světlomety, kontrolka na displeji svítí jedna (tlumená světla) nedojde k pohasnutí displeje. poloha páky světel je ve vypnutém stavu. Zhasnu li motor světla okamžitě zhasnou.
2. Zapnu parkovačky(otočím na páčce světel) rozsvítí se kontrolka parkovaček a pohasne displej. Parkovačky zůstavají svítit jak při nastartovaném motoru tak i zhasnutém.
3. Otočením páčky do třetí polohy lze navíc přepínat mezi potkávacími a dálkovými světli. To u první polohy (světla vypnutá) nelze.
Samozřejmě světelná signalizace funguje beze změny, ovládání mlhových světel je opět bezezměny.
Schrnu to: vše funguje jako původní zapojení, ale s tím rozdílem, že při vypnutých světlech a nastartování motoru tyto světla svítí a nedojde k pohasnutí displeje.
Picasso 2.0HDi, rv. 2001 -starší model.
Ještě doplním, předělání bylo vcelku triviální, cena byla pár korun (do 100kč) a né jak tu někdo píše překopání elektroinstalace, přídavné moduly a podobné nesmysli.

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 23:06:25 

Tohle všechno bylo už vyřešeno na starém foru, chce to jen si to najit pomoci "hledat"-samozřejmě na starém foru.
http://www.citroeny.cz/forumxxx/viewtop ... c&start=50
a ještě obrazek:
http://img43.imageshack.us/img43/8646/img1840a.jpg

PříspěvekNapsal: pon 30. srp 2010 19:20:19 

picasso píše:
Zdravím,
já to mám zapojené již několik let takto:
1. Nastaruji, rozsvítí se mi hlavní přední a zadní světlomety, kontrolka na displeji svítí jedna (tlumená světla) nedojde k pohasnutí displeje. poloha páky světel je ve vypnutém stavu. Zhasnu li motor světla okamžitě zhasnou.
2. Zapnu parkovačky(otočím na páčce světel) rozsvítí se kontrolka parkovaček a pohasne displej. Parkovačky zůstavají svítit jak při nastartovaném motoru tak i zhasnutém.
3. Otočením páčky do třetí polohy lze navíc přepínat mezi potkávacími a dálkovými světli. To u první polohy (světla vypnutá) nelze.
Samozřejmě světelná signalizace funguje beze změny, ovládání mlhových světel je opět bezezměny.
Schrnu to: vše funguje jako původní zapojení, ale s tím rozdílem, že při vypnutých světlech a nastartování motoru tyto světla svítí a nedojde k pohasnutí displeje.
Picasso 2.0HDi, rv. 2001 -starší model.
Ještě doplním, předělání bylo vcelku triviální, cena byla pár korun (do 100kč) a né jak tu někdo píše překopání elektroinstalace, přídavné moduly a podobné nesmysli.

to picasso - to je přesně to co si představuji :idea: , můžeš mi poskytnout plánek s popisem práce :?:
ještě mě napadlo že některá auta mají denní svícení sdružené do mlhovek, existuje nějaké řešení i pro picasso :?:

PříspěvekNapsal: pát 03. zář 2010 14:27:53 

Zdravím všetkých! Ja mám iný problém. Denné svetlá (okrúhle) som používal asi 1 rok, potom sa mi do jedného dostala voda a druhé mi prestalo svietiť. Tak som ich demontoval a poslal na reklamáciu predajcovi (Bezpol.cz). Po mesiaci mi prišla odpoveď : " Vaše reklamace je vyřízena a můžete si jí vyzvednout na adrese:
Ještědská 123/43
46007 Liberec 7
S pozdravem Lukáš Doležal "
Nakoľko do Liberca to mám nejakých 500 km, žiadal so ich aby mi tovar poslali na moje náklady, ale bez úspechu, prestali so mňou komunikovať.
Ak by bol niekto ochotný z Liberca alebo blýzkeho okolia tovar vyzdvihnúť a poslať mi ho, bol by som rád. Ďakujem.
e-mail: liska@atlas.sk

PříspěvekNapsal: sob 08. led 2011 0:26:54 

Zdravím.Prosím picasso (alebo kylda.z ak si to zohnal) aj ja mam záujem o schému zapojenia a popis prace na denne svietenie hlavnými reflektormi bez zníženia svietivosti posvietenia palubovky.2HDi r.v.2001
DIK

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]