Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Xantia X2 motor 1.8 16v
Právě je úte 26. lis 2024 0:36:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Xantia X2 motor 1.8 16v
PříspěvekNapsal: sob 23. led 2010 16:44:42 

Ahoj jelikož u moji xantie nastal problém se spotřebou tak jsem píšu :) spotřeba se začala pohybovat okolo 16až20 litru na 100km , což se mi zdá moc ! ( tedy aby se to zdálo že jo :) )

už jsem vymněnil toto : čidlo teploty co jde do ŘJ , čidlo talku vzduchu v sání , svičky , čidlo tlaku paliva , regulator tlaku paliva , vstřikovače , šibnu zapalování , čerpadlo paliva , snímač polohy škrtící klapy , servo volnoběhu , to je snad všecko mněněno za originál žedné nahrady :)

takže dira v nadrží není ! , hadice paliva ok netečou , tak už nevím čím to muže být ? (doufám že né ŘJ nebo tak něco to bych asi bečel :) ))

dík za případné rady

Předmět příspěvku: Re: Xantia X2 motor 1.8 16v
PříspěvekNapsal: sob 23. led 2010 18:07:02 

tak skus vymenit este lambda sondu. ta ma velky vpliv na spotrebu

PříspěvekNapsal: sob 23. led 2010 20:08:03 

ta je mněnaná cirka před mněsicem snad by nepošla za tak krátkou dobu , spiše mně tak napadá že by najk spadnul soft v ŘJ , JE TO VUBEC MOŽNÉ ?

Ono když to beru takhle , tak ji mám 3 roky a každou zimu lezla spotřeba nahoru cirka něco mezi 12 a 13 litry na 100 km po mněstě ( i to je dost ) (ale v přiručce k autu uvaději kombinovanou spotřebu myslim 12.80 litru na 100 km nebo tak najk ) takže jsem tomu nevěnoval pozornost , ale když mi letos začala papat 16 až 20 litru na 100 km po mněstě tak to je přeci trochu moc ? ne ? tak jsem to začal řešit postupnou vymněnou dílu co jsem psal jako první šla lambda to jsem zapomněl napsat a pak postupně od nejlevněšího dilu a ž po nejdražší , i tak mně to stálo balík :( :x :?

no a tlaky motoru byly mněřeny v servisu ve staré vsi na ondrejnici u ovy RICÁR nebo jak se to jmnenuje ten servis a říkaly že na všech valcich jsou ok , takže by mně fakt zajímalo kam se ten benal poděje :) jo ještě bych zapomněl že moje xantka dost smrdí po benalu z výfuku a pokud mužu porovnat tak opravdu hodně , prostě je někde zakopaná krysa ( teda pes ) ale kde kde :roll:

PříspěvekNapsal: sob 23. led 2010 20:28:43 

tak skus resetnut pocitac alebo prehrat soft v nom. sak to je strasne vela. kukol by som parametre ci a ako fachci lambda sonda.. od tej sa odvija spotreba. a vzduchovy filter mas aky aj so svieckami?

PříspěvekNapsal: sob 23. led 2010 21:48:47 

Co říká diagnostika?

Špatné teplotní čidlo? Prasklina na výfukovém potrubí před lambdou? - to bývá obtížně detekovatelný takto se projevující problém. Lambda měří zbytkový kyslík, když leze nějaký navíc do výfuku, obohacuje se směs...

PříspěvekNapsal: ned 24. led 2010 0:26:49 

jak se resetuje ŘJ ? (JESTLI tak že ji odpojíš na 30 minut ) tak to už jsem dělal :(
jinak soft přehrát řj asi bude problém jelikož ani nevím co mám za rj jelikož je na ni napsáno na štítku jen 96/R 03 nic vic grrr

čidlo teploty co jde do řj jsem mněnil je nové a i ty zbyle 2 čidla na budik a spínání vetilátoru
diagnostika nic neříka vše je ok :(
vyfuk je ok nikde nefiči lambda je ok podle emisi
a filtr nový nejsem prese :)
akorát jak jsem psal smrdi z vyfuku benal no , a podle svíček kdýž nechám motor běžet +- 15 minut je to sakra bohaté a to i v létě , pokud to projedu třeba 100 km v letě tak svíčky čísté

jedíné co mně ještě napadá je čidlo teploty nasavaného vzduchu což je čidlo v klapě je vidět jak mile sundáte plast trubku sání mezi klapou a filtrem , což je problém jelikož najk mi nejde sehat :( ani v originále a ani v náhradách grrrrr

Naposledy upravil viky58 dne ned 24. led 2010 0:41:38, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: ned 24. led 2010 0:40:20 

ak mas dobre emisie tak ti to nemoze vela zrat!! mi to dako nejde do hlavy. chod na dialnicu drz 100km/h rychlost a zmeraj kolko ti to zozralo na 100km..

PříspěvekNapsal: ned 24. led 2010 0:45:32 

na emisich to myslím až tak moc nezaleží spiše pokud by špatně motro palil atd a to nepali to auto jede až moc dobře

zatím jsem nikde dál nejel v kuse , ale podle všeho je to fuk jestli to šetřím nebo jestli jedu jak prase furt to žere stejně ""prostě zakopaný cigan nebo co""

PříspěvekNapsal: ned 24. led 2010 10:59:24 

pises ze ti smrdi benzin vo vyfuku. keby to tak bolo tak nemozes mat emisie ok. keby to ozaj zralo vela tak to v emisiach zistis. ked je zla lambda a motor zere o par litrov viac ako normalne tak uz to zistis na emisiach. a tebe to zere podla toho co pises 20 litrov co je vela aj na tank :D takze si myslim, ze bud chodis teraz v mrazoch po meste poriadne svizne, co by este ako tak tych 20 litrov mohlo ospravedlnit alebo mas daco so spalovanim a to musi byt na emisiach poznat.

PříspěvekNapsal: ned 24. led 2010 12:06:22 

no tank žere trochu vice :) BMP žere cirka cesta 80 litru a terén 120 litru na 100 km , tak u toho zatím nejsem no :)

A stím smradem jsem se asi spatně vyjádřil smrdí benal z výfuku dokud se motor nezahřeje pak už ne nebo jsem si nevším a emise jsou opravdu OK dělané v řinu při stk a pak po výmněně lambdy tak ok emise

A pokud bych bral že někde je unik paliva tak snad bych to citil nebo by bylo vidět pod autem nebo pokud by to teklo někde u motoru tak by byl bynal citít z větření :?

No ono je taky možná skusit zajít jinam na emise , třeba na těch co ja jezdím z autem projde i tragař z motorem z tanku ,co ja vim jestli to má v pořádku te přistroj na emisich :)

a jak ty říkaš že tomu dávám kotel možná jo ale i tak těžko by si tenhle motor bral 16až20 na 100km , a naví už jsem psal že je fuk jestli to šetřim čili jezdím normálně nebo tomu dávám kotel :) spotřeba je furt stejná to mi pravě taky najk nejde do hlavy :(

PříspěvekNapsal: pon 25. led 2010 20:51:04 

Hele,prolez si ukostření v motorovém prostoru,ten kabe co leze od mínusu na baterce se rozdvojuje,jeden tuším vede na podběh,a druhý myslím do takové svorkovnice za baterkou,vyndej baterku,a všechny kostry odpoj,očisti očka,stříkni konkorem,nebo napatlej vazelínou,a dotáhni,taky si pak měřákem proměř odpor mezi baterkou,kastlí,a motorem.

Tohle mi dělalo na peugeotu 106,vysoká spotřeba,smrděl benzín,a moc to nejelo,pomohla výměna termostatu(auto se rychleji ohřálo),výměna teplotního čidla pro řj,a ve finále obnovení kontaktu kostry od baterky,měl jsem tam asi špatný spoj.

Prověř ještě ten termostat,auto by se mělo poměrně rychle ohřívat,pokud je podchlazené,tak tam sytič pere benzín,a žere to.Provozní teplota je 85-90 st.C

Nyní Transit 2,0TDDi 63kw 04"

PříspěvekNapsal: pát 05. úno 2010 17:07:08 

Ahoj,
teda já mám X1 1.8 8V a divím se nad spotřebou 9.5L ale jak říkáš 16L tak jsem na tom ještě dobře:)
Nechápu jak to někomu žere je 8L,to snad ani není možné...
Těch 9.5l jsem měřil s lehkou nohou...

PříspěvekNapsal: pát 05. úno 2010 18:21:56 

Každý tu lehkou nohu bere jinak. :-) Jinak záleží i na okolní teplotě (zda jede sytič, případně jak dlouho), na lambda sondě, můžou být tlaky v prdeli, je toho moc.

PříspěvekNapsal: sob 06. úno 2010 21:43:39 

babypipi píše:
Každý tu lehkou nohu bere jinak. :-) Jinak záleží i na okolní teplotě (zda jede sytič, případně jak dlouho), na lambda sondě, můžou být tlaky v prdeli, je toho moc.

Myslím skutečně lehkou nohu,jsem s té jízdy skoro nic neměl.
Lamdu jsem už vyměnil,ještě vyměním krokový motorek,je špatný,a jaké tlaky máš na mysli?Má to najetých 170tis.
Výfuk jsem kontroloval,tak nevím to bude asi na dlouho...

PříspěvekNapsal: ned 07. úno 2010 16:54:01 

Seřízení ventilů, jestli nepropouští třeba a pak to cáká víc benzínu. Ale nejsem mechanik, takže neřeknu co přesně. :-) Spíše hádám, protože jsem taky řešil podobný problém kdysi, ale na jiném autě, taky to moc žralo a tam už to měl po zjištění celý motor za sebou. Ale to snad u Tebe nehrozí. :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]