Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - kontrolka ESP a FAP filtr
Právě je pát 22. lis 2024 8:59:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: kontrolka ESP a FAP filtr
PříspěvekNapsal: pon 15. kvě 2017 21:39:14 

Zdravím všechny,
mám C4 Picasso, 1,6 HDI z roku 2013 a poslední dobou se mi často rozsvěcuje kontrolka ESP. Je to vždy pár desítek vteřin po nastartování studeného motoru, při volnoběhu je slyšet jak motor kolísá a má hrubší zvuk. Když vypnu a znovu nastartuju, tak v polovině případů už jede normálně a v té druhé polovině se rozsvítí zase. Normálně se s tím nechá jezdit, ale minulý měsíc se k tomu ještě rozsvítila kontrolka motoru a nápis REPAIR NEDED - opravit. V servise (neznačkovém) to po připojení hlásilo nedovřený EGR ventil a nespecifikovanou závadu na CAN BUSu. Podle vyjádření mechanika má rozsvěcení ESP kontrolky spojitost se špatným vypalováním FAPu. Při připojení to ukázalo průměrnou regeneraci FAPu po 390 km. Po smazání závady jsem jel cca 2x 170 km (většinou dálnice) a dva týdny byl klid, teď už zase začína svítit ESP. Auto má najeto 60000 km a v současné době jezdí krátké trasy ( denně tak 2x 7 km), občas delší výlet. Já vím, že to není to pravé ořechové pro diesela, ale takhle to přinesl život.

A teď můj dotaz: máte někdo s podobnou situací zkušenost? Máte vyzkoušené nějaké aditivum na zlepšení vypalování FAPu? Co poradíte?

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]