Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Originál rádio-"ERR CODE"




Právě je stř 16. říj 2019 17:53:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 11:44:49 
Offline

Registrován: úte 26. črc 2011 21:16:05
Příspěvky: 193
Nazdárek ve spolek.Sehnal jsem origo rádio na vrakáči,v pdstatě zadarmo.Po letech jsem totiž zjistil,že DVD jsem měl v rádiu asi tak dvakrát a flešku snad nikdy.Poslouchám prostě jenom rádio.A tak bych tam chtěl vrátit to originální,také proto,že bude chodit ovládání z volantu no a prostě to bude celkově originál...Píšu to sem na forum,protože si nemyslím že informace k tomuto veteránovi by mohly ještě někoho vytrhnout při páchání trestné činnosti :D
Takže,že rádio bude chtít kod jsem věděl a šel jsem do toho tak nějak s tím,že ho třeba někde najdu,nebo to bude nějaký oblíbený v podobě třeba čtyř nul...To se ale nepovedlo a kody,které jsem vygooglil,už jaksi nezkusím,protože se rádio natrvalo zaraflo se mnou o tom komunikovat a po zapnutí píše už jen "ERR CODE".
Chvíli jsem to vydržel zkoušet různými ohranými způsoby a jednou se mi ho skutečně podařilo rozběhnout,ovšem jenom na jeden pokus a znovu už to neklaplo.
Můžete mi prosím někdo pomoci vyřešit tento zapeklitý problém,po případě i poradit nějaké možné kody?Ty které jsem našel jsou vlastně na stejném principu řazení čísel...Je mi líto to zahodit,takže kdyby někdo dokázal poradit,byl bych vděčen.

_________________
Citroën XM 2.1TD 98'-pořád je co dělat,než bude Exclusive...
Citroen C5 Break 2.0 HDi/100Kw 05' -full ,není bohužel co dodělávat
Citroen BX,velmi zajímavé vozidlo v provedení 4x4 ,zase bude co ladit :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 13:48:32 
Offline

Registrován: úte 26. črc 2011 21:16:05
Příspěvky: 193
Tak první část jsem překonal.To znamená,vím jak to přimět přestat trucovat a je tudíš možno zadávat nový kod.Teď ale jaký? :D Existuje nějaká databáze,kde by se to dalo zjistit?

_________________
Citroën XM 2.1TD 98'-pořád je co dělat,než bude Exclusive...
Citroen C5 Break 2.0 HDi/100Kw 05' -full ,není bohužel co dodělávat
Citroen BX,velmi zajímavé vozidlo v provedení 4x4 ,zase bude co ladit :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 14:17:45 
Offline

Registrován: čtv 08. črc 2010 21:53:27
Příspěvky: 28
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nechat vycist. +- si za to rikaj kolem 500,-

_________________
XM break turbo d12 rv. 93 musketier


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 14:21:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Existují kalkulátory kódů pro rádio. Zadáš seriové číslo a vyplivne Ti to kód. Až přijdu domů, zkusím se po něm podívat, možná ho mám zašitý v počítači. :-)

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 15:16:14 
Offline

Registrován: úte 26. črc 2011 21:16:05
Příspěvky: 193
Jsi velmi laskav ;) Vydal jsem se touto cestou už sám,pomalu dosahuji výsledků :D Takové úsilí,kvůli takovému veteránu...Ale má displej v barvě celého interiéru ,RDS a když do něj přidělám vstup,tak vše,krom DVD.Navíc by to už dneska žádný zloděj nechtěl...

romanz: Díky za info.Proč tam ty kody cpali,když ti to pak někdo za 500 přečte,nebo stáhneš program,co to umí i doma? :)

_________________
Citroën XM 2.1TD 98'-pořád je co dělat,než bude Exclusive...
Citroen C5 Break 2.0 HDi/100Kw 05' -full ,není bohužel co dodělávat
Citroen BX,velmi zajímavé vozidlo v provedení 4x4 ,zase bude co ladit :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 15:36:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Jo, tak je pravda, že nad tím strčit tam originální rádio jsem přemýšlel taky. :-) A k tomu do loketní opěrky dát to udělátko, které se připojí místo CD changeru a je v tom USB, vstup na SD atd. :-)

Jinak, jsem zvědav, jestli máš i levý informační displej, který ukazuje i stanice. :-) Co jsem tak vysledoval na diskusích hlavně na xm-clubu i na starém foru zde na citroenech, tak některé displeje to uměly (naprogramované při výrobě, prý se to ale nedá předělat). :-)

Jinak, stejné podsvícení, RDS a připojené ovládání rádia z volantu mám i na svém Pioneeru a z jednoho zahraničního fora se mi povedlo získat i schéma zapojení toho převodníku pro Pioneer a Sony (:-)) (nejsou ještě ovládány digitálně, ale kaskádou), nemám ovšem potvrzenou funkčnost. :-) Za chvíli Ti na ty programy hodím odkaz do PM (je tam na různé značky jak rádií, tak i aut).

Ty kalkulátory jsou samozřejmě "černé", proto se po r. 2000 přistoupilo k párování s VINkem vozidla, to se ale stejně dá přeflashovat v rádiu, abys to mohl dát do jiného auta. ;-) To už ale černá lexie stejně asi neudělá.

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 16:06:47 
Offline

Registrován: úte 26. črc 2011 21:16:05
Příspěvky: 193
Ale jo,udělá.Zvláštní,bylo by pro mě otázkou minut rozběhnout rádio třeba v C5 :D

PS:Tak hotovo.Nepodařilo se mi to bohužel vlastními silami,ale pomohl mi kamarád na jednom anglicky hovořícím foru.A to tak,že bleskurychle,až nechápu,to snad dělá stroj :D Jdu to napchat do auta.

_________________
Citroën XM 2.1TD 98'-pořád je co dělat,než bude Exclusive...
Citroen C5 Break 2.0 HDi/100Kw 05' -full ,není bohužel co dodělávat
Citroen BX,velmi zajímavé vozidlo v provedení 4x4 ,zase bude co ladit :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 17:13:30 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Jak rozběhnout jiné origo autorádio v C5 přes neorigo lexii by mě docela zajímalo, v naší je kazeťák a mám možnost sehnat rejdijou s CD. :)

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 20:14:46 
Offline

Registrován: úte 26. črc 2011 21:16:05
Příspěvky: 193
No nerad bych si vymýšlel,ale mám pocit,že stačí v nastavení přepsat VIN na ten svůj.Četl jsem o tom kdysi,když jsme C5 snad ještě ani neměli,rádio normálně hraje,ale v určitých časových úsecích odporně pípne.Jedině napíchnout a kouknout se.Nezkoumal jsem to,ale origo Lexia má víc funkcí?Myslel jsem že soft. je stejný a čínský je jenom hard.
Jinak moje dobové rádio hraje,myslím líp,než to ultrasuper,co jsem před pěti léty koupil za dlouhé peníze.Ještě dneska musím jet,tak jsem zvědav,jakou má citlivost.Na levý displej zobrazuje komplet info vč. RDS a čísla paměti,což mě samozřejmě potěšilo :D Méně mě ale potěšilo,že kdosi ustřihl ten origo konektor od volantu a nahradil dvěma sinči...Ten levý displej to pravděpodobně zobrazuje u aut,která mají právě to ovládání na volantu.V Breaku mám Clarion,údajně původní :?: Není tam ale multifunkční volant,takže těžko říct.
Teď jen zjistit,jak funguje to zobrazování na levý displej,za pomoci jakých součástek a je to myslím dobrý námět pro tebe,sehnal bych ti displej z auta,z kterého je to rádio ;)

_________________
Citroën XM 2.1TD 98'-pořád je co dělat,než bude Exclusive...
Citroen C5 Break 2.0 HDi/100Kw 05' -full ,není bohužel co dodělávat
Citroen BX,velmi zajímavé vozidlo v provedení 4x4 ,zase bude co ladit :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: úte 05. bře 2013 21:11:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Což, já jsem s pioneerem spokojen. Tohle rádio bych bral jen v případě, že bych si byl jist kompatibilitou s kouzelnou krabičkou na USB místo CD changeru. :) Do toho bych pak šel hned. :) A myslím, že displej by mi možná fachal, už teď mi při vypnutém motoru ukazuje málo kapaliny v ostřikovačích a vodu v naftovém filtru i když ta čidla nejsou zapojena. :)

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: stř 06. bře 2013 12:03:16 
Offline

Registrován: úte 26. črc 2011 21:16:05
Příspěvky: 193
Myslel jsem spíš poupravit Pioneera,tak aby zobrazoval na levý displej,to je ale asi drobet Sci-fi :D Kouzelnou krabičkou máš na mysli onen Xcalink?Na tomhle fajnovém originál Philipsu je vedle ISO ještě jeden konektor,tedy asi pro CD měnič?V tom případě by to asi mělo jít...Jak jsem ale koukal,cenově je to také drobet Sci-fi,cca 2 až 3 000 peněz.Mám doma dvě rádia se solidní uhlopříčkou,která přehrávají libovolné formáty obrazu,takže kupovat za tyhle peníze převodník na flešku ke kazeťáku je nemyslitelný nesmysl.Leda by se povedlo něco levnějšího a pak by se mi to tuze líbilo :D

_________________
Citroën XM 2.1TD 98'-pořád je co dělat,než bude Exclusive...
Citroen C5 Break 2.0 HDi/100Kw 05' -full ,není bohužel co dodělávat
Citroen BX,velmi zajímavé vozidlo v provedení 4x4 ,zase bude co ladit :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: stř 06. bře 2013 14:13:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6733
Bydliště: Kolín
a za kolik by si jedno radio se slusnou uhloprickou pustil do sveta??

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: stř 06. bře 2013 15:04:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Jojo, mám na mysli Xcarlink. :-) Je to sice darda, každopádně cena za něj je daň za prvopohledovou originálnost interiéru. :-)

Jojo, tohle rádio má určitě připojení pro CD changer, problém je ale v ovládacím protokolu, prý i když to bude miniISO pro CD changer, tak ne každé rádio si rozumí s každým měničem (proto Xcarlink je více druhů pro různá rádia dle zakomponování do určitého modelu). Neoriginální rádia asi pojedou na nějakém standardu společném pro všechny (není ověřeno, ani jsem se v tom nějak nebabral, jen má domněnka), ale originální mají pokaždé jiný protokol (dokonce se liší i různé modely rádií pro různá auta jedné značky).

A tohle bych asi spárovat nedokázal. Dají se koupit neoriginál rádia s výstupem pro originální displej (opět s převodníkem za těžké prachy jako u ovládání rádia z volantu), ale mé rádio tento výstup nemá (holt je to "šunka" za dva tisíce :-) ), a to by se mi ani nepovedlo rozchodit. A jen kvůli tomu jiné (dražší) rádio kupovat nebudu. :-) Navíc si nejsem jist, ale ty převodníky jsou hlavně pro auta s CAN a VAN, a co si budeme povídat, XMko je vyjímkou, že nemá multiplex (jak ho dnes známe) a přesto ukazuje RDS na externím displeji. :-)

A to je dobrá otázka, za co bys takové rádio pustil do světa? :-) I když jsem teď nainstaloval parkovacího asistenta, tak si stále pohrávám s možností instalace parkovací kamery (a případně zabudování do displeje rádia, o stojan přišroubovaný na přístrojovce s dalším displejem nějak nestojím :-) I toho parkovacího asistenta jsem chtěl jen s pípákem bez displeje). Ale to jen tak hypoteticky, teď mě zas čekají opravy místo úprav (když nepočítám to olakování černých otěrových lišt do barvy kastle, o kterém jsme mluvili :-) ), úpravy až v pozdním jaru a létě. :-)

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: stř 06. bře 2013 18:41:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6733
Bydliště: Kolín
kamosovi se ted podarilo sice na renaultu ale dostal do auta aux a to jen tim ze pripojil +12V na nejake piny
treba takova nejaka legrace by sla i u tohoto a pripojis aspon mobilni telefon pres sluchatka

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Originál rádio-"ERR CODE"
PříspěvekNapsal: stř 06. bře 2013 19:31:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Pokud má rádio připojení pro CD changer, dá se použít pro 3,5" jack toto:

Kód:
http://www.elektroraj.cz/detail.asp?floor=15&shop=76&database=fkt&id=49045


Kód:
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=mini%20iso%203,5%20jack


Nebo pokud by někdo věděl, které piny kam zapojit, tak si to může člověk i vyrobit a i s prací ho to vyjde na desetinu ceny. :-D

Tady je i schéma zapojení jacku na miniISO. :-)

Kód:
http://www.renault-megane.cz/viewtopic.php?p=46546

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz