Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Prostor mezi kolem a blatníkem
Právě je pon 25. lis 2024 1:20:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prostor mezi kolem a blatníkem
PříspěvekNapsal: pon 31. říj 2011 23:33:35 

Ahoj,

vyměňoval jsem o víkendu zimní kola za letní a zarazilo mě, že zadní kola jsou neskutečně blízko vnitřní straně blatníku. Nevím jak na jiných typech, ale já mám vnitřky blatníků potaženy takovým filcem. Ten filc je ale v některých místech jakoby odchlýplej od zadní stěny blatníku a když rukou sáhnu za kolo, tak mám pocit, že mezi kolem a tím filcem není žádná mezera a kolo o něj musí dřít. Na druhém kole mám mezeru tak pul centáku. Nevím jestli je chyba v pneumatice, ale rozměry zimních kol a pneu mám přesně podle techničáku. U letních kol jsem to nezjistil, ale asi proto, že jsem neměl důvod se o prostor za kolem zajímat.

Nevím jestli srozumitelně popisuju ten muj problém, ale zkuste si sáhnout za kolo. V poronání s jinými auty budete překvapeni, jak málo prostoru tam je (cca 1 cm). Ještě mě napadlo, jestli citroen nemá nějaké speciální originální plecháče, díky kterým by kolo mělo jinou polohu. Já mám sice neoriginální, ale příjde mi, že jejich poloha v porovnání s letními hliníkama je identická.

Mohli byste mi prosím říct, jestli máte podobný problém?

Díky. H.

Předmět příspěvku: Re: Prostor mezi kolem a blatníkem
PříspěvekNapsal: úte 01. lis 2011 9:03:01 

jaký rozměr mají ráfky/plecháče - konkrétně ET?, pokud si dobře pamatuji tak na C4 Picasso má být ET 26 či 27 - pokud máš jiné tak tam by mohl být problém.
Pozn.: "ET označuje zális plechového kola v mm. Například údaj ET 5 udává zális 5 mm. Jednoduše řečeno čím větší je hodnota ET, tím více je kolo schováno, a naopak".

PříspěvekNapsal: úte 01. lis 2011 15:24:19 

Ahoj, tento problém bude mít skoro každý, jen je otázkou, jestli si toho všimne. Já mám vše origo a jen díky výměně pneumatik jsem na tento problém taky přišel. Levý zadní podběh byl prodřený skoro hned po zakoupení vozu. Reklamace proběhla zcela v pohodě, výměna za nový. Do autosalonu chodím často na kukačku a vždy si na podběh hned sáhnu i u nových vozů a je tam opravdu místa jen malinko. Kupoval jsem auto skoro na zimu a tam je problém v tom, že je podběh ještě měkký a když se na něho nachytá sníh atd, tak se ještě více zdeformuje. Pokud někdo koupí auto v létě, tak podběh špínou pěkně ztvrdne a na zimu to je již na pohodu.
Ahoj Filous

PříspěvekNapsal: úte 01. lis 2011 18:36:20 

Díky, člověka potěší když zjistí, že v tom není sám:-) Já auto kupoval nové v březnu tenhle rok. Je až zajímavý, že podběh v místě kde se kola dotýká je úplně v pohodě, kromě toho že je zdeformovanej a odchlíplej od stěny. Přitom si myslím, že i to letní kolo o něj muselo celou dobu dřít. No zavítám s tím do servisu....

H.

PříspěvekNapsal: stř 02. lis 2011 11:57:08 

Ahoj, já měl v podběhu již prodřenou díru, tam nebylo o čem, pokud je jen zdeformovaný, tak nevím nevím svou funkci plní. Každopádně držím palec :-)
Filous

PříspěvekNapsal: ned 25. pro 2011 20:30:10 

Kupoval jsem neoriginální elektrony a všiml jsem si toho taktéž.
Problém jse zejména za mokra filc ztěžkne a padá.
Vyřešil jsem to přilepením ke kastli pomocí tmelu patex.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]