Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Trhanie motora 1.6 HDI pri regeneracii FAP
Právě je pon 25. lis 2024 1:26:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 30. pro 2011 23:30:10 

Pri regeneracii FAP filtra, ktora u mojho C4GP s najazdenymi 40 000 km prebieha takmer ako hodinky kazdych 300 km (jazdim pravidelne pomer mesto 1/4, mimo mesta 3/4), dochadza ku trhaniu/nepravidelnemu zaberu motora, ak mam otacky v rozmedzi 1500-2000, napr. ak sa chcem ist na 4. prevodovom stupni rychlostou 60 km/h. Okrem toho ak regeneracia prebieha pocas jazdy na 1.-3. prevodovom stupni, tak je sprevadzana takym dunivym zvukom. Ak regeneracia prebieha pri rovnomernej jazde mimo mesta pri rychlosti napr. 95 km/h na 5. prevodovom stupni, co je vacsina pripadov, tak okrem zvysenej okamzitej spotreby ziadny dalsi sprievodny prejav nepozorujem (dunivy zvuk sa zrejme pri vyssich rychlostiach horsie pozoruje vzhladom na celkovo vyssiu hladinu hluku). Diagnostika v servise Citroen ziadnu chybu nevykazala a vsetko je vraj v poriadku. Vie mi niekto poradit, ci su taketo sprievodne javy regeneracie FAP pripustne? Ked sa totiz kohokolvek s HDI+FAP pytam, ci nieco take na svojom aute pozoruje, tak tvrdi, ze nie. Napokon aj prirucka o FAP tvrdi, ze vodic jeho cinnost prakticky nespozoruje...

PříspěvekNapsal: sob 31. pro 2011 0:22:01 

Jj, vím o čem píšeš.
Poprvé, když se mi to stalo, jsem si myslel, že mám pod kapotou TDi.
Rachot jako kráva, netáhlo to jak má a žralo jak prokopnutá sv.ně! Nejlepší je nalítnout na dálnici a valit co to dá. Že to hulí jak starej čipnutej golf je jen známka toho, že to funguje.
No nakonec-jelikož jsem tou dobou měl nalítáno cca 140tis a rosvítila se kontrolka motoru-jsem to řešil jemně chirurgicky. Kladivo a sekáč a šel ven. Teď mi sice skáče chyba filtru, ale nějak mě to nevzrušuje (nejsem ekozmrd).
Průvodní jevy, jako hrubší běh, trhání a zvýšená spotřeba, rozžnutá kontrolka mě opravdu netrápí. Až budou money, půjdu na FAPOFF, ale pořád je něco přednější, do čeho strkat prachy.

C-Elysse 1.2Vti

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]