Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - picasso hdi 2.0 spojka uplne zdola
Právě je pon 25. lis 2024 23:19:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: picasso hdi 2.0 spojka uplne zdola
PříspěvekNapsal: stř 24. bře 2010 23:30:14 

ahoj, da sa spojkove lanko so samostelom nejak doladit? po vymene mi spojka zabera uplne odpodlahy a v hornej polovici je pedal akoby uplne volny.

(historia: pred tyzdnom mi pri preradovani rupol spojkovy pedal a zostal na podlahe - rukou som ho vsak vratil naspat. pri stlacani vsak vydaval niekedy divny pruzinkovy zvuk a zopar krat este zostal dole na zemi... podla diskusii som zvolil cestu vymeny lanka - kupil som neznackove ktore by malo byt kompatibilne a dal do citroen servisu. vratili mi auto - ale stav je dost pocitovo horsi aj ked je fakt ze na podlahe uz nezostala spojka a ani nevydava tie divne pruzinkove zvuky.. teraz neviem ci sa da nejak dostelovat ten samostel alebo mam tam dat origos citroen lanko alebo je hotova spojka samotna...)

poradte ked viete prosim, dik

PS: este ma napada jedna bonus otazka - na spojkovom pedali je nejaky el. spinac - ktory neviem na co sluzi - kazdopadne jeden kablik ma odtrhnuty a teda asi na nic :twisted: a ani servisaci mi nic nepovedali na to..

Předmět příspěvku: Re: picasso hdi 2.0 spojka uplne zdola
PříspěvekNapsal: čtv 25. bře 2010 9:33:58 

spínač na spojce je k tempomatu, jestli tempomat nemáš tak je samozřejmě na nic

PříspěvekNapsal: čtv 25. bře 2010 19:14:32 

Ahoj já to taky nedavno měnil dal jsem origo a bez problémů to přecvakání dělala ta ráčna u pedálů. Je zajímavé že ti to dali na zpět aniž by to makalo. Dal jsem radši origo slyšel jsem že ty neoriginál jsou bud menší nebo větší. :!: :!: 8-)

Citroen Xsara Combi 2.0Hdi 1999

PříspěvekNapsal: pát 02. dub 2010 21:00:22 

dik chlapi za odpovede,
ja len na zaver by som dodal ze tak jak to nastelovali v citroen servise to bola cista zloba.

siel som k mechanikovi znamemu - 80km - skoro som nedosiel - nedalo sa mi zaradovat - spojka skoro neodpinala a zaberala uplne dole.
chlapik na to pozrel a zhodnotil - ze ten samostel sa dobre neaktivoval - zhodil lanko dole z tej spojkovej paky, trochu potahal za lanko
nahodil naspat a vsetko funguje jak ma (uz vyse tyzdna) - pedal pekne drzi a spojka ide jak ma.

teraz neviem ci sa jednalo o totalnu neschopnost citroenakov alebo chceli aby som sa este raz vratil a zaplatil im za vymenu noveho spojkoveho lanka origos citroen. jedna vec je ale jasna. v blave do autorizovaneho citroen servisu uz nikdy nepojdem.
v jednom mi za vymenu rozvodov zobrali 1000eur a v druhom mi nasadili spojku tak jak som popisoval.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]