Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Engine management system faulty
Právě je sob 23. lis 2024 14:49:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 88 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Engine management system faulty
PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2016 15:12:14 

Tak po návštěvě u pežotů nejsem o moc chytřejší než jsem byl. Dozvěděl jsem se méně informací než jsem jim sám řekl. V podstatě jediné co dokázali udělat je, že tu chybu vymazali a protože už jim znovu nenaskočila, nedokázali zjistit příčinu. Aspoň tak jsem to od paní při přebírání auta pochopil. Aspoň že sami uznali, že s tím vlastně nic neudělali, takže si ani nic neúčtovali. Konečná domluva je, že se tam mám zastavit hned po tom, co mi ta hláška vyskočí znovu, pokud to tedy prý bude v rozumnou dobu. Jinak tam budu muset auto znovu nechat a že prvně zkusí tu klapku "naprogramovat", než zkoušet vyměňovat nějaké díly, které třeba ani nejsou potřeba, a pak se uvidí. :roll:

PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2016 22:22:08 

Hm,je docela dobře možné,že s jejich diagnostikou tu chybu,případně další navazující dokázali smazat lépe než ty(se svou) nebo dvorní mechanik(s Delphi). :idea:

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 2:54:22 

No, necháme se překvapit. Posledně chyba po výmazu vyskočila po nějakých 150 ujetých kilometrech a asi 15 nastartováních. Od výmazu pežoťákama mi už moc km do těch 150 nezbývá a nastartování mám ještě pár v zásobě.

PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 2:59:56 

Spíš než kilometry/nastartování bych se zaměřil na podmínky za kterých se chyba objeví?
Mě vyskakuje chyba až po delší jízdě na dálnici, resp. po sjetí z dálnice, jinak při běžné jízdě po okreskách je klid.

PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 6:25:45 

Mně nevyskakuje nic,(klepy klep) a je jedno jestli jezdím po dálnici,crcačky do práce nebo jen kousek do města.Pravdou je,že když jsem auto koupil(najeto 44 tis.),tak šel okamžitě do nádrže čistič palivové soustavy a od té doby pravidelně při každém tankování přidávám aditivum.Dřív jsem dával VIF,nyní Wynns,pouze při natankování ÖMW BA 95 Maxxmotion nedávám nic,bo je aditivováno.To je ale jednou za uherák,jako třeba v neděli,protože se mi nechtělo na ONO,kde tankuji pravidelně.Svou roli hraje myslím i včasná výměna oleje,protože při krátkých jízdách a častých startech dostává olej zabrat,zvlášť u přímovstřiku a je úplně fuk,jestli tam je "obyčejná" 5W-40 nebo zázračný eko eko olej 5/0W-30.Prostě ten olej po více km ztrácí své vlastnosti,zejména co se týče čistících schopností a pak je otázka tvorby karbonu věcí okamžiku a je vymalováno.

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 10:35:21 

Zelych píše:
Spíš než kilometry/nastartování bych se zaměřil na podmínky za kterých se chyba objeví?

Chyba mi vyskočila zatím jenom dvakrát. Teda když počítám její historicky první výskyt a potom po nějaké době od prvního výmazu (to jsou ty kilometry a starty popsané dříve), jinak mi ta chyba před výmazem vyskakovala při každém nastartování a pak jednou za čas při delší jízdě společně s upozorněním, že není monitorován tlak v pneumatikách (na zimní sadě nemám snímače). Abych to ještě uvedl na pravou míru, chybou myslím chybovou hlášku na palubáku.

Když se zaměřím na první výskyt chyby a posléze znovuobjevení se po výmazu, tak jediné, co tyto dva okamžiky spojuje je krátká trasa mezi dvěma nastartováními. Poprvé to bylo tak, že jsem ráno odjel do práce, auto na víc jak 12 hodin zaparkoval, pak jsem odjel cca 2-3 km do obchodu na nákup (to bylo ještě vše v pohodě) a po nastartování u obchodu mi vyskočila ta hláška. Následovalo martyrium popsané v prvním příspěvku. Ve druhém případě jsem také lítal po městě od obchodu k obchodu a zase po několikátém nastartování ten den a po ujetí zase cca 3 km mezi dvěma starty mi ta hláška vyskočila znovu.

Dneska jsem prakticky zopakoval podmínky jako při prvním výskytu, tedy, přijel jsem do práce (už teda včera večer, měl jsem noční), ráno nastartoval, odjel do obchodu pro snídani a jel domů a nic... Ne že by mi to vadilo, ale říkal jsem si, že když se má ta hláška znovu objevit, tak ať je to takhle ráno, když jedu z práce a peugeot mám skoro po cestě.

PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 16:46:54 

Nu zřejmě již začal pracovat Wynns, :D pokud ho již přidáváš a zcela jistě by nebylo od věci vnořit svíčky DENSO. :idea: ;)
Ty iridiové svíce mají mnohem vyšší zapalovací výkon a tím pádem dochází k lepšímu a rychlejšímu hoření směsi,tedy eliminují problémy přímovstřiku a to zejména při studeném provozu,kdy je bohatší směs.A máš na hodně dlouho vystaráno,protože tam je životnost 200.000 km. ;)

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 17:54:27 

Kurňa, Miro, já mám někdy pocit, že seš obchodní zástupce Wynnsu nebo snad jeho majitel. :D Ale u mě určitě ještě nezačal pracovat, stále ještě dojíždím VIF. Svíčky jsem dělal onehdá, takže ty počkají. Ale ty už to máš určitě nastudované, tak bys mi mohl do budoucna prozradit jaký typ od Denso patří do těch našich pohonných jednotek. Já už na to zběžně koukal a přiznám se, že se mi nechtělo hledat ten správný kus.

PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 18:47:33 

Tak zástupce Wynnsu určitě nejsem,ale přešel jsem na něj od VIFu i na základě zkušeností jiných.VIF nebyl špatný,ale občas motor bezprostředně po startu a rozjezdu nepatrně "drmolil",což Wynns nedělá. ;) Taky se dost na olejfóru řešilo,že po VIFu je černá koncovka výfuku,což po Wynns není.Údajně je to vyšším podílem mazivostních přísad,ale je otázkou,co je na tom pravdy. :idea:
Já mám na svících NGK 20 tis. ale mám cukání příští měsíc vdechnout DENSO. :D
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/glob ... ion=search
Jen se rozhoduji,zda zvolit DENSO Iridium Power http://dufy.cz/front.tec-doc.product/759677
nebo DENSO Iridium Tough http://dufy.cz/front.tec-doc.product/659438 :lol:
Ale když vydržíš,tak dám tak za měsíc vědět. :mrgreen:

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: úte 15. bře 2016 23:22:08 

Myslím, že při mém nájezdu vydržím i tři roky :lol:
Rád bych při výběru poradil, ale pač o tom nemám ani páru a nemám ani tušení jaký je v nich rozdíl, tak těžko raditi.

PříspěvekNapsal: stř 16. bře 2016 7:22:58 

U těch svíček jde svíček jde spíše o cenu a výdrž.V praxi to znamená,že ty levnější vydrží asi tak 100,ty dražší 200 tis.km. :D
A co se týče tebe,vzhledem ke způsobu použití vozu a protože to je navíc přímovstřik,tak by se měly svíčky 1x za rok vyndat,vyčistit a zkontrolovat elektrody. ;)

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pát 18. bře 2016 21:30:08 

VIF pomalu dochází, tak jsem zkusil mé oblíbené autodíly a co myslíte pane doktore, měl ho tam. Sice až po objednání, bo skladem zrovna nebyl. Od wynn´s tam má barsco, ale tohle nějak nevedl, ale ve středu jsem projevil zájem a dnes jsou dvě lahvinky doma, tak jsem zvědav ;)
Příloha:
wynns.jpg
wynns.jpg [ 101.97 KiB | Zobrazeno 15546 krát ]

Akorát přemýšlím, jak to co nejjednodušeji aplikovat do nádrže, ale asi to přeleju buď do plechovky od VIFu nebo do jiné nádobky, abych to pak mohl pohodlně natáhnout a vpravit do hrdla nádrže stříkačkou, kterou používám teď.

Jinak po chybové hlášce zatím ani památka (ťuk ťuk). Ale při každém startu na palubák čučím, jak kdybych očekával svatý zjevení.

PříspěvekNapsal: sob 19. bře 2016 7:56:26 

No jen je o dvacku dražší než tady u nás,ale samotné se to pochopitelně objednávat nevyplatí.Ono se to dá aplikovat rovnou,ale přeci jen má ten plast tendenci k deformaci,takže už nějakou dobu používám skleničku s uzávěrem od smetany do kávy. :D Tak zřejmě ta očista Wynnsem pomohla,uvidíš. ;)

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: čtv 07. dub 2016 22:49:32 

Tak jsem předevčírem zase absolvoval takovou lítačku po městě od obchodu k obchodu a zase jsem se utvrdil v tom, že mému autu tyhle krátké trasy a brzké startování prostě nesvědčí. Opět asi při čtvrtém startování se mi na chvíli na displeji objevila hláška Engine management system faulty, ale ani jsem nezaznamenal, že by se při tom rozsvítil nápis SERVICE, při následném rozjezdu na parkovišti mi tam ta hláška skočila znova, ale nápis SERVICE opět nic. Když jsem zkoušel koukat do warning logu, tak tam taky nic nebylo, zaplaťpánbůh, ale kdoví, jestli se vůbec nějaká chyba zapsala do řídící jednotky. Přes OBD ořezávátko jsem nezjistil nic, ale to jsem nezjistil ani když jsem věděl, že tam ta chyba je a na regulérní diagnostiku se mi nikoho otravovat nechce.

PříspěvekNapsal: pát 08. dub 2016 7:46:38 

Pokud je skutečně pravda,že přímovstřik špatně spaluje směs,zejména v nízkých otáčkách,tak to dává i logiku.Při takovém popojíždění se může i zasvinit lambda a hned to vyhodí hlášku.Občas mi taky přijde,že si ta elektronika žije svým vlastním životem :idea: ,před pár dny mi volala sestra(volá pouze když jí něco přestane fungovat) s očima navrch hlavy,že se jí rozsvítila diagnostika motoru(má stejný jako já) a hláška ANTIPOLUTION SYSTEM FAULTY.Než dojela do servisu,tak kontrolka zhasla,hláška zmizela a diagnostika ukázala chybu elektroventilu rozvodů.Chybu vymazali a od té doby jezdí a nic se neděje,podotýkám,že v podstatě lítá po dálnici mezi TP a UL.
Svého času se rozsvěcovala na jednom z modelů z dieselovým motorem nejmenované značky při pojíždění na krátké vzdálenosti velmi často kontrolka motoru a lidi s tím byli každou chvíli v servise.Nakonec jim potom doporučili,že je také dobré auto občas projet a samo to zmizelo.
Jestli ti to ještě svítí,tak zkus auto protáhnout,třeba to pomůže.A je fakt,že C4GP s přímovstřikem asi nebude ta nejlepší volba na poskakování po městě. :idea:

Xsara Picasso 1.6 i 2002

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 88 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]