Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Trojblik
Právě je sob 23. lis 2024 14:47:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Trojblik
PříspěvekNapsal: stř 10. úno 2016 8:47:10 

Díky, za půlnoční vyzkoušení :lol:
A ty máš trojblik? Jen mě zajímalo jestli je nějaká spojitost mezi novým softwarem a tím že svítí lampičky?
(škoda že jsem u toho nebyl, určitě bych tam našel hodně věcí, které bych si tam navymýšlel! :mrgreen: )

PříspěvekNapsal: stř 10. úno 2016 11:11:45 

Samozřejmě,že mám trojblik r.v. 2010 ;) ,ale zase nemůžu změnit barvu displaye,bo už se v té době šetřilo.Nicméně mi vyhovuje barva podsvícení jaká je,takže no problema. :D

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: stř 10. úno 2016 11:39:14 

Teď se mi stala zvláštní věc, při nastartování se mi hned zamklo auto a rozsvitila světla i když byl vypínač na nule. Nejsem si jistý jestli jsem předtím měl v menu položku denního svícení, ale myslím že ne. Oproti tomu jsem nenašel možnost automatického zamykání u které jsem si na 90% jistý, že tam byla. Dříve se mi auto zamklo až po rozjezdu. Byl jsem pak tankovat a po nataknkovani jsem přejížděl asi 50m a po nastartování se mi auto nezamklo a ani když jsem překročil 20km/h (víc jsem nejel).
Když jsem pak odjížděl domů, tak jsem si ještě chvíli hrál s denním svícením (rozsvítí se světla ale podsvícení přístrojů ne) a zase se zamklo hned po nastartování. :?:

PříspěvekNapsal: stř 10. úno 2016 11:52:18 

Automatické zamknutí vozu se aktivuje dlouhým stiskem tlačítka zamknou.Vyskočí to wokno a je aktivováno,pro deaktivaci použiješ opačný postup.Je možné,že defaultně je nastavena deaktivace.

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: stř 10. úno 2016 11:58:34 

Já to měl aktivní. Co jsem pročítal manuál na před facelift a po faceliftu tak myslím, že právě tyhle věci se lišily.
Asi to bude něco podobného jako se změnou barvy displeje....
Každopádně by to nevysvětlovalo, proč se mi jednou auto zamklo a jednou ne... Mám podezření že se mi slili položky denního svícení a automatického zamykání...

EDIT: tak nepomohlo ani asi půl minutové odpojení baterie... Cestou do práce jsem zkusil zapnout denní svícení, tak uvidíme, jestli ráno až pojedu domů se mi zamkne auto hned při nastartování/rozsvícení světel? :lol:

EDIT2: tak auto se po nastartování zamklo a nerozsvítilo, ale protože jsem musel vystoupit abych ometl sníh, tak se zase odemklo a pak už samo nezamklo! Další záhadou mi je to, že když nechám aktivované denní svícení a přepínač dám na AUTO tak se mi po nastartování rozsvítí a teď ráno když byla tma tak i s podsvícením přístrojů (potud v pořádku) ale když vypnu motor a zamknu auto zvenku dálkáčem tak mi světla svítili dál! :shock:

PříspěvekNapsal: pát 12. úno 2016 16:19:36 

Tak mám další poznatek co funguje jinak... :lol:
Tlačítko na volantu s hvězdičkou už ne přepíná zobrazení displeje, ale zapina/vypíná všechny 3 stropní světla...
Uvidím ve středu jsem objednaný na "doladění, tak snad všechno bude zase fungovat tak jak jsem byl zvyklý.
Jen si říkám, jestli kdybych si tenhle zádech nechal dělat přímo v Citroenu, jestli by to bylo na první pokus?

EDIT: Tak jsem teď nahlédl do manuálu a hvězdička má být konfigurovatelná dlouhým podržením by se měla zobrazit nabídla co má dělat? Bohužel asi jen u displeje B a vyšších...

PříspěvekNapsal: sob 13. úno 2016 4:22:47 

Tohle mi hvězdička :D dělá taky,ale dobrý tip na tu konfiguraci toho tlačítka. ;) Vícebarevný display sice mám,ale to tlačítko pro změnu barvy na displayi ne.Zkusím zmáčknout dlouze tlačítko a uvidím,snad pak auto ještě pojede. :lol:

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: ned 14. úno 2016 15:23:04 

Zelych: cim dalej tu popisujes Tvoje nastavenie, tym viac sa to podoba na to moje. Ale s výnimkou, ze ja si toto vsetko viem v nastaveniach zmenit. Mam ale fareb. displej a ked si dam menu a konfiguráciu potom tam mam toto:
Kontrola displeja, zvuk, vyber jazyka a definovať parametre vozidla - toto rozkliknem. Nasleduje:
Funcia stieracov - po rozkliknuti je tam aktivacia zotretia zad. okna pri cuvani (iba pri aktívnych pred. stieracoch)
Konfiguracia osvetlenia - tam je funcia folou me home, či ako je to bolo v anglictine, v slovencine je to "prived ma domov" a to je to, co si pisal, ze po vynuti motora svetla este nejaku dobu svietia - tam sa da zadat aj ten interval svietenia, no ja som to dal OFF aby som šetril bateriu a dalsia polozka je denne svietenie, ja mam ON - (pačka svetiel je v polohe AUTO a osvetlenie displeja prepina podľa vonkajsich svetelnych podmienok - tunel, alebo vecer znizi intenzitu, cez den zvysi intentitu. Tu ale treba povedat, že intenzita displeja sa nastavuje osobitne - cez den si nastavis ako potrebujes a vecer tak isto (nastavenia displeja). Nasledne by to mal system uz prepinat sam - ak to mas nastavene rovnako na den a noc, potom nerozoznas, kedy Ti system prepol z denného svietenia na nočne - ak nemas dobudovane denne led svetla. Mne cez den svietia hlavne svetlomety.
Jazdny asistent - a tu je aktivovanie prave zmieneného tlacitka na volante. Su tu polozky:
Aktivovat/deaktivovat stresne svetlo - to mam nastavene ja
Vypis upozorneni - to je zoznam poruch - tam vsak vacsinou nie je nic - teraz v zime hlaska o nemonitorovani tlaku v pneu (tlak mi monitoruje iba na letnej sade, do zimnej som nekupil ventily s cidlami), navyse na tie upozornenia sa da dostat cez nastavenia inou cestou.
Konfigurácia obrazovky a
Nastavenie farieb
- tieto ma prepnu do predchadzajucich nastaveni kde si nastavim jas, farbu displeja a pod.

Bolo by dobre, keby si blizsie specifikoval, aky upgrade Ti vlastne v tom Peugeote spravili. Ak, SW cez CD, mohol si si to spravit aj sam - na tomto fore je tu toho dost. Ja mam verziu softweru 6.20 (mam aj novsiu 6,31 ale zatial bojim-bojim) a zistis to tak, ze dlhsie podrzis tlacitko menu - potom radio telef. diagnostika a popis zariadenia - tam najdes verziu SW, cislo CD a pod.
Niektore veci v predch. verzii SW (6.11) neboli, no nepamatam sa presne, ale zda sa mi ze predtým som vedel napr. deaktivovat automaticku rucnu brzdu, teraz to neviem, ale ani nepotrebujem.
Skusim pripojit nejake foto, ale v minulosti sa mi to nedarilo ?!? :)

Přílohy:
8.Verzia SW.jpg
8.Verzia SW.jpg [ 26.5 KiB | Zobrazeno 10293 krát ]
7.Tlacitko na volante.jpg [22.5 KiB]
Zatím nestaženo
6. Jazdny asistent.jpg [20.46 KiB]
Zatím nestaženo
5. Konfiguracia osvetlenia.jpg [21.6 KiB]
Zatím nestaženo
4. Funcie stieracov.jpg [13.14 KiB]
Zatím nestaženo
3. Parametre vozidla.jpg [19.85 KiB]
Zatím nestaženo
2. Konfiguracia.jpg [18.88 KiB]
Zatím nestaženo
1. Menu.jpg [17.76 KiB]
Zatím nestaženo

PříspěvekNapsal: ned 14. úno 2016 21:31:58 

Maco22: To co píšeš se týká verzí s navigací a barevným displejem, který já nemám, já mám základní oranžový A+. Takže těžko by mi dělali update přes CD, navíc když mi nahrávali jednotku po jednotce.
Ale je možné, že mi tam nalili SW pro jinou výbavu, na kterou nemám potřebný zobrazovač.
Navíc dnes když jsem auto protáhl po dálnici, tak po zvolnění tempa se mi na semaforech rozsvitila chyba ESP a ruční brzdy, ale když jsem si připojil svojí "diagnostiku" tak tam byla chyba EGR (P0409, P0409 a P0490)

Přílohy:
Poznámka: Na displeji vyskočila chyba ESP a ruční brzdy
wp_ss_20160214_0001.png
wp_ss_20160214_0001.png [ 211.17 KiB | Zobrazeno 10272 krát ]

PříspěvekNapsal: ned 14. úno 2016 22:51:38 

No na obrazku vyssie som si vsimol Tvoj typ displeja, ale myslel som, ze nastavenia budu podobne, resp. jednotlive body v nastaveni. Ale verzia softvéru by sa aj tak mala dat niekde zistit. Ja prave preto vaham s instalaciou este vyssej verzie softu 6.31, lebo neviem (resp. nemam potvrdene od nikoho), ci to bude spolupracovat s mojou výbavou auta. Mozno u teba nieco zblblo, aj ked osobne si myslim, ze zavady o ktorých pises v predchadzajucej sprave nemaju so softvérom nic spolocne. Diagnostika mozno odhali viac. Drzim palce

PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2016 6:27:59 

Jenze soft v BSI
A soft v NAVI

jsou 2 různé programy

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 16. úno 2016 12:04:30 

To je jasne, ale on vyssie opisoval problemy so zmenou ovladania osvetlenia a zmeny na displeji.

PříspěvekNapsal: stř 17. úno 2016 12:22:48 

Tak dneska jsem byl v Peugeotu na doladění a už mi funguje všechno tak jak jsem byl zvyklý.
Denní svícení mi tedy přenastavili na parkovačky (to nemuselo být, ale netušil jsem, že jde tohle, to bych radši na klíčku místo světel otevírání kufru), když nechám světla na AUTO, tak po vypnutí motoru zhasnou okamžitě, případně je lze drknutím do páčky asi na půl minuty rozsvítit a auto se zamkne po dosažení 20km/h.

PříspěvekNapsal: stř 17. úno 2016 13:03:11 

Zajímavé,mně v poloze AUTO zůstanou po zhasnutí motoru světla svítit asi 20 s(čas se dá nastavit),abych viděl na cestu domů. :D

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: stř 17. úno 2016 17:00:49 

Tak jsem to chválil moc brzo...
DAY LIGHTS - INACTIVE a přesto, když dám světla na nulu, tak svítí pokud je nastartovaný motor...
Asi v Jičínském Citroenu věděli, proč říkali, že pokud všechno funguje, tak je lepší do toho nešťourat... :roll:

EDIT: Tak to vypadá, že bude nějaká spojitost se světelným čidlem. Když jsem dal přepínač na AUTO, tak při parkování mi světla zhasli a pak už se nerozsvítili ani, když byli na 0.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]