Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - LPG C4GP pro rodinu s dětma na krátké pojížďky
Právě je sob 23. lis 2024 22:04:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 16. úno 2015 21:33:20 

Tak jsou 2 varianty,buď u Špindlera(Citroen) nebo u Gregiho. ;) U BMW jsi ho asi nekupoval. :D Jinak já v Matiční svého času bydlel,po revoluci,amnestii a rozsáhlém přílivu hnědočechů jsem vzal kramle. :twisted:

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pon 16. úno 2015 21:51:47 

nevím kde je Gregi ani BMW. :D

PříspěvekNapsal: pon 16. úno 2015 21:58:03 

Musel jsi jet okolo :D Gregi je po pravé straně kousek za Mercedesem a BMW Auto Grál je po levé straně před těmi baráky rozpadlými baráky,které se konečně budou bourat. ;)

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 0:15:11 

Tak v listopadu jsem zakládal tohle vlákno a teď už mám konečně koupeno :-) Závěr je jednoznačný, u nás je téměř nemožné sehnat C4GP 1,8 v solidním stavu. Je jich moc málo a šance, že z toho mála aut budete mít štěstí na něco použitelného, je mizivá. Nakonec jsem jel do Rakouska a přivezl auto s najetýma 130000 km, v dobrém stavu, solidní výbavě a za fantastickou cenu. Zatím si zvykám na pocit jako v autobuse :-) a jsem nadšený.
Zítra budu domlouvat přestavbu na LPG, asi u Čadka v Brně.

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 10:03:31 

Tož ať Ti spolehlivě a dlouho slouží. ;) :D

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 10:35:38 

pnbo:
Ahoj, za kolik si teda koupil C4 a který je to ročník? Koupil jsi teda 1,8? jestli to není tajný? Kolik si viděl aut v bazaru? Mohl bys podrobněji rozepsat jak si koupil auto v Rakousku?
Taky o tom uvažuju, ale vůbec nevím jak na to.
co sis vezl sebou tam, jak dlouho to trvalo, jak si kontroloval auto, jestli v servisu, měl si sebou nějakýho mechoše, někoho kdo umí německy? Jak proběhl přepis?

Dík moc

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 11:32:16 

OK pokusim se to sepsat. O ceskych bazarech se rozepisovat radsi nebudu, to by bylo na dlouho a zbytecne.

Domluvil jsem se s klukem, co ma servis a dovazi auta. Sledoval jsem mobile.de asi 14 dni, ale nic moc, zadne auto podle mych predstav a moznosti. To hledani je trochu osemetne, kdyz treba sledujes C4GP, tak nekdo to blbe zada jako C4P a utece ti to. Radsi jsem hledal citroen benzin 7mistny 2006-2009. Autoscout24 jsem nesledoval, uz se mi nechtelo, i tak jsem toho mel po hledani v cesku plne zuby.
Bracha mel na willhaben.at zadane nejake sledovani a chodily mu maily s autama, ktere vyhovovaly pozadavkum. Takze v patek se vyskytlo auto v rakousku, hned mi volal, preposlal jsem to tomu dovozci, ten tam volal a proveril to. Majitel byl soukromnik, dal VIN a poslal naskenovany technicak. Shodou okolnosti se otec v sobotu vracel z Rakouska z lyzi, tak tam zajel a proveril to - jen tak obecne, jestli to neni nejaky Turek, jestli to treba neni z nevyfocene strany rozflakane a jestli je to vubec pojizdne. Vypadalo to nadejne, tak jsem vybral a vymenil penize a dovozce domluvil, ze tam v nedeli pojedeme. Jedine riziko bylo v tom, ze kdyby tohle auto neklaplo, tak jedem zbytecne, protoze jine bysme v nedeli nekoupili. Ale zase uz to bylo jakz takz proverene.
V nedeli rano jsme vyrazili transporterem s vlekem, v poledne jsme tam byli. Dovozce pripojil diagnostiku, ta neukazala zadny problem. Auto jsme projeli, vsechno vypadalo ok az na to, ze auto bylo uvnitr spinave jako prase, lehce smrdelo kourem, zvenku par skrabancu a jedna sedacka ze treti rady byla vyrezana ven - prej se zasekla, tak ji nechal vyhodit. S chlapikem jsme se domlouvali anglicky nemecky, bez problemu. Akorat to chce najit si tech par zasadnich slovicek jako technicak a tak. Domluvili jsme cenu a sepsali kupni smlouvu, do ktere jsme pripsali, ze v pondeli odesle postou technicak, protoze to jeste nemel odhlasene. Zaplatit, nalozit a jeli jsme. Celou cestu jsem se ohlizel dozadu, jestli to auto tam fakt je a jestli se mi to nezda :-)
Doma jsem to hned pojistil vcetne predniho skla a jak prisel postou technicak, odvezl jsem to na STK na technickou prohlidku pred registraci za 1000. Sice mi chteli vnutit nejakou prohlidku za 1700, ale nedal jsem se. Pak uz jenom na registr pro znacky za 800 a hotovo.
Ten kluk na tom udelal vymenu oleje, olejoveho, vzduchoveho a pyloveho filtru, asi za 3600. Ja jsem to vycistil, jak to slo a hned to vypada k svetu. Hodne "skrabancu" jsem rozlestil, takze i z venku to vypada mnohem lip. Profi cistici interieru mi vsichni rekli, ze v zime necisti, ze by to smrdelo a at pockam na jaro, tak cekam.
Za ten dovoz (asi 700km) jsem dal 9000.

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 11:38:41 

Díky moc za info. Tak ať auto slouží dlouho a dobře.

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 11:45:50 

No a to auto je teda 2007, najeto 130000, 1,8 16v, manual, hagusy, tazne, letni gumy loni koupene na litych, zimni taky lonske na plechovych, digiklima, tempomat, parkovaci senzor, el. zrcatka, metaliza. Interier spinavy, v kufru hodne poskrabany, chybi to zadni sedadlo, pas u ridice spatne naviji, sedadlo u ridice zborcene bocni vedeni... ale jinak jede vyborne. Inzeroval to za 5800, ale tak se za ten binec uvnitr asi stydel, ze to dal za 4500 :D Ale já bych mu za to snad i těch 5800 dal.

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 11:51:50 

Tak to už je vyčerpávající, jestli teda sedí ty km, tak si myslím, že to je výborná cena. To by mě teda zajímalo jaké si měl zkušenosti z cz bazarů.

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 12:13:23 

Zkusenosti u nas katastrofalni. Priklad: Objevil jsem auto v Auto Palace Brno. Rikam si, velky autosalon, ti by mohli byt serioznejsi. Volam tam, ze se prijedu podivat, mam to tam hodinu cesty, tak jestli tam neni nejaky zasadni problem, at nejedu zbytecne. Ne, v pohode, prijedte. Prijedu tam, nejde nastartovat. Typek prinese startovaci sadu, ale neumi ji pripojit, baterka je zakrytovana. Mechanici nejsou, bohuzel je sobota. Technicak bohuzel taky neni, je v Praze. To vite, auto je v komisi. Kdyz mi pak posle technicak mailem, tak se ukaze, ze auto ma 4 mesice proslou technickou, puvod v CR znamena privezeno z Nemecka atd.
A to byl autosalon, zkusenosti s ruznyma bazarama a prekupnikama jeste horsi. Zkousel jsem i citroen select, ale tam takhle stare auta nemaji. Proste tohle auto asi jedine privezt s proverenym dovozcem.

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 12:38:52 

pnbo:To je jedna z cest,auto vidíš jak je a ne naleštěné,takže si uděláš obrázek o tom co Tě čeká. ;) Jestli dobře počítám,tak auto vyšlo,včetně dopravy na 134 tis.Jen se ještě zeptám,ty kilometry máš zjištěné jak?Serviska,faktury z prohlídek atd?Co rozvody,ty by se asi měly také vyměnit nebo jsou měněné? Sedačka taky bude něco stát,na vrakáčích jsou stejní pacholci jako v bazarech. :evil:
fiv: Bazarníky máš už zde popsány několikrát :D jsou to prostě šmejdi. :x Ty zkušenosti co popisuje kolega jsou realita,ale dá se tomu vyhnout,pokud se budeš držet not,které jsem tady několikrát sepsal.Proto jsem zdůrazňoval,že pokud nemáš zkušenosti,tak si s sebou vezmi mechanika nebo někoho znalého těchto aut. Jsem docela zvědav a to nemyslím nikterak ironicky,na kolik nakonec kolegovi to auto vyjde. Já vím,že mně se to kecá,když jsem se ojetinami x let zabýval,ale proto to tady píšu. Na druhou stranu musím říct,že záleží na tom co člověk od auta očekává,tedy jak dalece chce kolem auta po koupi ještě skákat a dávat to do kupy,aby to k něčemu vypadalo.Jak jsem psal,sháněl jsem na podzim C4 pro sestru. Hledali jsme všude možně,včetně Německa,protože to mám přes kopec a bohužel jsem adekvátní auto nesehnali,byť můj dvorní mechanik má v Německu hromadu kontaktů,protože občas nějaké auto doveze.Co se bavil s dealery,tak je problém v tom,že jakmile se objeví něco pěkného a levného,rozuměj zachovalé s více kilometry,tak do toho skočí nějaký Polák,který to přeprodává dále na východ.Takže sumasumárum sehnat auto za rozumné peníze v cizině je téměř nemožné.
Pokud je všecho cajk,tak pak se pohybuje cena jako tady: http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/cit ... 41138.html
Bohužel,většina aut při dovozu vypadá nějak takhle: http://www.mobile.de/cz/zna%C4%8Dka/cit ... 63151.html
Nakonec jsem pořídili auto v ČR,kde jediná vada na autě byla,že majitel lakovou tužkou opravoval ťupky od kamínků,takže kapota vypadala příšerně. :o Drobet jsme to poladili a pokud bude sestra investovat cca 2000 za nový lak,tak bude mít auto jako nové.
Rád bych Ti pomohl víc,ale bydlíš bohužel na druhé straně naší země. Jediné,co Ti mohu nabídnout,je konzultace po telefonu,abych se tady nemusel takto rozepisovat.

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 12:49:25 

Jo, byla u toho serviska a hromada různých faktur, řekl bych, že je to na 99% nestočené. Rozvody nejsou, kdy by se vlastně měly správně dělat?

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 12:51:07 

Info najdeš v servisce :!: :D Jinak já bych je vyměnil automaticky,stejně jako bych podrobil pečlivé prohlídce brzdy a vyměnil brzdovou kapalinu. ;)

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 13:45:03 

Brzdy tam jsou po servise, takže v pohodě. Ty rozvody mi připadnou zbytečné dělat hned, když kilometry sedí a není tam nějaká známka problému. Nebo se pletu?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 196 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]