Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - berlingo I facelift - stupne vybavy
Právě je sob 16. lis 2024 11:28:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: berlingo I facelift - stupne vybavy
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 12:19:39 

Ahoj vsem,

chci poridit berlingo (nebo partnera) I. po faceliftu a snazim se si v tom udelat nejakej prehled, abych prodavajicimu nesezral nejakou koninu i s navijakem. A stale se mi nedari zorientovat se v tom tak, jak bych si predstavoval, takze prosim zkusenejsi o rady/doplneni/potvrzeni nebo vyvraceni toho, co zde pisu.

Chci benzin 1,6 80kw ... dle meho servisaka je to rozumna volba (i kdyz on by radeji videl 1,4 ale to mi prijde pro obcasny dalnicni presuny slaby), pouze mam pocitat s tim, ze to je haklivy na olej - na nem pry nesetrit. Doporucene intervaly vymeny jsou 30 tisic , ale pry je dobre to zkratit i na polovinu.

Chci to v osobni verzi, optimalne soupacky na obou stranach, stolky na zadni strane prednich sedacek (pouze berlingo, u partnera nejsou), podrucky na prednich sedackach (jsou vzdy, kdyz jsou stolecky?), zadni okna vyklopna (jsou vzdy?) predni v elektrice. Zrcatka v elektrice - tedy, zatim jsem vzdy videl jen prave, leve se ovladalo manualne - je to tak vzdy? Sedacku ridice chci kvuli partnerce vyskove nastavitelnou, v inzeratech se to casto pise ale v realu jsem to nikdy nevidel - delalo se to v tehle generaci vubec?

Autoradio chci v originale se zobrazovanim na hornim displeji; co jsem vykoukal, jsou tri verze - maly diplej jen na hodiny, velky displej na radio (radio ma pak ovladani pod volantem) a velky displej i s udajemi z palubniho pocitace ... jak poznat, ze je palubni pocitac pritomen - prodejci to casto pisou, pokud je velky displej, ale az po "osahani" zjistuju, ze packa steracu nejde mackat a na displej nic nedostanu.

Tempomat neberu jako nutny, nicmene mam v tom taky nejasnosti - zatim jsem videl v realu jen jedno auto, co melo v pravem budiku displej tempomatu, v ostatnich pripadech byly budiky klasicke, i kdyz padlo tempomatu vlevo pod volantem bylo. Kam se to v tomhle pripade zobrazuje, na displej uprostred?

Dalsi nejasnost je ESP ... jak poznat, ze "tam je"? Nektere verze maji vypinani ESP na stredovem panelu jako samostatny cudlik ... nicmene jsem to videl u vsech tri variant displeje ... a casto je uvedeno v popisu vozu, ze ESP je, ale cudl neni ... ma to nejakej system?

Klima je obvykle na strednim panelu na prostrednim cudlu, uz jsem ji ale videl i vpravo - ma smysl se tim nejak znepokojovat, nebo si to muze kazdy prednat kam chce?

Pokud to klapne, chci to ve variante Modutop, nebo aspon platenou plachtu ... predpokladam, ze modutop je vzdy stejnej u vsech prvni generace pred i po faceliftu obou znacek (i v motorizaci 1,4i) a ze ma byt v kastlikach el. zasuvka 12V ... o problemu s pantama dvirek vim, akceptuju.

Bordel mam v barvach narazniku a v bocnich plastovych listach - obvykle vidam bud vse v barve vozu, nebo ve variante "nelakovany pruh", pripadne "cerny pruhy pod svetlama" ... nicmene ma to nejaky system v souvislosti s vybavou? A ty bocni plastovy listy na dverich, nekde vidam jen pruh na kazdych dverich, jindy je to pruh pres celou bocnici auta (vcetne kousku na blatniku) ... souvisi to nejak s vybavou nebo rokem vyroby?

Vic me asi ted nenapada ... takze budu rad za jakykoliv doplneni, upresneni, korekce a reakce :-)

edit: ... jeste jsem si vzpomel, ze taky vidam v popisu prodavanych aut zaskrtnutou kolonku parkovacich senzozu, casto i v pripade, ze v zadnim narazniku nejsou videt typicky "zaslepky". Nabizelo se to v nejakym stupni vybavy uz z fabriky, nebo jsou to vsecko dodelavky? A existuje moznost, ze by to bylo nekde po naraznikem schovany, nebo proste prodavajici keca?

Předmět příspěvku: Re: berlingo I facelift - stupne vybavy
PříspěvekNapsal: pát 20. úno 2015 18:44:52 

existuje parkovaci asistent ktery ma jen anteny pod naraznikem

v 99% pripadu prodavajici keca - nebo tam ma tu otravnou melodii na couvaci svetlo

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: ned 22. úno 2015 15:33:28 

Čéče měl jsem berlingo dost dlouho ale že bych měl takhle zmáknutý výbavy a jestli se liší výbava podle barevnosti nárazníku nevím.

Co vím skoro bezpečně tak výškově stavitelnou sedačku řidiče jsem v berlingu/partneru nikdy neviděl(neznamená že se nedělala ale spíš nedělala) ,fabricky montovaný couvací asistent to samé, zrcátka pravé(spolujezdcovo) elektrika (topení+nastavení) vždy levé asi jen nejvyšší výbavy, okna přední většinově elektrické ,zadní jen vyklápěčky manuální pokud je auto registrované jako N1(odpočet DPH, přepážka) tak poslední okna pevná zaslepená. ESP taky asi jen nejvyšší výbavy.
Co se týče výbavy tak se dá poměrně jednoduše zjistit s čím auto vyjelo z fabriky podle VIN aby tě prodávající netahal za nos.

Jen malá drobná rada pokud s autem počítáš jako s rodinným a budeš vozit děti tak i kdyby jsi měl oželit něco z výbavy tak ožel ale dvoje šoupačky jsou základ zvlášť pokud jsou děti v sedačkách. Pokud počítáš že bude s autem jezdit i přítelkyně zkus si to auto někde půjčit a nech ji ať se sveze nejen na spolujezdci ale i za volantem auto má celkem silný "A" sloupky a některým ženským to vadí. Zrovna tak se moje bývalka bála vějšky auta.

Bylo :Berlingo 2.0 Hdi r.v. 2000 malej stěhovák
Obrázek

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 11:45:36 

Havlicek.Lukas > otravna melodie na couvaci svetlo, co konkretne tim myslis?

Vena garážmistr > dvoje soupacky beru jako zaklad a neboj, mladou sem do rizeni berlinga uz taky dotlacil. Ty sloupky nejsou maly, nicmene ani mi neprijdou nijak prehnane velky, v tom problem zas tolik nevidim - spis pocitove by to chtelo o fous vejs sedacku, aby covek sedel vejs (kdyz uz to ma tak velkorysy proskleni).

Celkove mi nejde ani tak o to zjistit to ve smyslu "tohle vsechno tam chci mit", ale spis kvuli tomu, abych si dokazal vyfiltrovat, v cem mi prodavajici keca a v cem ma pravdepodobne pravdu. Viz ty ruzne zminky v inzeratech o vybave, ktera tam evidentne neni - nejvic se vzdy smeju, kdyz jsou uvedeny predni mlhovky a pritom je na prvni pohled videt, ze tam nejsou :-D

A jeste na jednu vec jsem si vzpomel; jak rychle se ohriva motor u 1,4 a 1,6 v benzinu? Tu 1,4 mam k dispozici jako sluzebak, takze tam vim jak to funguje ... a jde mi o to, jestli se ta 1,6 ohriva rychleji nebo pomaleji - v lednu jsem se byl podivat na jedno Berlingo; motor studenej, naskocilo hned, par minut jsme ho nechali bezet (a prolejzali dalsi veci) a pak jeli 5-10 km ... za celou dobu teplomer v budikach neprelezl 70 a i kdyz vpredu foukalo teply, z hornich vydechu "modutop" strechy sel vzdruch jen vlaznej. Je to takhle v poradku? Ta 1,4 co s ni obcas jezdim sluzebne topi (aspon pocitove) za stejnych okolnosti rychleji a vice.

PříspěvekNapsal: pon 23. úno 2015 11:51:40 

tohle
http://www.autodoplnkyfro.cz/couvaci-al ... mbada.html

vyskove sedacky se nedelaly

PříspěvekNapsal: úte 24. úno 2015 17:28:08 

Havlicek.Lukas > jo tydle vidle :-) ... to sem asi nazivo jeste nevidel ani neslysel - nastesti :-D

PříspěvekNapsal: čtv 26. úno 2015 12:36:22 

Co vím tak z modutopu fouká vzduchu o dost chladnější než z topení což je dáno konstrukcí je to daleko od radiátoru tudíž cestou ten vzduch chladne. Tuším že snad bylo možné dokoupit u nového jakési elektrické dohřívání vzduchu do modutopu ale to byla snad jen chvilková záležitost. Stejně tak jako byl chvilkovou záležitostí elektrický příhřev klasického topení u nafťáků tam se jednalo o elektrické topné těleso vložené do systému a po startu se automaticky zapínalo aby se auto rychle ohřálo jenže jak to mělo velký výkon tak potom když se to vypnulo a chladlo to tak se zpod palubní desky občas ozvala nějaká rána ( roztažnost materiálu apod.) a lidi si na to stěžovali tak se to pro klid přestalo montovat.
Na sedačku stačí polštářek sám jsem ho tam měl taky.
Co se týče toho co dával link Lukáš tak tuhle couvací záležitost jsme měl na každém autě a mám to i na dnešní 807 ono je to spíš o pocitu že jsi udělal něco navíc aby tomu že chceš odněkud vycouvat lidi věnovali trochu pozornosti. Je fakt že podle mě to smysl má jinak by to nebylo povinné na velkých autech.
Co se týče normálního couvacího asistenta (čidla v nárazníku) tak do berlinga jsem si ho dodělával a v 807 už mám tovární ale máto obří nevýhodu jak si jednou zvykneš že ti něco hlídá záď auta tak potom když máš couvat s něčím co to nemá tak jsi dost nejistý.

Obrázek

PříspěvekNapsal: pát 06. bře 2015 12:04:39 

Taky se přídám: Moje fáro mělo přesně podobný potíž - přes sedmdesát stupňů v budíku přes chladnější období nepřelezlo, a počkej na mrazy - zmrzl jsem jak drozd. Nechal jsem si vyměnit termostat - od té doby auto topí po nějakých dvou, třech kilometrech perfektně. Takže to bych viděl jako důvod ke snížení ceny, zejména když jsi ujel takovou vzdálenost. Nemám modulovou střechu, takže netuším, jak moc to hřeje hore.

Mám taky jednu z těch vyšších výbav - podle mého lze poznat právě podle loketních opěrek. Tedy, pokud si to dobře pamatuji z doby, když jsem řešil výbavy.

Nad výbavami podle nárazníku taky bádám. Tady má kdosi úplně stejný auto, jen potahy sedaček má tmavý plyš (já světlý) a má celolakovaný nárazník. Zdá se mi ale, že ten měly auta až od roku 2008 (jako Berlingo First), avšak jde jen o mé odpozorování podle různých oficiálních snímků, kde ty Berly mají "fousy" pod předními světly. Zde by to taky chtělo upřesnění.

Jinak přední sloupky jsou dost otravné, je přes ně houby vidět. To souhlasím.

PříspěvekNapsal: pát 13. bře 2015 15:44:05 

Tak je doma ... a protoze jsem to vezl po ose, mam s nim najeto aktualne nejakych 400 km, takze jsem uz na ledacos prisel, jak co funguje.

- horni vzduch modutop ... neni to napojeno na topeni ani klimu, je to zcela separatni system, tak trochu placebo - pred vydechama je vetracek, ktery si nasava mrizkou zespodu. To vysvetluje, proc vzduch z nej foukanej ani nemuze byt jiny, nez ten, co uz v kabine je.
- mam verzi s tempomatem bez palubniho pocitace ... pro me ponekud nezvykla kombinace, udaje z tempomatu to nikam nezobrazuje a tvari se to, jako ze to funguje ciste analogove.
- auto, co jsem vzal, topi hodne rychle - sice trochu trva, nez se prohreje ten prostor, ale evidentne u tamtoho auta bylo neco spatne. Btw, ten bazar v Domazlicich ho ma furt v nabidce, takze nebrat ;-)
- loketni operky ani stolecky, je to dan za to, ze to neni berlingo ale partner ... tam to nemaj ani nejvyssi stupne vybavy. Satisfakci je tuzsi sedacka bez naznaku prosezeni ... neco za neco.
- sloupky sou masivnejsi, nez je u dnesnich aut zvykem, ale paradoxne s tim nemam pri jizde zadny problem. Skoro bych rekl, ze kdyz jedu, nevnimam to ... a kdyz pak zastavim, vystupuju a vsimnu si, jak mohutny ten sloupek je, leknu se toho :-D
- venkovni plastove listy mam cerne, kolem dokola (= na bocich je to vcetne kousku na prednim i zadnim blatniku) + stred predniho narazniku je az dolu taky bez laku. Z vybavy tomu chybi jen palubni pocitac, jinak to ma vsecko, co to mit muze ... souvislost lakovani narazniku a stupne vybavy tedy nevidim prakticky zadnou, videl jsem i mene vybavenou verzi s plasty komplet lakovanymi.

No a rovnou se zeptam, i kdyz by to bylo asi na jine vlakno - jak se da dostat k zamku dveri kufru (vyklopne nahoru)? Auto ma sice central, ale zamek je zatuhlej a chci ho mit v provozu. Plus mi nesviti jedno ze dvou osvetleni zadni SPZ. Pocitam, ze budu muset sundat vnitrni oplastovani a pak uvidim, co na me vykoukne ... kudy do toho?

PříspěvekNapsal: ned 15. bře 2015 10:09:43 

Tak vítej že to je Partner nevadí. Zadní zámek nejdřív hodně dlouho prolévat WD nebo něčím podobným pak ho zkus jestli půjde. Ale tím jak se moc nepoužívá tak zatuhne a dělá to neplechu z centrálem po asi dvou výměnách serva na zadních vratech jsem zámek odpojil a kufr zamykal jen centrálně a byl pokoj. Osvětlení spz je stejné jako na xsaře atd. malí šroubováček nebo hřebík a za to očko na překrytu jemně zapáčit a dostaneš to dolů žárovka klasika 5W celosklo. Většinou se stane ale že ten kryt rozlomíš hlavně u staršího vozu nový snad jedině komplet celou lampičku cena do 200 v origu a pak už by jsi musel sundat tapec ten drží na nacvakávačkách plus jsou šrouby v madlec tuším 30/35 Torx.

Obrázek

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 15:14:57 

Zarovku jsem zatim neresil, uvidime az se k tomu dostanu, jak pochodim. Snad to moc nedomrvim.
Trochu divne mi prislo, ze funguje plynovy pedal ... objevil sem kurvitko - plyn je elektronickej, ale potenciometr je az v motoru, kam vede lanovod. Promazani pomohlo, ted funguje jak ma.
Zadni zamek na klic jsem zatim nerozhejbal, skoro mi prijde, jako by to bylo necim zalepeny, tak uvidime jak bude prolejvani WDckem pokracovat. Navic se ukazalo, ze je neco spatne i s dalkovym zamykanim v kufru - nekdy sel kufr otevrit i u zamcenyho auta. Coz me samosebou stvalo vic, nez ze to nejde klickem, takze jsem se na to vrhnul ... a byl uspesny. Pruser byl v praskle pruzince, ktera aretuje pozici fiforce, na kterej tlaci klika dveri. Pruzinka praskla, vypadla a volne se to tam bimbalo, takze nekdy ta paka pod klikou byla, jindy ne. Pul pruzinky jsem ve dverich nasel, naohejbal a na treti pokus to fungovalo. Nicmene, pro sichr bych chtel poridit jeste nahradni ... samostatnou pruzinku asi nesezenu (a pokud jo, bez rozlisovani ji tam nedostanu), takze zrejme musim shanet celej mechanismus v tech zadnich dverich ... ma nekdo tucha, co ta sranda muze stat?

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 17:11:21 

Na vrakárně za celý ten mechanismus chtěli něco mezi 700- 1000Kč pokud si to dobře pamatuju. V novotě to bude asi o dost víc. Ale kolik přesně nevím. Bingo už je víc jak půl roku z baráku takže tohle jsem vypustil z hlavy.

Obrázek

PříspěvekNapsal: stř 18. bře 2015 8:54:41 

A je ten mechanismus pouzity jeste nekde v ramci koncernu PSA, nebo je potreba shanet vyhradne na Berlingo/Partner I. generace?

PříspěvekNapsal: stř 18. bře 2015 19:25:06 

Jo tak to ti nepovím jestli je ještě někde jinde.

Obrázek

PříspěvekNapsal: stř 18. bře 2015 19:38:37 

ma to 2 kridlo nebo litacky nahoru ??
ale mam tucha ze berla/partrner 1 a 2 generace ma ten mechanizmus stejnej

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]