Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - 4 x 4
Právě je stř 27. lis 2024 17:36:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 4 x 4
PříspěvekNapsal: pon 22. úno 2010 2:55:40 

zvažuju jaké autí vzít s pohonem 4x4. má tu někdo Berlingo či Partnera 4x4?

popř jiné autí s podobným tvarem a parametrama ( užitkovýma ) jako Berlingo?

nechci Offrouda s 2.5 tunou. ale něco kolem 1.5 tuny, 4x4, velký prostorný kufr, spotřebu tak 6 litrů nafty nejlépe 6kvalt automat.

Předmět příspěvku: Re: 4 x 4
PříspěvekNapsal: pon 22. úno 2010 8:40:22 

škoda YETI,jen ten automat by ti museli udělat na zakázku :D Buď rád za to co máš.Čtyřkolku v automatu aby ti jezdila za "6" litrů těžko seženeš.Ona ta další poháněná náprava navíc ti na spotřebě neubere,spíše naopak

PříspěvekNapsal: pon 22. úno 2010 8:58:21 

Tak jestli škoda YETI má prostornej kufr to bych se hádal.Ale máš pravdu že 4x4 má větší spotřebu kámoš měl svýho času 1ochávu 4x4 a jeho žena měla tu samou ale klasiku a na stejný trase ta obyč při stejným stylu jízdy šla cca o 0,75-1,5L levněji on s ní jezdil okolo 7.5L při hodně šetrné jízdě. ať chceš nebo ne tak ta zadní nebo přední připojitelná náprava klade určitý odpor i když je odpojená.Já osobně sem také chtěl ochcávu 4x4 ale když sem sháněl auto tak mi pomáhal kolega kterej autum víc než rozumý a ten mě to vymluvil že na moje ježdění by to byla další věc která by provoz prodražovala a to nejen spotřebou PHM ale přeci jen je to další mechanizmus který se může na autě pokazit.Pokud si pamatuju tak Ty děláš nějaký anténní systémy atd. že?Tak tam bych asi pochopil že po letošní zimmě hledáš auto které je schopné jezdit horších podmínkách než bingo.Ale pak by to chtělo spíš čistokrevnej teréňák než nějakou tu holčičí čtyřkolku Patrola nebo něco na ten způsob ale tam zase musíš brát že to je nářaďový vůz a moc pohodlí na dlouhý štreky s rodinkou to asi nebude a spotřeba i v naftě bude o dimenzi jinde než si představuješ.

Bylo :Berlingo 2.0 Hdi r.v. 2000 malej stěhovák
Obrázek

PříspěvekNapsal: pon 22. úno 2010 16:20:23 

offrouda opravdu nechci těch terénu až tolik nejezdím ale občas ano a tam berla fakt pokuhlává. navíc ta spotřeba kolem 15 litrů je fakt už moc mimo a navíc to má přes 2 i přes 2.5 tuny a to je už moc těžký.

např Subaru Forester 2.0D mákombinovanou spotřebu 6.3l a je to permanentní 4x4 nebo Fodk Kuga 2litr je na tom dost podobně taky kolem 6litrů kombinovaná spotřeba. popř. Mitsubishni outlander. na škodu Yetti jsem koukal ale ten kufr to je bída. nelíbí se mi ani vzledově ani prostorově. a hlavně je to škodovka. a "jen" kombi 4x4 nechci moc dlouhé a málo vysoků kufr pro moje potřeby. prostě autí tak 1.5tuny. zatím vybírám a koukám co je kde k mání. zatím koukám po nových a za 2-3 roky co by se to realizovalu už budu vědět co a jak. ale zatím favorita nemám. tak sbírám i zkušenosti od jiných co mají 4x4 a spíš nové ročníky.

PS: ano dělám satelity a anténí tecniku a vozím paraboly 90cm v průměru a krabice tak 100x100x15cm vše na výšku. popř TV - LCD, plazmy a ty se nemůžou pokládat.

PříspěvekNapsal: pon 22. úno 2010 23:08:50 

našel jsem ti nějaké to video

http://www.youtube.com/watch?v=ZElULd-Mw2E

http://www.youtube.com/watch?v=QuMkydz2-q0

http://www.youtube.com/watch?v=GiR6gWtFusc

přímo pro Ice :D ----(čas od 3:52) http://www.youtube.com/watch?v=NsoyELDnfuI

PříspěvekNapsal: pon 22. úno 2010 23:56:59 

ty první dvě videa jsem viděl dřív už a to bych projel i s mojí berlou v klidu. a to poslední je extrém to taky nemusím. :-D

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]