Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - trhanie motora za studena - 1.8 benzin+LPG
Právě je sob 23. lis 2024 20:32:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 0:06:21 

další věc kterou jsem vyštrachal...má to naše auto ventil na odvětrání skříně do sání? Na forech jiných značek, kde popisují stejné potíže to tímto uspokojivě vyřešili.

PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 7:49:23 

tá klapka by mala byť pootvorená,čo ja viem tak na prevodovke je snímač otáčok,na motore je snímač otáčok kľuk.hriadeľa,elektomag.ventil vačk.hriadeľa,snímač klepania motora,snímač teploty vody,snímač valcov,snímač tlaku a teploty nasávaného vzduchu,vedla motora v el.skrinke riadiaca jednotka vstrekovania Magneti Marelli,na prevodovke riad.jednotka tej istej značky,2 lambda sondy,na palivovej lište je elektomag.ventil,zapaľovacia lišta,tlaky vo valcoch,a isto som na niečo ešte zabudol,takže z tohto môže byť niečo zlé+niekde nejaký zalomený káblik,môžeš bádať :?:

PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 9:07:31 

kuntik>pred 20 000km a rokom mi to tiez poskakovalo trosku.. tak som vymenil sviecky a vsetko ok az doteraz.
teraz som vymenil znovy sviecky.. a poskakovanie zostalo. Ale u mna to je uplne minimalne.. je to vlastne len trhnutie
minuly rok som spolu s vymenou sviecok nalial aj toto (http://www.motoolej.eu/motoolej/eshop/2 ... temu-500ml) do nadrze.. neviem ci aj to trosku nepomohlo... ale skor si myslim ze nie

milan7> ako tak citam vymenil si toho naozaj vela.. takze ja nebudem menit nic okrem tych sviec.. ako som pisal.. nie je to nic tragicke.. je to len jemne trhnutie.. a momentalne to nie je pravidelne kazde rano.. povedzme tak 2x do tyzdna

PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 10:06:10 

nemenil som to všetko,to je len príklad čo treba pozrieť,menil som lambda sondu,snímač tlaku a teploty nasavania vzduchu,škrtiacu klapku,palivové čerpadlo,sviečky,čidlo teploty vody,plyn.pedál,skúšal som zapaľovaciu lištu,tú som mal požičanú,menil som ešte benz.vstrekovače,lpg vstrekovače,niečo nové a niečo jazdené,je tam ešte 20 vecí čo treba pomerať ale nikto to nechce robiť,v Citroene napichli na diagnostiku a povedali,že auto je v poriadku,bol som tam asi 3 krát,v iných servisoch ani nehovorím,ale to bolo dávnejšie,všetko prebehlo asi v priebehu 2 rokov,škrt.klapku mi menili v Citroene,lambdu v servise,ostatné sám.

PříspěvekNapsal: stř 10. zář 2014 23:39:28 

a ještě zeptám jestli někdo teda neví...netuším co to je přijde mě to jako nějaký ventil. Je umístěn na horní časti motoru pod deklem, směr od alternátoru nahoře v pohledu vlevo od vstřiků. vede k tomu trubička která končí v sání pod klapkou a jestli sem viděl dobře, tak druhá strana vede do zadu za motor a potom průchodkou do prostoru pravého kola a hned někam za ten plastovej podběh směr do zadu, dál jsem to nezkoumal. Je elektricky ovládán. Když to odpojím motor nenaskočí. Je to černé zakulacené s konektorem a dvěma vývodama co to je? :D

PříspěvekNapsal: pon 15. zář 2014 21:53:34 

inak.. dnes som len tak pozrel pred jazdou vzduchovy filter, a na moj vkus bol velmi spinavy, tak len tak som skusil rozbeh bez filtra, a ziadne trhanie.
Takze som si aj spomenul ze pri vymene sviecok pred 20 000km som menil aj filter, takze hned som objednal novy. Dam vediet ked pride ci sa to zlepsilo alebo nie.

PříspěvekNapsal: čtv 25. zář 2014 8:46:23 

zdravim.

Vzuchac vymeneny, natankovany benzin evo 99 + v nadrzi cisitc vstrekov a ranne trhanie je prec.. uz tyzden to ide tak ako ma...

PříspěvekNapsal: čtv 25. zář 2014 22:31:04 

A jaký čistič vstřiků jsi tam nalil? V Kelly mají asi za 400kč TEC 2000 a je u něj napsáno, že je vhodný též pro promázávání trysek u vozidel s LPG. Už jsem ho minulý týden chtěl koupit a pak jsem si to rozmyslel. Mají i třeba STP v akci za 129kč, ale sám prodavač mě od něj odrazoval.

Já jsem už vyměnil plynový pedál jak mi radil mechanik a samozřejmě auto trhá pořád dál.

PříspěvekNapsal: pát 26. zář 2014 7:25:15 

ja som dávnejšie nalial do nádrže dve balenia po 375 ml čističa PRO-TEC,jeden za 20€,bolo tam viac čističa ako benzínu,natankoval OMV 100,vymenil benz.vstrekovače,predtým som vyčistil pal.nádrž,bola vytiahnutá do sucha a vytretá,nebol tam skoro žiadny bordel, trhá samozrejme ďalej,takže u mňa nepomohlo :evil:

PříspěvekNapsal: pát 26. zář 2014 21:54:45 

než tam lít kde co, tak udělat test vstřiků na rozprach. Mě to stálo do pětistovky a vím, že jsou v pořádku a nemusím se zalamovat čističema.
V pondělí dávám auto do servisu na radu a dobré reference na zkušeného diagnostika... uvidím. Milan7 měnil první lambdu, ale technik mi tam říkal, že se prvně zaměřují právě na druhou a taky na katík. Určitě dám vědět co a jak.

PříspěvekNapsal: úte 30. zář 2014 10:54:56 

[quote="kuntík"]než tam lít kde co, tak udělat test vstřiků na rozprach.

keby to tu niekto v okolí robil,tak to dám urobiť,servisy mi ponúkali,že nech nechám u nich auto na týždeň,vymontujú vstrekovače,niekam pošlú,a potom späť namontujú,cena isto nebola "pětistovka" to sa pohybovalo o dosť vyššie,tak som si ich vymenil ja za nové,uvidíme čo diagnostik zistí tebe.

PříspěvekNapsal: stř 01. říj 2014 0:06:47 

mě to zkoušel u Fedora v Prostějově. Myslím, že tam mají na to nějaké zařízení...snad ASNU se to jmenuje. Na faktuře jsem měl cenu tuším okolo 120kč za vstřik.
http://www.asnu.cz/

PříspěvekNapsal: stř 01. říj 2014 7:18:20 

takže si bol predtým na nastavenie a kontrolu LPG aj u Fedora?a na nič neprišli?

PříspěvekNapsal: čtv 02. říj 2014 22:34:21 

nevrtali se v tom dlouho, projel to s diag. udělal prý korekce to bylo všechno. Žádná změna. Ted se to dovezl ze servisu, kde se tím měli zabývat. Co hlásila diag. byla špatná lambda první. Provedla se výměna páč sem ji měl už koupenou....jediná změna je, že se to začne dusit až po čtvrtém či pátém přidání a ne hned po druhém jako před tím.
Ještě sem vypozoroval, že v okamžiku přepnutí na LPG(45st.) to jde za plynem krásně, když ale ještě hned vrátím na benzín, tak má tendenci se ještě dusit. Už mě z toho jebne.
Jinak se kontrolovaly všechny čidla a snímače a bez závad. Ted už mě napadá jen že mohou být odskočeny palivové mapy. Tomu ale vůbec nerozumím...

PříspěvekNapsal: ned 05. říj 2014 20:32:46 

toto je kopia z jedného lpg fóra,podobný problém

Jméno: jirka Předmět: startovani
Dobrý den mám namontován Stag 3000 ve škoda octavia 2.0 85kw a mám problém se startovanim studeného motoru, když je venku pod 15 stupňů není problém, ale když je více stupňů motor naskočí a hned chcípne třeba i třikrát po sobě a když naskočí tak se pri rozjezdu dusí než se přepne na plyn pak je vše ok. Na plynu mám najeto 65000km. Děkuji za odpověď.
Reagovat30.9.2014 8:41:42
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: startovani
Dobrý den, tento problém většinou působí nesprávná bohatost směsi LPG. Zjednodušeně to lze vysvětlit tak, že ŘJ benzínu si stále myslí, že jede na benzín. V případě bohaté nebo chudé směsi LPG se snaží korigovat složení směsi na základě signálů od lambda sondy. Protože starty jsou vždy na benzín motor dostává vlivem provedených korekcí nesprávnou směs benzínu a proto dochází ke kolísání otáček případně chcípání do té doby, než dojde k přepnutí na LPG. V takovém případě je potřeba znovu seřídit LPG systém ve všech režimech. Před seřízením by bylo dobré najet nějaké km na benzín, aby se srovnala benzínová mapa. Dále je třeba zjistit, proč je složení směsi LPG jiné – zkontrolovat funkci vstřikovačů, reduktoru….. Opravu bych v každém případě svěřil odborné firmě, která zjistí pravou příčinu závady.

išiel si pred návštevou lpg servisu na benzín?ak nie možno by to stálo za to vyskúšať.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]