Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - ztráta otáček 2,0i LPG
Právě je sob 23. lis 2024 21:33:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ztráta otáček 2,0i LPG
PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 0:16:23 

Mám takový problém za studena po nastartování na benzín mi spadnou otáčky (tarokuje motor někdy i střílý a zdechne ) přibližně po minutě kdy mám sešlápnutý plynový pedál se motor chytne a pak je vše ok.Samozřejme se rosvítí oranžová kontrolka a hláška Depolution system faulty . na LPG to nedělá dělá to jen po nastartování když je studený motor .
Začalo mi to dělat po výměně svíček zakoupil jsem si svíčky BOSCH v LPG servisu svíčky mi upravily na LPG zmenšily odrh po namontování svíček do vozu se mi zdálo že auto malinko na volnoběh tarokuje a tak jsem svíčky vytáhl a odrh jsem vrátil na tovární hodnotu a nasadil do vozu po nastartování to bylo ještě horší a rosvítila se kontrolka tak sjem vrátil puvodní svíčky a od té doby to dělá .Bzl jsem na diagnostice vymazat chybu ale ráno po nastartování to znovu dělalo .Vyměnil jsem svíčky za nové a i novou cívku ale stále to dělá nutno dodat že to dělá nepravidelně sice svítí stále kontrolka ale třeba dva dny to nepadá a třetí to zas začne .Ještě mi provedli v servisu nějakou korekci a potom jsem jezdil tři dny jen na benzín ale nepomohlo to a dělá to stále.
Nevíte někdo co stím popřípadě jestli se Vám tato závada vyskytla
Děkuji za jakékoliv info mooooc díky :? :shock:

Předmět příspěvku: Re: ztráta otáček 2,0i LPG
PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 12:25:19 

Já ti nevím, člověk by řekl, že to bude těma svíčkama,ale když jsi je zase vrátil na původní hodnoty...resetovat řídící jednotku odpojením baterie aby si načetla základní hodnoty?
Jinak ty svíce nikdy nesrážej už jsem tady o tom psal. Je to potom v benzínu za studena špatný a v plynu mě to jezdí normálně u s původním odtrhem 1,1. Ještě zkontrolovat kvalitu jiskry či proměřit káble.

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 13:32:53 

Svíčky jsem koupil v servise lpg a značku tam mají jen Bosch a dostal jsem tyto FR 7 NES tovární odrh 0,7mm a oni to ještě stukly ale nevým na kolik.Svíčky jsem si měnil sám a několik dní jsem na ně jezdil a zdálo se vše ok ale po nějaké době se mi začalo zdát že to zase vynechává tak jsem svíčky vrátil na těch 0,7mm. Jemi jasné že jsem tuto závadu spůsobil já tím odrhem jsem blb :oops: :cry: . potom jsem koupil ještě svíčky NGK a pořád stejné tak jsem mezitím ještě koupil novou cívku a nepomohloto,samozřejmě jsem několikrát přes diagnostiku chybu smazal (hláška byla: přílyš bohatá směs na první řadě válců) býl jsem i v servisu citroen peugot ale né autorizovaný a tam mi provedli nějakou korekci a ze mám jezdin na benzín aby si auto načetlo nové udaje z jízdy na benzín. nepomohlo to i při jízdě jen na benzín se opět rožla kontrolka takže LPG nato nemá vliv je to v tom benzínu .Zajimavé je že to dělá jen po nastartování za studena a né vždy někdy to vůbec neudělá je to záhada. Když je motor zahřátý (LPG vypnuto) tak je vše OK a jede to dobře .Napadá mě ještě že se mohl pokazit jeden ze vstřikovačů ale to nevím jak zjistím.
Bylo mi doporučeno zajed do autorizovaného servisu citroen a nechat přehrát softwer to jsem udělal a řekli mi že je tam nejnovější verze a provedli mi opět tu korekci a optět to nepomohlo. tak nevím co stím je to takový oříšek

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 13:51:41 

v první řadě dej normální svíčky u tohoto auta je odtrh 0.7 málo, taky jsem to udělal u nových svíček s tím odtrhem a po třech dnech to za studena začalo dusit. Tak šly hned na původní hodnoty. Bohatá směs na studeném motoru je normální, pamatuju sytič na stodvacítce :D Pokud hláška je jen u jednoho válce, tak jestli to není právě špatným zážehem na tom válci. Zkus prověřit tu svíčku a kabel.

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 14:09:42 

Zdravim,ja pouzivam tyto svicky byly v aute namontovane uz v Holandsku a po koupi auta jsem nechtel testovat nejake nove a tak jsem tam dal opet ty same jsou to CHAMPION (CH OE178/T10).Cena za kus 125 kc.

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 14:24:48 

mne to robilo tiez podobne haluze (ziadne hlasky ani zdechnutie motora sa vsak nekonalo).
U mna pomohla vymena sviecok za denso iridium power (IKH20). Odtrh som nechal aky bol z vyroby (ani netusim kolko to bolo) :)

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 14:41:25 

jj,ty šampiony jsem tam měl taky z NL, Ted ty Densa, ale VKH20 mají z výroby těch 1.1

http://www.globaldenso.com/cgi-bin/glob ... &cc=&FF=50

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 15:04:14 

kuntík píše:
v první řadě dej normální svíčky u tohoto auta je odtrh 0.7 málo, taky jsem to udělal u nových svíček s tím odtrhem a po třech dnech to za studena začalo dusit. Tak šly hned na původní hodnoty. Bohatá směs na studeném motoru je normální, pamatuju sytič na stodvacítce :D Pokud hláška je jen u jednoho válce, tak jestli to není právě špatným zážehem na tom válci. Zkus prověřit tu svíčku a kabel.

Ted tam mám nové NGK LFR5B a dělá to pořád

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 15:06:33 

kuntík píše:
Já ti nevím, člověk by řekl, že to bude těma svíčkama,ale když jsi je zase vrátil na původní hodnoty...resetovat řídící jednotku odpojením baterie aby si načetla základní hodnoty?
Jinak ty svíce nikdy nesrážej už jsem tady o tom psal. Je to potom v benzínu za studena špatný a v plynu mě to jezdí normálně u s původním odtrhem 1,1. Ještě zkontrolovat kvalitu jiskry či proměřit káble.

jaký kabel proměřit?

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 15:13:18 

s těma káblama jsem pár let pozadu :D Lištu si vlastně měnil jsi psal.
Tak snad ještě zalepenej vstřik. Někde jsem to našel na foru o pažoutech.

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 15:40:24 

kuntík píše:
s těma káblama jsem pár let pozadu :D Lištu si vlastně měnil jsi psal.
Tak snad ještě zalepenej vstřik. Někde jsem to našel na foru o pažoutech.

Už jsem tam nalil čistič vstřikovačů a pal.systému a nepomohlo to .
Jedině tam koupit ty svíčky co tam byly z toho holanska ty francouské
A kolik by měl být ten otrh na těch svíčkách .
Nevím kolik mají ty NGK ale na oko to moc není počítam tak 0,7mm

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 15:52:54 

Nikde jsem nenašel kolik mají ty NGK, ale Densa mají 1.1 jak jsem už psal.
L.Havlíček by ti asi řekl přesně jakej by měl být odtrh na tomto motoru.

PříspěvekNapsal: ned 29. pro 2013 21:48:12 

zdravim,tak ze ty svicky Champion maji vzdalenost elektrod 0,9mm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]