Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Nový majitel C4 - pár všetečných dotazů
Právě je stř 20. lis 2024 11:23:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 16. pro 2013 20:20:26 

Tak i přesto, že jsem kdejaké kabely nastříkal Nanoprotechem, tak se závada převodovky objevuje pořád. Prostě sem tam se ozve dutá rána, v motoru cukne, objeví se nápis "service" a hlášky, že je chyba převodovky a chyba tempomatu nebo tak něco. Jelikož bylo dneska trochu tepleji a měl jsem chvilku času, tak jsem to projel diagnostikou. Diagbox našel tyhle chyby (viz kopie protokolu):

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

K následujícím chybám.

VSTŘIKOVÁNÍ/ZAPALOVÁNÍ

P2191 chudá směs - mám v autě LPG, takže to je na 99% záležitost nastavení LPG, už mi to jednou štelovali.

P0571 závada regulace rychlosti/omezování rychlosti - netuším, co to může být. Ale když naskočí ta chyba převodovky, tak naskočí i chyba tempomatu (regulace rychlosti), prostě tempomat vypne.

P0116 závada signál teploty chladící kapaliny motoru - netuším, o co jde, teploměr chladící kapaliny na displeji mi ukazuje normálně.

PŘEVODOVKA

P0006 regulace tlaku odchylka/požadavek - netuším moc, o co jde. Na převodovce by prý měly být nějaké ovládací tlakové ventily nebo co (asi něco takového - http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... XMYzlNiOw= ), takže že by chyba toho ventilu? Nejsou tam náhodu ty ventily dva? Spíš mne ale napadá, že nebudou vadné přímo ventily, ale spíše bude bordel na konektorech těch ventilů, protože ta závada se většinou objeví na začátku jízdy, když je vlhko a chladno, později při delší jízdě se už většinou neobjeví. Takže než měnit drahé ventily bych asi zkusil nejprve vypucovat ty konektory ventilů a nastříkat je Nanoprotechem. Teď je ale otázka, kde ty ventily jsou a jak se k nim dostanu. A když už bych je měnil - je reálně si je vyměnit sám podomácku?

POMOC PŘI PARKOVÁNÍ

FBC7 závada zadního levého vnitřního snímače - vadný jeden senzor parkovacího asistenta. Ještě jsem se nedostal k výměně, je to hodně špatně přístupné, musel bych sundat celý zadní nárazník a do toho se mi moc nechce. Ale napadlo mne - nejde náhodou přes Diagbox ten jeden vadný snímač vyřadit z provozu, aby palubní počítač umožnil provoz parkovacího asistenta jen na 3 snímače? Takhle s tím vadným snímačem parkovací asistent nejde zapnout.

ELEKTRONIKA DVEŘÍ SPOLUJEZDCE

FC0E závada výstupu odmrazování zpětného zrcátka - to je celkem jasné, akorát nevím, jak se dovnitř zrcátka dostat a podívat se, co je tam špatně (upadlý drát, zasraný konektor apod.)

Další závady diagnostika nezjistila.

Můžete mi s tím někdo poradit? Dík. Jirka

PříspěvekNapsal: úte 17. pro 2013 11:46:03 

Dobrý den,

potřeboval bych všeobecnou radu, na co se zaměřit při koupi C4.

Před několika týdny mi ukradli auto (XSARU ). Zatím se nenašla,
Tento týden mě propustili z práce ( super před Vánoci ).

No a tak nutně potřebuji auto, abych mohl shánět práci a další ránu bych už asi neustál.

Proto bych potřeboval nějakou radu na co v Bazaru hlavně u C4 koukat, abych nějak nenaletěl.

Moje představa je tak do 130 000 korun. Rok 2005 a víc. Kilometry tak do 100 000.

Děkuji všem za rady v téhle mojí těžké životní etapě.

Matěj

PříspěvekNapsal: úte 17. pro 2013 12:06:58 

Není to C4, je to o třídu výš. To auto znám, i toho pána, který se o něj stará jako o vlastní dítě. Zkus se na to podívat.
http://www.c5club.cz/inzerce/prodej-aut ... rAhurSTX0k

PříspěvekNapsal: úte 17. pro 2013 12:17:45 

Děkuji moc za ochotu a vstřícnost.
Nabídka je lákavá. Problém jsou jen ty Otrokovice.
Já jsem ze severních Čech.

Ještě jednou děkuji, ale bez auta se pro auto do Otrokovic nedostanu.

Matěj

PříspěvekNapsal: úte 17. pro 2013 12:28:49 

:lol:
Já jsem taky ze severních čech a auto jezdím servisovat do Piešťan.
Pokud máš zájem a nevadí ti 2.2 HDi s automatem, tak neváhej, pána kontaktuj a on za tebou klidně přijede. Když mu zaplatíš za cestu. Je to moc hodnej člověk, starej pán, určitě se dohodnete. Když mu vysvětlíš svou situaci, popřípadě mu řekneš, jak ses o něm dozvěděl, tak je dohoda skoro jistá. Na tom autě nenajdeš chybu, taky servisuje v Piešťanech, jde jen o to, jestli takový větší auto chceš. Pokud ho chceš, čeká tě jen jedna cesta vlakem. Až se svezeš, už nebudeš chtít z auta vystoupit. :lol: ;)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]