Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Co mně vadí na C4 Picasu
Právě je sob 23. lis 2024 22:00:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 133 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co mně vadí na C4 Picasu
PříspěvekNapsal: ned 10. lis 2013 22:31:39 

motor dokazes zadrit behem par kilometru, staci aby chybel olej, ne vzdy si clovek svisme tech otravnych hlasek palubaku, popripade rude cervene kontrolky :lol: :lol: :lol:

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: ned 10. lis 2013 22:58:05 

...pak jsem tedy ale nečetl manual,,,ohledně těch kontrolek,,,a nemám zájem o svoji věc, abych ji chybným užíváním neponičil. ;)
...jak píši je třeba to sledovat -- ne se hned plašit při každé hlášce -- ale ČERVENÁ KONTROLKA je červená proto že si ji máš všimnout ne ??? a zas tak malá není...
No konec úvah,je to o lidech jak se ke svým věcem chovají.

;) ;) ;)

Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-není.

PříspěvekNapsal: ned 10. lis 2013 23:29:54 

Amen!

PříspěvekNapsal: pon 11. lis 2013 20:23:01 

Zdravím kolegové,tak to tady pročítám a mám z toho trošku rozporuplné pocity.Asi mám jiné auto nebo nějaký extra kus,ale žádné popisované problémy zde uváděné jsem nezaznamenal.Jsem druhý majitel,ten první stihl najet 44000 km a jednu servisku po 2 letech a 30000 km.Já se zrovna dnes objednal na servis,protože ten první servis byl dělaný v dubnu 2012 a já mám rád auto v pořádku. ;) Jezdit na servis po dvou letech a 30000 km není zrovna to,co by mi vonělo. :D
Teď něco málo k servisu.Taky jsem se rozhodoval,zda jet do Citroenu nebo nakoupit věci sám a u kamaráda,který auta opravuje,protože nástřel ceny za servis vypadá nějak takto,cituji.
Navazuji na Váš email a náš dnešní telefonní rozhovor
Servisní prohlídka v pořadí druhá (při intervalu 2 roky nebo 60 t.km je servisní prohlídka v rozšířeném rozsahu) ..její obsah je uveden přesně v servisní knížce, orientačně m.j. zahrnuje..kontrolu vozidla dle protokolu výrobce, výměnu mot. Oleje, filtru, výměnu pylového filtru, vzduchového filtru, výrobce při této prohlídce předepisuje výměnu zapalovacích…. My pak v rámci servisní prohlídky provádíme NAVÍC připojení na diagnostiku, vyčtení ř.j. motoru, event. zjištění závad, nastavení servisního intervalu…TATO služba je pak v rámci prohlídky a my ji poskytujeme zdarma. Servisní prohlídka v základním rozsahu pro model Váš model vozu stojí cca 7.500 Kč vč. DPH., V návaznosti na náš telefonní rozhovor souhlasím s Vaším názorem, že při těchto najetých kilometrech je možné zapalovací svíčky ponechat bez výměny (do cca 60 tis.km). Bez výměny zapalovacích svíček pak cena cca 5.700,- vč. DPH. S sebou potřebujete pouze servisní knížku abychom Vám ji mohli potvrdit. Tato pravidelná servisní prohlídka „rozšířený rozsah“ trvá cca 3,5 hodiny čistého času, lze i po předchozí dohodě při objednání“ na počkání „…
Vakuování + znovu naplnění okruhu klimatizace 1.200,- Kč vč. DPH
Desinfekce okruhu klimatizace pak 200+ 394,-,t.j celkem 594,-Kč vč. DPH
Bezpečnostní šrouby pro hlinková kola – náhradní dodavatel cca do 700 Kč vč. DPH
Měření kvality brzdové kapaliny 182,- Kč vč. DPH

Takže plus minus mě čeká vysolit na dřevo 8000-9000,-Kč.Samozřejmě jsem pátral po oleji,respektive ceně a objevil pochopitelně tohle. http://www.oleje.cz/p/total-quartz-ineo ... 0-5-l--365
Nicméně jsem se díval i po jiných značkách a měl porovnání co se týče cen a vyrazil jsem i k sousedům do NDR, :D kam stejně jezdím nakupovat.K mému údivu jsem zjistil,že stejný olej vyjde u nás o dost levněji než u sousedů.
http://www.oleje-cz.cz/liqui-moly/liqui ... 5l-12.html
http://prospekt.real.de/wochenangebote- ... -5w30.html
Pátral jsem dál a už se zase tolik nedivil.Jako vše,se samozřejmě vyrábí i oleje pro východní a západní Evropu.Kdo dnes nakupuje v cizině jako já,ví o čem mluvím.Takže za sebe mohu říci,že já si tedy do svého stroje olej pochybného původu a kvality lít nehodlám,ale to už je každého boj.
Další věc,kterou jsem řešil,je huštění pneumatik.V mém případě se jedná o rozměr 215/55/16 kde výrobce vozu uvádí tlak v běžném provozu 2,4/2,4.Protože se mi hrubě nelíbí to co ukazuje PP při jízdě po dálnici(9l/100km),tak jsem opět pátral,jaké huštění doporučují výrobci pneumatik.Např.Continental doporučuje při běžném provozu 2,5/2,5 takže jsem pneu drobet přifoukl a posléze podám info jak to dopadlo.Měl jsem totiž podobnou zkušenost s Xsarou Picasso,kde mi 1 desetina udělala 1l/100km při jízdě po dálnici.Ještě malý postřeh k té kritizované 5-ti stupňové převodovce,mně naprosto vyhovuje a autu řekl bych taky.Ano,mohla by tam být šestka na údržbu,ale jakmile se začne silnice zvedat,tak auto pochopitelně vadne a stejně tam tu pětku zase musím dát.Pokud tedy nejsem zvíře a netahám takovouhle boudu na 2500ot/min do kopce,pak se nemůžu divit,že dříve nebo později budu mít problém.
Míra

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: sob 16. lis 2013 14:49:46 

Já už jsem to kdysi psal, ale není problém to zaktualizovat.

C4GP mám dvě.
První je z února 2007, v plném provozu je do března 2010 (240 tisíc km), pak ho dostala manželka a já ho používám jako náhradní auto, má teď cca 290 tisíc km. Za svůj život v rámci hledání kopání spojky (prakticky okamžitě po dodání) dostalo nové vstřiky, novou spojku (80 tis. km) a někdy po čtyřech letech se měnil vyrezlý zásobník hydrauliky v převodovce. K tomu klasika, 1 x tlumiče, nějaké čepy, 2 x baterka (já tu mojí ženskou nenaučím jezdit pravidelně, v neletním období je auto často startované přes kabely, protože jí tam prostě další baterku nedám a atomové reaktory jako zásobník energie nevyrábí).
Druhé je z února 2010, dnes má najeto 320 tisíc. První záruční závada byla ve 110 000 km, špatné zimní starty. Z nezáručních závad je oblíbené škubání, dělám, že neexistuje a jinak nic, nic, a nic. Běžné opravy typu měchy, čepy s kilometrickým proběhem podstatně větším, než jsou v servisu zvyklí.
Obě auta dostávají pouze údržbu předepsanou servisní knížkou, ani fňň navíc.
Takže za mě naprostá spokojenost a až se nová verze trochu zajede, doufám, že rok jí bude stačit, tak si rád koupím třetí.

Citroen C4 GP 2.0 HDi EAT 6 Technospace 2 Exl v kůži 1/2015 (pro manželku)

PříspěvekNapsal: sob 16. lis 2013 18:54:54 

Tak alespon jeden stastlivec ;)

PříspěvekNapsal: ned 17. lis 2013 11:19:29 

...ale ja s nim také nemám tak vážné problémy co tady někteří uvádějí jako černý až hororový scénář...
...asi by jim více vyhovovaly tolik ,,, :lol: bezchybné koncernové vozy :lol: :?: ,,,

Já původně chtěl kupovat Ford S-Max a asi tady víte že co se týče podvozku a spostu jiných věcí je to auto hodně sportovně laděno,design je také pěknej akorát cena je teda o něco višší,,,v ojetinách,,, ... ale pro Picasso jsem se rozhodl pro pěknější design a to jak venku tak hlavně u vnitř, velké přední okno, palubka a vše kolem se vymiká šedé klasice co panuje u koncernových vozech, robot je pro mne také něco jiného a na některé drobnosti se kterýma se člověk naučí žít je pohodovej, na motor 1,6 Hdi nemůžu plivnout,spotřeba,tichost agregátu, perfektní pohodová jízda,na pár maličkostí vše bez problémů.
Ano autí má i své,,, mušky ,,, ale jak jsem již kdysi tady někde psal ukažte mě auto které nemá... :lol:

...když se vrátím k S-Maxu které si nakonec koupil kámoš a dost často se se bavíme co je na mém a na jeho plus mínus,můžu říct že i jeho autí má mouchy,co můžu říct stopro je jeho podvozek ten je opravdu suprovej a takovej kdyby byl v Picassu nemá to chybu,,,i když musím uznat že novej model Picassa se tomu hodně blíží ale novej S-max má bejt 2014 a tan vypadá hooodně dobře.
Tak že za mě taky dobrý,jsem spokojen je to autí co má nadčasovej design a novej model se mě zamlouvá,neměl bych s tim problém to za současný vyměnit. ;)

PříspěvekNapsal: ned 17. lis 2013 14:41:56 

Ahoj, vítej do klubu!
Já to měl úplně stejné, S-max byl favoritem koupě, po porovnání nákladů na zakoupení a hlavně provoz jsem nakonec skončil zde :-)
S -max je ale dražší oprávněně, je uvnitř o nějaký kus větší, v základu silnější motor, lepší podvozek. To ale má i druhou stránku věci - vyšší hmotnost, spotřeby, pneumatiky 17" či dokonce 18" také nejsou z nejlevnějších, výbava je u obyčejnějších modelů chudší. A musím říci, že bych nechtěl auto bez rezervy /tedy dokud je možnost si auto s rezervou koupit/.
P.S. Pokud bych si odmyslel tu "slevu" 150K CZK pro každého, tak by bylo GP neprodejné - stálo by nové víc, než ten Max.
Neexistují levná auta, ale pouze auta, za která zákazník není ochoten zaplatit více.

PříspěvekNapsal: ned 17. lis 2013 15:46:20 

OK...třeba se někdy sejdeme na Fordforum kde jsem stále aktivním členem... ;) ;) ;)

PříspěvekNapsal: ned 17. lis 2013 19:12:10 

Takže po 8 měsících používání a 10 000 ujetých kilometrů bych také přispěl s troškou do mlýna . Vadí mi oproti konkurenci větší hluk od zadní nápravy , asi je to daň za shrnovací plato . Klasicky - deficit teploměru chladicí kapaliny . Mohl by být i cyklovač stěračů . Tímto je výčet nedostatků za mne vyčerpán .
Rozhodně nehodlám laborovat s tlakem v pneu , mám to dané výrobcem od - do počínaje 2,6 a 3,4 konče podle zatížení . Zákonitě s vyšším tlakem se snižuje spotřeba , ale nechci mít kostitřas :) . Rozhodně nebudu měnit olej po 30tisících km :shock: . Souhlasím, že každé autko má něco a nějaké ty mušky . Asi bych do Citroenu šel znovu ;) .

PříspěvekNapsal: ned 17. lis 2013 19:20:00 

Na Fordech mi vadili akorát servismani. Měl jsem celkem tři fordy, ale v servise nic nešlo. Oni asi na to měli speciální školení. Na jakoukoliv žádost o úpravu, znali jen větu "to nejde". Když jsem ukázal jak to jde, tak mi řekli, že je nějaký děda nebude učit pracovat. Od té doby nemůžu mít forda. Citroen je sice speciální francouzké auto, ale v servise se alespoň snaží. Myšlenkový postup francouzů nikdo nepochopí, ale snad jsme auto kupovali při plném vědomí a bez donucení.
Nakonec Technospace je opravdu lepší, ale zase má ty nepochopitelné francouzké vychytávky. Aspoň nemáme všichni stejná auta jako za totality. Ty francouzské jsou opravdu trošku jiné než celý trh v této úrovni.

PříspěvekNapsal: ned 17. lis 2013 22:12:57 

Co se týče poznámky o huštění pneu a kostitřasu, :D to není problém auta,nýbrž našich silnic.V Německu rozdíl 1 desetiny při jízdě neucítíš,ale na spotřebě sakra ano.Jinak pokud by chtěl někdo zkusit kostitřas,tak doporučuji svezení ve VW Golf GTI nebo Seat Leon v úpravě Repsol na 18" kolech.Měl jsem to potěšení a po pár kilometrech svezení po našich silnicích jsem byl zralý na výměnu bederní páteře a ledvin. :lol:

Xsara Picasso 1.6 i 2002

PříspěvekNapsal: pon 18. lis 2013 13:26:28 

Mám najeto 135000, jsem druhý majitel (dovezeno z Francie), r.v. 2007 a jsem naprosto spokoijený. Zatím (ťuk ťuk na dřevo) žádné problémy, vše maká jak má. Na servis jezdím zásadně do Citroenu v Kuníně: naprostá spokojenost. :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 133 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]