Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Externí Navigace - kde ji máte ?
Právě je sob 23. lis 2024 21:23:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Externí Navigace - kde ji máte ?
PříspěvekNapsal: pon 12. bře 2012 16:48:24 

Možná by nebylo špatné téma na externí Navigace - kde ji máte danou a jak funguje,kde je napojení atd...

Navigaci používám často hlavně ve městech kde člověk hledá nějakou ulici.
Používam ji v mobilu a nejčastěj IGO-3D a nebo teď nově Be-on_road ta je na ulice super a je od našich programátorů.
Fungoval jsem v začátcích na TomTom ale protože teď používám Android tak na něj zatím TomTom není.
Položenou ji mám v centrálním display na pravé straně-tam kde se zobrazují kontrolky pásů atd.napájení mám svedeno prodlužovacím kabelem od zadní zásuvky v kufru protože tá má stálé napětí i když se sepne EcoMode.
Problém s příjmem GPS není a téze jak tady někdo psal že přes sklo neprojde signál se nepotvrdily.
Je to pohodlné společně s Display a nesvítí na to sluníčko tak je to pořád dobře vydět. ;)

DOPLNĚNO:
Tak mám Navigaci já v kapličce Display,je to foceno cca. z pohledu řidiče.
Hardwer-Samsung Galaxy S2 - navigace Ben-On-Road + v přihrádce u řidiče nachystaná nabíječka,kabel protáhnut ze zadní zásuvky v kufru.
foto přiloženo.

:lol: Navigace a Video Samsung Galaxy Tab. 10.1 :lol:

Zdárek,,,jenom něco pro ispiraci -
včera jsem jel ze služebky domů byla tma a na hlavním tahu byla bouračka tak to svedly na vedlejší který jsem neznal zapnu navigačku v telefonu a baterka kaput,nic jiného nezbylo než Tablet ale kam snim aby bylo na něj dobře vydět,udělal jsem stoleček z chlazeného boxu a položil jej tam.Já mám pocit jak kdyby to tam patřilo navigování super a ten Display paráda ještě jsem stihl za jízdy řešit pracovní problém přes Skypa.
Jinak video paráda a díky připojení 3g sítě vše fungovalo online jak má.

Přílohy:
Z pohledu řidiče.JPG [192.57 KiB]
Zatím nestaženo
Samsung S2.JPG [155.43 KiB]
Zatím nestaženo
Nabíječka v přihrádce.JPG [151.65 KiB]
Zatím nestaženo
Sam.Tab.jpg [62.09 KiB]
Zatím nestaženo
Sam.Tab...jpg [66.67 KiB]
Zatím nestaženo
Sam.Tab....jpg [69.31 KiB]
Zatím nestaženo
Sam.Tab.....jpg [125.62 KiB]
Zatím nestaženo

Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-není.

Naposledy upravil j.pajinek dne úte 13. bře 2012 16:41:37, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: Re: Externí Navigace - kde ji máte ?
PříspěvekNapsal: pon 12. bře 2012 17:21:06 

Ahoj, pro mě zajímavé téma, protože momentálně řeším mizerný příjem přes sklo. Skel jak jsem zjistil je víc druhů podle výbavy a já jsem samozřejmě chytil to napovlakované. Jak se GPSka chytne, tak už to jde, ale než najde družice trvá to třeba i 10 - 15 min. podle toho jestli jsem v zástavbě nebo v polích, ve starém autě do minuty ok. Přemýšlím o externí anténě tam co je ta čtečka čip karet u zrcátka, nezkoušel jste to někdo?? Jinak jedu TomTom v PDA přísavkou na čelní sklo těsně nad kapličku v prostředku, lepší by to bylo na levé straně palubky, ale tam už mám HF. Co se týká umístnění, jsem dost vysoký, takže mi to naprosto nepřekáží, spíš mi vadí taková ta rampa se dvěma zrcátky atd. při pohledu na druhou hodinu, na to jsem si ze začátku těžko zvykal. Vůbec mám pocit, že jsem se svými 190cm v autě dost nadoraz s výškou, ale to už odbočuji od tématu....
Zdravím Gw

PříspěvekNapsal: pon 12. bře 2012 18:18:36 

.. to j.pajinek... S navigací jsem si také hrál delší dobu. Ze začátku jsem ji měl na levém okně před dveřima. Po tom co mi naši spoluobčané rozbilo sklo na dveřích jen proto, že tam zůstal jen držák, jsem navigaci 5" dal do přihrádky před řidiče úplně dozadu. V přihrádce jsem si udělal zásuvku, která je stále pod napětím. Pokud potřebuji navigaci (iGO Primo) otevřu přihrádku a je tam. Nesvítí tam slunce, takže je dobře vidět. Otevřená schránka mi nevadí, protože jsem trochu vyrostl a dívám se výše. Pokud zastavím třeba na benzince, zavřu schránku a nikdo nevidí, že tam něco je. Předtím mi sklo rozbili, když jsem šel platit. V palubovce je to výborné, ale někdy zavazí. V tom chladícím boxu... jednak je to mi mimo pozorovací úhel (složité křižovatky - potřebuješ se na ni někdy podívat) a v létě je dobré mít aspoň trochu hladnější pití. Jinak šilhám po krabičce z Audi Q3, která se zaklapne a není nic vidět. To ale časem.

... gweck... externí anténa stačí kdekoliv u levého bočního předního skla. Tahat dráty od zrcátka je také dost složité.

PříspěvekNapsal: pon 12. bře 2012 18:21:02 

...to gweck...
Zdárec,jde o to co máš za PDA ,třeba u těch Samsungu jako mám já model Galay S2 jsou čipy ne že horší,,,on je tam SirfStar 3generace,,, ale trvá mu chvilku než naběhne cca 30sek.Já to řeším prográmkem GpsFix ten zapnu první najde si GPS Sat. zafixuje je a pak už to je paráda,ten program jede na pozadí furt dokud ho nevypnu--ne Navigaci ale program GpsFix-při každé zapnutí Navigace a to jakékoliv,,,sám používám 8druhů ale jenom mnou o příspěvek víš upřednosťované mám navolené.
Ale dobré zkušenosti mám také z HTC tam signál chytal hned po spuštění Navigace.
Třeba u toho Tabletu co jsem popisoval o příspěvek víš to chytá okamžitě a bez podpůrných programů.
O skle jsem slyšel ale na vlastní kůži nezažil,pokud vím tak mám ve výpisu auta napsaný tip skla co má i řada Exklusiv ,,,dvojté s odhlučněním pokovovené a i číslo sedělo s porovnáním-zjišťoval jsem to z důvodů ťuknutí kamínku a mám tam tečku,musím na výměnu.
Ten čtvereček co je nad zrcátkama je opravdu světlejší a je určen na magnetické karty pro dalniční čtečky na poplatky a určitě když tam dáš modul GPS tak to pojede OK.Mám doma od Nokie LD-3V GPS modul moc ho nepoužívám ale zkusím to jak to pujde. ;)

Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-není.

PříspěvekNapsal: pon 12. bře 2012 23:21:20 

Já ji mám na pravé straně nad zrcádkem .Myslím že je to nejlepší místo vidím na ni skvěle dosáhnu na ni,nevadí ve výhledu a nepřekáží ani roletě.

PříspěvekNapsal: úte 13. bře 2012 9:21:39 

Misto je to výborné. Jak tam dostáváš napětí? Jak je uchycena? Jak ji demontuješ, aby tam nezůstával ani držák?
Děkuji za odpověď.
Honza

PříspěvekNapsal: úte 13. bře 2012 10:19:58 

Ahoj, to by si možná zasloužilo fotku :idea: ,to řešení v kastlíku má taky něco do sebe. Jinak mám Mio P350, starší model, ale GPS vždycky šlapala pohodě až teď pod tím sklem :? spíš mám od nedávna problém, že procesor přestává stíhat novým mapám, ale to jen na okraj. Určitě vyzkouším externí anténu a uvidím.... Gw

PříspěvekNapsal: pát 16. bře 2012 10:45:37 

Já mám vše na levém bočním okně. Nahoře navigaci (TomTom), pod tím telefon (Samsung Galaxy S2). Vejde se to tam, ničemu to nepřekáží, externí anténu od GPS mám taktéž na levém okně, startuje to do dvou minut, kabely od zásuvky na středovém panelu vedu přes volant.

Citroen C4 GP 2.0 HDi EAT 6 Technospace 2 Exl v kůži 1/2015 (pro manželku)

PříspěvekNapsal: úte 20. srp 2013 9:33:40 

Ahoj, posílám foto svého řešení.
Použita konzola firmy Brodit, na míru určená pro GP. Nic se nešroubuje, drží jen ve spárách palubní desky a musím potvrdit, že drží dobře.
Pro vlastní navigaci /navigon z roku 2008 - dědeček na dožití/ jsem ale použil originální držák, ke kterému jsem si z novoduru vyrobil "redukci". Nechtělo se mi dávat dalších více než 600 CZK ještě za Brodit držák přímo k této navigaci, ona jen samotná konzola stojí 460 CZK... Nic levného, ale funguje to, drží a nevrže a určitě to vypadá lépe, než metrová ramena z předního skla.
Ještě je možnost konzoly na levou stranu středového panelu, já ale volil stranu pravou, aby se nepletl napájecí kabel kolem rádia a řadící páky.
konfigurátor : http://www.brodit.cz

Přílohy:
IMG_06.JPG
IMG_06.JPG [ 230.35 KiB | Zobrazeno 11718 krát ]
IMG_05.JPG
IMG_05.JPG [ 161.79 KiB | Zobrazeno 11718 krát ]

PříspěvekNapsal: úte 20. srp 2013 13:41:48 

Pod zrcátkem držákem na sklo mám připevněnou navigaci 7" tablet s navigací Sygic - neměnil bych

PříspěvekNapsal: stř 21. srp 2013 9:44:36 

ja mam mobil HTC evo + navigaciu sygic, drziak mam tento: http://www.ebay.com/itm/ADJUSTABLE-CAR-AIR-VENT-HOLDER-CRADLE-FOR-HTC-EVO-3D-/380698741395?pt=US_Mounts_Holders&hash=item58a369ca93 za smiesnu cenu. umiestneny je na mriezke ventilacie vlavo nad radiom - nezavadzia vo vyhlade na okno, centralny displej ani radiu, displej mobilu je dobre citatelny, telefon mozem za jazdy ovladat v pripade potreby. dokupil som si este 2 metrovy kabel na nabijanie.

Obrázek

PříspěvekNapsal: ned 01. zář 2013 21:14:12 

Ja som si ju dal pod spatne zrkadlo na celnom skle a myslim ze mi to vyhovuje.

PříspěvekNapsal: ned 01. zář 2013 22:14:41 

Okolo zpětného zrcátka je to nejlepší, ale má to dvě chyby. První dotažení napájení a druhá, snadná kořist pro zloděje. Kvůli navigaci za 2000,- ti rozbijí sklo za moc.

PříspěvekNapsal: ned 01. zář 2013 22:19:42 

napajeni dotahnes podel okna a navi vzdy uklizet !!!!

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: ned 01. zář 2013 22:41:31 

No já jsem u benzinky neuklidil a než jsem vypil kávu, bylo to. Teď to mám v palubce a jen zavřu víko.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]