Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - chiptuning na 1,6 HDi ?
Právě je sob 23. lis 2024 12:53:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: chiptuning na 1,6 HDi ?
PříspěvekNapsal: pon 07. kvě 2012 4:37:19 

Tak som si kupil diagnostiku a mozem povedat, ze aktualizacia softu prevodovky + naucenie, to VYRAZNE eliminovala. Konecne to radi trochu rozumnejsie. Strasne ma vytacalo to, ked som napr. prichadzal na kruhac, videl som, ze auto sa sice blizi z ineho smeru, ale v pohode by som stihol prist do kruhacu a zaradit sa, pridam plyn a ono samozrejme nic sa nedialo a po chvili podradilo a vystrelilo (ale za tu dobu auto ktore som videl uz bolo pri mne). Teraz sa da krasne prist a nepodradzuje to, ale pekne necha v nizsich otackach. Radi hladsie, ked vytocim rychlejsie. Samozrejme to lozisko v prevodovke bude treba casom menit, to ma neminie, ale aspon sa to trosku oddialilo :)

Konecne tomu autu prichadzam na chut. Ked som tam prezul Dunlop SP, konecne to trosku drzi a netrasie :) S diagnostikou zapnutych par vychytavok a hned mam z auta iny pocit. :)

Stale rozmyslam nad chiptuningom. Nikde sa mi nepodarilo zohnat info o tom, ci sa prevodovka nauci sama ked tam bude iny vykon a krutak, alebo ju bude potrebne preporgramovat. :?:

Kazdopadne dakujem velmi pekne za rady, pomohli ste mi :)

Diagnostika Citroen (okolie Brno a okolie Povazska Bystrica)

PříspěvekNapsal: ned 31. bře 2013 21:33:08 

Prosim ty z vas, kteri maji uz chipnuti za sebou, jestli by mi mohli doporucit nejakou solidni firmu, ktera se zabyva chiptuningem v Praze a dela to poradne? dekuji a preji hezky vecer

Naposledy upravil brucoun dne čtv 18. dub 2013 22:42:46, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pon 01. dub 2013 19:08:11 

Zdravím auto mám týden tak vaše informace hltám bez dýchání doufám že časem také přispěju.Ten chip mě zajímá.

PříspěvekNapsal: úte 02. dub 2013 13:36:45 

Pánové, pánové. Výrobci aut mají ohromné týmy, které koumají jak snížit spotřebu a zvýšit výkon bez toho aby se zničilo co má nějakou dobu vydržet. Víte jak lépe by se jim ta auta prodávala? A teď příjde někdo s notebookem, připojí se k vašemu miláčkovi a něco tam přestaví a zázraky se dějí a ono to jezdí rychleji a má to menší spotřebu? A není to tak drahé. Kdyby tenhle kouzelník to fakt uměl tak ho zaměstnají přímo u výrobce a bude jim to dělat za daleko víc peněz.
Teď jak je to doopravdy? Buď vydáte peníze za nic a jen si budete namlouvat jak jste chytří, protože to předci musí fungovat a "mámo, že je znát jak to auto teď líp táhne do kopce" a budete přesvědčovat sami sebe.
Blbý??
No jo, ale to je ta lepší varianta, jen jste nalatěli a vyhodili nějakou tu tisícovku.
Ta druhá je daleko horší. Já myslím, že si jí domyslí každý sám. Ušetříte benzín (naftu)? Super. Budete se pohybovat i v plném nákladu rychleji o 5 km? Paráda. Ale až pak příjdou na řadu opravy, výměny a podobně, zaplatíte méně a nebo více a dříve?
A to nemluvím o tom co budem třeba dýchat za Vaším vozem.

Škoda Felicia 1998
Renault Scenic 1,6 RT 1996-2009
Škoda Forman GLS 1990-97
Škoda 120 GLS 1981-90

Naposledy upravil MotoMoto dne úte 02. dub 2013 16:33:57, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: úte 02. dub 2013 15:14:50 

Ak čipovať tak jedine na brzdu pred a po zákroku. Inakšie to nemá zmysel a platí sa v podstate za nič. Placebo efekt je svina.... :lol:

PříspěvekNapsal: čtv 11. dub 2013 12:24:18 

Já v autě (1,6 Hdi) měl Power box. Nárůst výkonu a hlavně síly byl znát (100 kW a 300 N/m). Pak se ale objevila chybová hláška, že auto zjistilo vysoký tlak paliva na liště vstřikování. Poslal jsem to zpět výrobci do Německa a oni to přeprogramovali (trochu snížili výkon) mým skromným odhadem na 90kW, což byl stále příjemný nárůst a od té doby to nezazlobilo. Auto jsem prodal, ale ten Power box stále mám, pokud by ho někdo chtěl.

Mělo to pro mě 3 výhody:
1) Kdykoli jsem chtěl, mohl jsem ho odpojit nebo zapojit.
2) Power box nezasahoval do managementu motoru - pokud se motoru něco nezdá, ozve se.
3) Výrobce se ohání oceněním TUV za to, že jeho produkt neodrovnává FAP ani EGR ventil. Tomu sice moc nerozumím, ale na diagnostice v Citroenu při prodeji auta mi řekli, že FAP a EGR jsou v pořádku a jejich opotřebení odpovídá nájezdu kilometrů.

Tolik můj postřeh.

Kdyby měl někdo zájem o tento Power box k 1,6 Hdi, pošlete SZ a já pošlu detaily a odkaz na výrobce.

PříspěvekNapsal: pon 10. říj 2016 17:46:47 

Já říkám, klidně. Sám jsem dost váhal, jestli ochipovat nebo ne, ale po doporučení kamaráda jsem se do toho rozhodl jít s firmou http://www.mereni-vykonu.cz a nelitoval jsem. Parádní provedení i komunikace, všechno proběhlo hladce a podle plánu a auto jezdí jako nové. Doporučuji dál :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]