Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - sedacky / väcsia postava
Právě je ned 24. lis 2024 1:48:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: sedacky / väcsia postava
PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 12:04:50 

Zdravim Vas, pani (a damy?)!
Som tu uplny novacik a predtym nez ma sprdnete, tak ano, mam prestudovane cele forum a skusal som hladat (ale uplne chapem takuto vasu reakciu, tych rovnakych prispevkov je tu fakt vela!). Nechcem porovnavat motory a podobne. Az donedavna som si bol skoro uplne isty, ze moje dalsie auto bude C4 Grand, 1,6 Hdi 110, s manualom. Citroen ma momentalne akciu, kde ho dostanem vo vybave LS Best Collection, ktora zahrna fakt vsetko co potrebujem, pri vymene za moj peugeot 207 je doplatok ca.11.000 EUR (zaratany bonus a cena 207-ky). Deti rastu, potrebujeme väcsie auto atd. Za tuto cenu nieje co riesit, velke auto, vyborna vybava. Mam rad pokojnu pohodovu jazdu, ak je auto auto naozaj take tiche, ako pisete, tak to bude to prave pre mna. Takze nacase presedlat z fora peugeot sem. ;)
Po precitani tohto fora, kde je vela uzitocnych rad, ale momentalne totalne vaham, ci do tohto auta vobec ist. Momentalne mam z toho taky pocit, ze je to tu opisovane ako poruchove auto, ale da sa s tym zit a podobne. Je to naozaj take zle? A konecne konkretna otazka:
-Ako je to vlastne s prednymi sedadlami? Nasiel som prispevky ze pri dlhsich trasach ludia nevedeli najst polohu. Tiez nejaky 188 cm vysoky sofer sa dotyka hlavou vysunutej slnecnej clony, aj ked ma sedacku v najnizsej polohe. Mam 195 cm, bol som sa v tom previezt a nemal som ten pocit, alebo je to len pri nejakych zvlastnych situaciach? Sedaky tu niekomu odchadzali uz po 20-tisic km, to ma pri mojich 110 kg uplne vydesilo. Rocne robim asi 35-tisic km, 3-4 krat idem na dlhsie cesty, kde som v aute 16-18 hodin.
Je mi jasne, ze je to neporovnatelne lepsie ako maly peugeot 207, ale uprimne – chcem si kupit nove auto, tak by som nechcel robit kompromisy, takze k mojmu staremu autu to nejdem porovnavat, to nema zmysel.
Takze ma tu nejaky sofer väcsej postavy skusenosti s tymto autom na dlhsie cesty?

Předmět příspěvku: Re: sedacky / väcsia postava
PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 12:27:57 

Pred kúpou mojej C4G som mal podobné obavy, rovnako meriam 192cm.
Musím však povedať, že v praxi nemám problém, čo sa týka pohody v sedačkách prvom (nielen) rade.
Sedačky sú naopak dobre tvarované, bočné opierky sú dostatočné, no treba si aj uvedomiť, že pri rýchlejšom prejazde zákrutami ťa nebudú držať ako prikovaného, pretože auto pláva, čo nie je MPV žiadne prekvapenie. Na dlhšie cesty (nad 200km) nemám skúsenosti, no pre mňa sú sedadlá príjemne pohodlné (prvý aj druhý rad).
Je pravda, že pokiaľ zdvihneš sedadlo vodiča vysoko, pre tvojej (i mojej) výške sa budeš dotýkať slnečných clôn, ale len v prípade, že ich máš zasunuté i zahnuté priamo nad hlavou, teda v polohe, kedy vidíš celé čelné sklo.
Čo sa týka spoľahlivosti, všetko je otázka údržby i šťastia, pretože auto je prepchané elektronikou. Závady, ktoré uvádzajú užívatelia tohto fóra sú závadami, ktoré má akákoľvek značka, možno iného charakteru a druhu, ale každá automobilka má svoje slabiny, ktoré môžu postrehnúť viacerí majitelia.
Ja som s autom max spokojný, žiadne iné MPV strednej striedy by som nechcel (Renault, Peugeot, Chevrolet, Dacia, Mazda). Zo všetkých spomenutých značiek má C4 jednoznačne najlepší výhľad zo sedadla vodiča, delená A-stĺpiky sú naozaj "použiteľné" a páči sa mi aj prevedenie karosérie.
Čo sa týka motorizácie, ak by som volil diesel (ja mám 1,8i 16V), nešiel by som do 1,6HDi, ale ako pozeráš ty, do dvojlitra. Pri ňom sa nestretneš (nemal by si sa) s opakujúcimi sa chybami, ako u jednašestky. Všetko je to však otázkou toho, ako často a na čo chceš auto používať. Pri tvojom častom jazdení na dlhšie vzdialenosti neprichádza benzín do úvahy.
Želám ti, aby si sa rozhodol správne, ja som tak urobil :-))

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 13:18:20 

Ono z každého diskuzního fóra, které se specializuje na konkrétní auto či konkrétní značku to může vypadat, že zrovna to konkrétní auto je strašně poruchové, ale je to spíš optický klam, protože samozřejmě hlavním účelem toho fóra je obvykle diskuze nad problémy, nikoliv vzájemné poplácávání se po ramenou, jak dobře jsme nakoupili a že je vše v naprostém pořádku :-)

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 13:27:44 

Netroufl bych si ale nějak vyzdvihnout, že to auto je zrovna nějak příliš "tiché". Určitě je o kousek tišší než třeba Ford Focus, ale naopak třeba poslední 2 generace Oktávek mi připadají tišší. Na C4P určitě od nějakých 130kmh výš uslyšíte dost aerodynamického hluku (nejspíš od zpětných zrcátek) a podvozek na nerovnostech o sobě taky docela dává vědět. Pokud se ale třeba na dálnici spokojíte s nějakými 110kmh pohodovou jízdou na tempomatu, můžete si v klidu pustit muziku a posádka si v autě může do toho docela v klidu povídat, aniž by musela nějak zvyšovat hlas.

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 13:37:52 

nieco k pohodliu a sedackam..

ja som zatial stravil max 12 hod za volantom (1350km, 2x prestavka po 20min).
Po vystupeni z auta som si hovoril ze tak sa mi dobre sedelo ze este by som aj 500km dal:)
pohodlie/sedacky uplne OK. Mam 188cm, 110kg a hlavu si nebucham o slnecne clony (a tiez nemam sedacku najnizsie).

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 13:51:18 

Taky mam skoro 190cm a vejdu se tam uplne v pohode. Sedacky jsou super. Je jsem s tim v jednom zatahu do HR cca 16h a zadny problem.
Stejne bych ale bral, kdyby mela moje sedacka ty bederni operky. Ale to ma asi jen exclusive.

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 14:09:41 

Suhlasim so vsetkym co tu bolo povedane!
Mam vysku 186 cm, a nemam ziadne problemy. Ak niekt naraza hlavou o clonu, tak nevie nastavovat sedacky.
Ak viac jazdis v meste, tak ta 1,6 je dobra volba, ale ak budes viac mimo mesta, tak radsej chod do 2,0. Na tu vahu 1,6 je malo ( majitelia 1,6-tiek teraz mna ukamenuju :D ).
Minuly rok na troj tyzdnovej dovolenke som namotal okolo 4500 km, a uplne v pohode. V danom segmente priestrannejsie auto nenajdes.
Ten aerodinamicky hluk bude pocut v kazdom MPV, fiziku neoklames....
Objektinvny nazor na spolahlivost nenajdes na ziadnom fore, lebo kazdemu svoja kosela je blizsie k telu, a kazdy ti tvrdi to svoje.
Kedysi som mal xsaru picasso, kupil som to preto, lebo sa mi to auto pacilo....
Teraz mam C4 Picasso, lebo sa mi to auto paci...
Zober do predajne manzelku, a bude rozhodnute. ;)

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 14:09:58 

Já jsem také vyměnil Peugeota (807) za Citroen a tak se mohu vyjídřit celkem fundovaně i k dalším věcem protože měřím dva metry.
1. po vstupu na forum Peugeot (kde je to celé trochu víc živější a provázené i činností klubu jako takového) jsem nabyl pocit, že Peugeot je to nejporuchovější auto co svět kdy viděl, ale skutečnost je taková, že 80% a možná i více lidí, speciálně co mají nová auta, tak nic neřeší a nechodí na takováto fora. Většina až na malé vyjímky mají zde auta ojetá a tedy se stále se projevujícími a množícími se závadami, které zde chtějí řešit, většinou svépomocí, nebo s pomocí nějakých kamarádů a osvědčených známých. Běžný uživatel vozu, jede do servisu a necha to tam opravit a nic neřeší. Takže jsou to až bych řekl extremy.
2. Oázka pohodlnosti, sedačky podstatně, ale skutečně podstatně pohodlnější než u P807 a vím o čem mluvím a to dokonce i v druhé řadě. Je pravda že když dám sedadlo řidiče do horní polohy tak se tam nevejdu, ale proč bych to proboha dělal když jsem tak dlouhý a vidím z nižší polohy? Takže na výšku naprosto v pohodě a úžasný výhled nejen vzhůru, ale hlavně dopředu a šikmo dopředu.
3. hluk? Nevím, ale myslím, že když budu srovnávat stejná nebo alespoň podobná auta (octavia patří někam jinam vzhledem k velikosti) tak C4 GP nijak nevybočuje a spíš bych jí řadil k vozům s méně hlokem než třeba Renault.
Takže se toho určitě neboj. Dneska nikdo nedělá špatná a poruchová auta, to by nic neprodal.

Škoda Felicia 1998
Renault Scenic 1,6 RT 1996-2009
Škoda Forman GLS 1990-97
Škoda 120 GLS 1981-90

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 14:20:56 

SUHLASIM !!!!!!

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 18:22:40 

Dakujem za odpovede!
Musim priznat, ze ste ma upokojili a nakopli dalej. ;)
Je pravda, ze na tychto forach sa väcsinou preberaju problemy, preto moje obavy boli asi z toho ze som to cele zhltol naraz. Inak to opisujete presne ako auto, ake si predstavujem aj ja. Aerodynamicky hluk ci naklananie v zakrutach od takeho auta ocakavam, to je pochopitelne. Ale v testoch som cital ze inak je to auto slusne odhlucnene, takze cakam ze to bude lepsie ako som zvyknuty z 207-ky, ci predosleho partnera. Jazdim sice dost, ale z toho nejake 2/3 v meste, na dialnici som len par-krat rocne, ale potom to uz taham stale tak 3000 km za tyzden. Takze ta 1,6 mi zrejme postaci, mam rad tieto „male“ Hdi-cka, poznam to z peugeotov. Ale uvidime, skusim sa opytat na 2-liter, mozno predajca spravi nejaku zaujimavu cenu.
To sedadlo sa mi hned zdalo cudne, ked som nasiel par negativnych prispevkov, lebo mi prislo pri skusobnej jazde dost pohodlne. A aj v mensich autach mam sedacku uplne dole a este sa mi nestalo, aby som sa do nich nezmestil. Dobre vidiet, ze toto auto jazdia sami velki chlapi a nemaju s tym problem! :)
Este raz dik!

A k tej poznamke s manzelkou – hned sa mi zdalo divne, ze na toto auto som ju velmi presviedcal nemusel! Ta ma do toho vyslovene tlaci, decka ani nevravim! :roll:

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 19:17:01 

Přestože respektuju tvůj výběr motoru, přece jen si dovolím ještě jednou apelovat na přehodnocení. 1.6 HDi opravdu není povedený motor. Co taky čekat od spolopráce s Fordem, že? :D Nejen že je přechipovaný na 110k, vždyť první měli 80k, ale prostě je poddimenzovaný a hnaný do výkonu až nesmyslně. Narozdíl od 2.0 HDi, který je osvědčený v praxi a jako jeden z mála HDi opravdu drží a nevyžaduje žádnou extra údržbu. Navíc 130k tomuhle těžkýmu autu svědčí mnohem víc. Pro 2.0 HDi hovoří i servisní intervaly, životnost jednotlivých dílů a spotřeba se proti 1,6 HDi moc neliší. Servisovatelnost 1,6 HDi je příšerná a mechanici z něj šílí. K ničemu není přístup a všechno odchází o dost dřív než na 2.0 HDi. Nerepasovatelný vstřiky, drahý palivový filtr, FAP se zkrácenou životností, spojka je odlehčená a nevydrží tak dlouho ... to jsou jen některý negativa 1.6 HDi. Pokud chceš jezdit bez častějších návštěv servisu, tak určitě trvej na 2.0 HDi. Je pravda, že objem motoru nenahradí žádný tuning ani chip. Naložená 1.6 HDi se zapnutou klimou už neupaluje tak pohodově jako silnější 2.0 HDi.
Přeju šťastnou ruku při výběru.

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 20:12:37 

Caves.
Urcite nechod do 1.6HDI!!! Auta s tym motorom maju aj troska iny podvozok, ak sa nemylim, vsetko je ovela krehkejsie... Mne moj kamos zo servisu povedal, ze ak si kupim 1.6HDI, nepusti ma viac do svojej dielne. To iste plati aj o 1.6 benzin od BMW. Pri 1.6HDI si ani naplne sam nevymenis. Ja ako uplny amater som si na 2HDI vymenil vsetky filtre lavou zadnou, vsetko je po ruke. 2HDI je osvedceny motor. Radsej si priplat.

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 20:56:22 

Pokud jezdis po městě tak bych SEL do benzinu. Nafta se nestačí pořádně ohrad, tedy pokud chceš manuál. Benzin se bohužel s automatem nedělá. Nevím proč, Škoda.

Škoda Felicia 1998
Renault Scenic 1,6 RT 1996-2009
Škoda Forman GLS 1990-97
Škoda 120 GLS 1981-90

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 21:58:33 

Urcite chcem diesel. Resp.musim, tych mojich par ciest rocne do zahranicia je sluzobnych a tam musim vyuctovat naftu. ;)

Hmmm, ten rozdiel v cene je tam dost podstatny, dalsi rozdiel je v registracnom poplatku, ktory tak genialne minuly rok zaviedli na Slovensku (zdrzim sa dalsieho komentara) a tiez cena poistenia. Rozdiel v spotrebe tam zrejme nejaky velky nebude, aspon podla toho co som tu cital je to viac o sposobe jazdy.

Ale jasne, necham si poradit od skusenych a urcite sa na ten 2-liter opytam. Dakujem vam vsetkym za radu.

PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2013 23:21:22 

Benzin...., to nie!
Pri cenach benzinu, a tej neskutocnej spotrebe v meste....., a nedaj boze automat (chvalabohu ze to nedavaju dokopy).
Ak ten rozdiel v cene je taky dramaticky tak kup 1,6 a priplat predlzenu zaruku. Treba vsetko zvazit. Na rozdiel od vetsiny na tomto fore ty kupujes nove auto, a to je svojim sposobom vyhoda. ;)
Prajem ti stastny vyber!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]