Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Nový majitel C4 - pár všetečných dotazů
Právě je stř 20. lis 2024 9:29:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 29. říj 2012 19:47:15 

Ahoj lidi.
Stal jsem se čerstvým majitelem C4 z roku 2006. Pěkný kousek, automatická převodovka, tempomat, parkovací asistent, zámek řazení, klima atd. Spokojenost. Když ale koukám do příručky, tak na některé věci "čumím jak puk". Prosím všechny zkušené majitele, zda by mi zodpověděli pár otázek:

1/ Nářadí pro výměně kola. Podle návodu a obrázku by tam mezi jiným mělo být jakési "středící vodítko" - co to je a k čemu slouží? Zvedák je klasický, ale když se mrknu zespodu auta na místo, kde se má opřít zvedák o práh auta, tak ten "lem" na prahu, který by měl zapadnout do "drážky" ve zvedáku, je oproti drážce cca 3x-4x vyšší, tudíž mám obavu, že se bude při zvedání auta deformovat. Je to středící vodítko jakýsi mezikus mezi zvedákem a prahem?
Musím urychleně (zítra) nahodit zimní kola a nerad bych něco zvoral.

2/ Lze samostatně uzamknout či odemknout jen kufr? Když chci otevřít kufr, tak musím otevřít celé auto - cože není to pravé ořechové hlavně třeba u supermarketů, kde často řádí bandy zlodějů a zatímco člověk ukládá věci do kufru tak mu vyberou kabinu auta. A nebo zda mohu zamknout jen kufr a auto mít otevřené?

3/ Dočetl jsem se, že do světel musím používat žárovky s UV filtrem, jinak mi zajde plast těch světel. U mé stávající Mazdy mám reflektory skleněné, takže tam není problém. Když jsem ale koukal na žárovky v obchodech (H1, H7), tak na 95% z nich není o UV filtru ani zmínka. Tož jak to vlastně s tím UV filtrem je?

4/ Lze aktivovat nějakou funkci aby mi něco pípalo když chci odjet se zhasnutými světly? Už se mi párkrát stalo, že jsem jel "potmě". Nějak jsem prozatím na nic nepřišel. Ten ovládač světel není úplně na očích, je trošku schovaný za věncem volantu, a tak sem tam zapomenu. Zajímavé je, že u mé stávající Mazdy se mi to snad nikdy nestalo.

To je prozatím vše, ale asi časem přibudou další dotazy.
Dík všem za rady.
Ahoj.
Jirka

PříspěvekNapsal: pon 29. říj 2012 19:53:15 

1) stredici voditko je kus kulatiny se zavitem pro snadnejsi nasazeli litych kol (pokud nemas litaky nemas ani ten trn)
hever by mel pasovat presne ses si jistej ze je origo a ze koukas na spravnou pozici?

2) nelze

3) tohle nevim ja tam mel HID xenony a nic to neudelalo

4) pokud mas lepsi vybavu jde aktivovat automaticke sviceni po nastartovani > nekde v polozce menu
pote staci mit jeste packu prepnutou na polohu AUTO a ani v noci se nemusis o nic starat
(popripade kazdy manik s lexii ti to zapne natrvalo)

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 30. říj 2012 0:31:46 

Dík za bleskovou odpověď.

Tak s tím středícím vodítkem máš asi pravdu, litá kola nemám, takže tam asi není.
Ten zvedák vypadá origo, do té díry v tom plastovém fochu na nářadí na náhradním kole pasuje přesně. Ale fakt mi přijde, že ta dosedací plocha zvedáku nějak nekoresponduje s tím prahem auta. Zvedák na mé staré Mazdě je v podstatě stejný, ale tu drážku, do které zapadne lem na prahu auta, má podstatně hlubší, takže kdybych jej použil na tu C4, tak by na ní sednul jak "prdel na nočník". Že bych ho vyměnil?

S tím automatickým zapnutím světel si zkusím pohrát - prostuduju pořádně manuál, snad na něco přijdu. Počítač by to snad měl zvládnout.

Když jsem tak studoval manuál, tak jsem si udělal přehled žárovek do C4, dávám jej k dobru, snad se někomu bude hodit.

Přílohy:
Poznámka: Tak jsem ten seznam žárovek upravil podle připomínek. Jinak žárovky jsou vypsané z manuálu k té C4, rok výroby 2006
Žárovky Citroen C4 r.v. 2006.jpg [149 KiB]
Zatím nestaženo

Naposledy upravil jihra dne stř 31. říj 2012 0:37:33, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: úte 30. říj 2012 12:37:37 

Ahoj,
přehled si udělal suprově, jen ti tam chybí oranžová W5W 12V do bočních směrovek, v zadních směrovkách jsou PY21W a P21W nejsou v zadních směrovkách, ale v druhých zadních obrysových.
Teda takhle to mám já :)

Jinak co se týče toho UV filtru, tak já tam měl nějakou dobu v dálkovejch 100w a taky to s tím nic neudělalo a to ty 100w neměli o UV ani zmínku :)

PříspěvekNapsal: úte 30. říj 2012 13:43:45 

Já jsem dělal ten seznam podle jakéhosi webu a podle manuálu k C4. Nekontroloval jsem to fyzicky. Ale časem na to mrknu. Dík za upozornění.

PříspěvekNapsal: úte 30. říj 2012 13:55:09 

oranzova W5W v bocnim blinkru nejde demontovat, v pripade poruchy se meni cela lampa za cca 300 Kc

a chybi tam H11 v prednich mlhovkach

PříspěvekNapsal: úte 30. říj 2012 18:26:01 

Tak to s těma blinkrama sem netušil sakra :O Jak je to s těma bočníma mezi verzema? Můžu na starší model hodit ty z liftovaného? :)

PříspěvekNapsal: úte 30. říj 2012 18:37:40 

OD DAM 1199788 NEBO OD DAM 1222977

je svetlo jine, zarovka jde vymenit, ale jestli je shodne tvarove ti nereknu
ale svetla tyto svetla se deli na leve a prave, puvodni verze je univerzalni pro obe strany

(stary blinkr 351 Kc, novy blinkr 185 Kc + cena zarovky)

PříspěvekNapsal: úte 30. říj 2012 19:38:04 

Havlicek.Lukas píše:
oranzova W5W v bocnim blinkru nejde demontovat, v pripade poruchy se meni cela lampa za cca 300 Kc

a chybi tam H11 v prednich mlhovkach

V manuálu píšou, že s výměnou žárovek v mlhovkách je třeba jet do servisu, takže tam ani nepíšou, jaká žárovka se tam dává. Dík za info, doplním. Dá se ta žárovka vyměnit "snesitelným" způsobem? Tedy aniž bych demontoval půl auta?

Dneska jsem měnil žárovky v osvětlení SPZ - no který vůl to uchycení vymyslel, tak toho bych nakopal. Vyndat žárovku je porod, trefit se do těch kontaktů s novou žárovkou je porod, prostě na infarkt.

PříspěvekNapsal: úte 30. říj 2012 20:02:46 

bud odspod > je potreba povolit ten plastovy pulmesic pod naraznikem
zboku > povolit srouby a oddalit podbeh
nebo kdo ma atestaci gynekologa zvladne to i po sundani te krytky na mlhovce > http://img3.imagebanana.com/img/7647k4w ... e_0182.JPG

PříspěvekNapsal: úte 30. říj 2012 20:37:30 

jen takova mala perlicka, kazda C4 ma tempomat at to je socialka nebo plna palba :P

PříspěvekNapsal: sob 03. lis 2012 21:29:57 

Zdravím lidi.
Dneska jsem trošku studoval toho svého nového Citroena C4, trošku jsem uklízel atd. a narazil jsem na dvě věci.

1/ Pod rezervním kolem jsem objevil nějaký "bazmek", o kterém netuším, zda patří k autu či nikoliv a pokud jo, tak k čemu je.
ObrázekObrázekObrázek
Celé je to dlouhé 10 cm a na konci je "imbus" 6 mm. Říká to nekomu něco?

2/ Na tom svém Citroenu mám vzadu čidla parkovacího asistenta, pod volantem je tlačítko pro zapnutí a vypnutí parkovacího asistenta, ale bohužel při couvání ani ťuk, žádné pípání, nic. V návodu k vozu jsem četl něco o tom, že by se snad mělo něco objevovat na displeji, ale na miltifunkčním displeji a já mám jen ten základní jednoduchý displej (typ A). Tak teď nevím, zda dělám někde chybu já a nebo je parkovací asistent nefunkční.

3/ Nedá se někde sehnat servisní manuál k té C4 ? K mé staré Mazdě mám třeba kompletní přehled náhradních dílů včetně obrázků, "exploded view" atd. Nebo není někde k mání elektrické schéma C4?

Díky za každou radu.

Jirka

PříspěvekNapsal: sob 03. lis 2012 21:37:07 

ses si jistej ze mas A display? a ne multifunkcni ale display PP to je ten malej nad radiem kde se ukazuje teplota cas a datum
mas tam original radio?

PříspěvekNapsal: sob 03. lis 2012 22:10:04 

Havlicek.Lukas píše:
ses si jistej ze mas A display? a ne multifunkcni ale display PP to je ten malej nad radiem kde se ukazuje teplota cas a datum
mas tam original radio?

Je tam origo rádio. Na displeji se ukazuje v levém horním rohu čas, v pravém horním rohu teplota a uprostřed se dá přepínat datum, okamžitá spotřeba, průměrná spotřeba a ujeté km od startu. Podle příručky je to displej A. Tedy teď koukám - v příručce je doslova napsáno "MULTIFUNKČNÍ DISPLEJ - Displej A"
A na něm se o parkování asi nic zobrazovat nebude.
Teď mne napadá - v příručce je napsáno, že to pípání při přiblížení k přepážce se má ozývat z reproduktorů rádia. Nemusí být to rádio při couvání zapnuté? To by ale hrála nějaká stanice? Tak fakt nevím.
Schéma toho parkovacího asistenta by se někde nenašlo? Elektronice maličko rozumím, snad bych na něco přišel.

PříspěvekNapsal: sob 03. lis 2012 22:16:05 

nasla ale to by si napochopil, posli mi v SZ VIN cislo vozu, kouknu na to, ale je divne ze mas jenom A display a parkovaci asistent tahle verze asi opravdu jen pipa, koukni na ten vypinac jestli neni odpojeny, pak na asisfent je vzadu u rezervy jesrli meni odpojeny, pokud bude vse v poradku nezbyde nez diagnistika a projet to pokud je radi nakonfigurovane (a to me ted napada ze sem uz videl verzi asistenta kterej mel vlastni repracek ve sloupku mezi dverma)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 110 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]