Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Xenony
Právě je pát 01. lis 2024 11:31:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Xenony
PříspěvekNapsal: pon 11. led 2010 11:06:59 

Ahojte, má tu někdo na Xantii dodělávaný Xenony a na který světla (dálkáče či potkávačky)?

Nechal jsem si vyměnit obě přední světla za origo Valea, protože se mi zdálo, že to nic moc nesvítí. Teď je tojakž takž, ale pořád to není úplně ono... Je to s Xenonama lepší?

Zajímalo by mě taky, jestli si někdo montoval dodatečně ostřikovače, případně z jakého auta a jak složitá ta montáž byla.

Díky všem

Předmět příspěvku: Re: Xenony
PříspěvekNapsal: pon 11. led 2010 14:07:06 

Choď na staré fórum a daj hľadať "xenony" pre forum Xantia. Tam už bolo všetko rozobraté...

http://www.citroeny.cz/forumxxx/search. ... e16597d748

PříspěvekNapsal: pon 11. led 2010 21:37:50 

Měl jsem je tam pár měsíců v potkávačkách a dal jsem to ven, né že by to bylo špatný, ale nehodlal jsem se případně hádat vzahraničí s policajtama, v některých zemích po neorigo zástavbách docela jdou a jelikož mám celý auto tmavý, stačí že se budu hádat s jednou věcí natož se dvěma. Někde mám i fotku dvě xantie vedle sebe foceno mezi nima rozdíl. Jedna měla žárovky s vyšší svítivostí a moje ty xenony 6k, rozdíl byl markantní, ta se žárovkama svítila jako kdyby tam měla petrolejky. Za dobu co jsem to tam měl na mě bliklo jedno auto sna djenom a to bylo když jsem přejížděl horizont, nechal jsem před montáží seřídit světla a dát to malinko pod risku při seřízení.

Diag - Lexia3/PeugeotPlanet2000

PříspěvekNapsal: úte 12. led 2010 8:24:50 

Tady je fotka srovnání, jaké žárovky přesně tam měl Alex už nevím, myslím, že Nightbreakery to ještě nebyly, to si třeba vzpomene on.

http://xantiak.sweb.cz//XA312027.jpg

PříspěvekNapsal: stř 24. úno 2010 20:05:29 

hh, to je focene v Bruntale :)

PříspěvekNapsal: pát 26. úno 2010 2:43:24 

rozdíl markantní???hele nevim jako ale asi nevíš o čem mluvíš ;-)...i lajk která neví o čem mluví pozná z fotky rozdíl..a jestliže nejde o oslňování,,...nikdy jsem v zahraničí nemněl problém;-)

PříspěvekNapsal: pát 26. úno 2010 16:37:50 

no jirko na Slovensko s tým radšej už nechoď, teraz tu máme nový zákon a tvrdo idú po všetkom, čo nie je originál, čiže kolesá, xenóny, fólie na predných oknách...
Osobne sa ešte občas stretávam s magormi typu fóbia s xenónmi v rozštelovaných svetlách, to mi potom nezostáva nič iné iba dialkové, snáď pochopí a dá si to aspoň zoštelovať :/

tomi

História: 2x AX 1,1, ZX 1,4, BX 1,8TD, Xantia 2.0HDi 66kW

PříspěvekNapsal: sob 27. úno 2010 20:42:22 

meďák píše:
rozdíl markantní???hele nevim jako ale asi nevíš o čem mluvíš ;-)...i lajk která neví o čem mluví pozná z fotky rozdíl..a jestliže nejde o oslňování,,...nikdy jsem v zahraničí nemněl problém;-)

Meďáku speciálně pro Tebe Ti dávám odkaz na slovník cizích slov co znamená slovo markantní, pač zřejmě nevíš co to slovo vůbec znamená. Než budeš příště reagovat, zkus poprosit pana Googla, aby Ti s tím pomohl. ;)

http://www.slovnik-cizich-slov.cz/markantni.html

Čili rozdíl markantní = rozdíl výrazný, zjevný na první pohled. Ještě to šlo pochopit i z toho, že jsem psal, že to druhý auto svítí jako by mělo jen petrolejky ve světlech!!!! :lol:

Tomi Slovensko není jedinou zemí, kde po těchto zástavbách začli jít, v Polsku je to stejný jako v SK a jelikož do obou zemí jezdím, nehodlám riskovat problémy, takovou cenu to pro mě nemá. Navíc mnoho zemí má v zákoně o silničním provozu, že musíš mít náhradní žárovku a kdyby jedna výbojka odešla a zastavil mě policajt, těžko jí vyměním, jedině vozit stále sebou náhradní H1čku a přehodit to zas na konektorech a nechat svítit jeden xenon a na druhé straně žárovku, vůbec by to těm policajtům nedošlo. :lol: To je další důvod proč to šlo z auta ven. Čili souhlas s Tebou.

PříspěvekNapsal: úte 02. bře 2010 10:46:11 

Xantiak: no u nás je zákon postavený tak, že musíš mať náhradnú žiarovku, pokiaľ sa teda nejedná o xenón, ale keďže u našich áut by sa jednalo o neoriginálnu zástavbu, tak by si asi policajti zgustli :/
Ja osobne mám žiarovky Tesla s vyššou svietivosťou z LIDL-u asi za 3 € a je to lepšie ako pred tým, a som rád, že to svieti ako to svieti, kamarátova Marea svieti horšie (aspoň malá útecha :D )

tomi

PříspěvekNapsal: úte 02. bře 2010 13:17:11 

Xenony jsem měl na XM. Dával je tam předchozí majitel, já bych do toho asi nešel.(v noci jezdím poměrně málo) Byla to ta sada na výměnu za halogenku do potkávacích světel, takže žádné velké montování. Na rovinu musím ale přiznat, že se mi ty xenony líbily. Svítilo to super, na okreskách jsem každého neosvětleného cyklistu viděl s dostatečným předstihem, díry rovněž. Nastavené byly dobře, nikdo mě neproblikával. Jasně bylo vidět kam až svítí, když jsem zapnul dálky, tak svítily o kus dál a výš, ale bylo to proti xenonu mdlé nažloutlé světlo, tak jsem dálky ani nepoužíval, stačil kratší, ale kvalitněji prosvícený úsek silnice přede mnou. Ale buď tu nebo na starém fóru bylo psáno, člověk může čekat problémy na STK. Možná i při silniční kontrole, ale pánové, řekněme si na rovinu,kolik asi poldů přesně ví které auto a který model má nebo nemá mít xenony. ;) Pokud to nebude oslňovat a nebudete jinak provokovat, tak při nějaké běžné kontrole je v 99% případů ani nenapadne zajímat se o vaše xenony. Tak u nás, jak v zahraničí to nevím.

PříspěvekNapsal: stř 03. bře 2010 12:11:56 

Maska píše:
... ale pánové, řekněme si na rovinu,kolik asi poldů přesně ví které auto a který model má nebo nemá mít xenony. ;)...

No tak Xenón od obyčajnej žiarovky rozozná snáď aj policajt, aj keď ... :/
Ale keď ho už rozoznaá, tak má zopár nápovied:
- vek auta
- mali by byť v TP ako zvláštna výbava(myslím, že u nás to tak je)
- mal by si mať ostrekovanie svetiel
- mal by si mať samoštelovacie svetlá, či ako to nazvať s čidlami náklonu na náprave

Takže ako hovorím, u nás to teraz začali dosť riešiť, takže predpokladám, že aj páni orgáni prešli nejakým školením :/

tomi

PříspěvekNapsal: stř 03. bře 2010 15:07:21 

Nepochybně ho rozezná. A co? Věk auta? Jo, na staré šunce to bije do očí. Starý golf, japonec atd. jsou s xenony nápadné. Vymazlená dvojková Xantie už tak ne. (XM taky ne)Navíc v době kdy Xantie končily, xenony začínaly být běžné i u nižší střední třídy. Na věk auta se polda při běžné kontrole nedívá (jak říkám pokud neprovokujete jinak, není na to důvod). Co se kontroluje? STK, RZ (spz), doklady řidiče a k vozidlu, povinné ručení. Zvláštní výbava v TP určitě je, ale ve velkém. Ty ho sebou vozíš? Navíc ke kontrole předkládáš "malý TP" - osvědčení o registraci vozidla a tam se tohle nepíše. (např. na Mondeo mám ve velkým 16 kola, v malým to není). ;) Ostřikovače? Nevšimnou si toho, nebo koupit k bastlu xenonům i bastl ostřikovače - no problem. Samoštelovací světla? Jo, origo xenony to mají. Jak to poznáš na stojícím autě? Neviděl jsem poldu který by mi v předklonu skenoval světla. Ještě bych dodal, že by jsi měl mít čirou optiku a ne sklo s drážkama. Ale kdo to sleduje? STK! Tam narazíš, pokud to před a po stk neprohodíš.
Poldy nikdo na tyhle věci neškolí, je to na každém z nich. Pokud neoslňuješ, koho zajímá, že ti to svítí víc bíle, problém máš, když nesvítíš vůbec. Co se barvy týká, jsou i halogenky s barvou víc do bíla.
Tím bastlené xenony nehájím, jen píšu, že u nás to bez větších problémů prochází. Opakuju, že [url]já bych si je do auta necpal[/url], ale že je to každého volba a pokud to udělá pořádně, nedělá druhým problém a u nás v podstatě ani sobě. Pokud u vás po tom jdou, dá se čekat, že časem se to zostří i u nás.

PříspěvekNapsal: stř 03. bře 2010 16:05:33 

To Maska:
zabúdaš, že u vás v CZ je to kvôli dvom TP jednoduchšie. U nás na SK máš ku autu len jeden TP, tzv. skládací a ten nosíš stále zo sebou. V ňom je zapísané úplne všetko (VIN, hmotnosti, rozmery, emisie hluku, emisie motora, rozmery a typy povolených diskov + to isté pre pneumatiky, špeciálna výbava atď.) Takže keď ťa zastaví hyperaktívny policajt, tak môže skontrolovať úplne všetko čo nájde v TP ;)

PříspěvekNapsal: stř 03. bře 2010 16:36:09 

Taky píšu o tom co se děje v ČR, SR je stále nám nejbližší "zahraničí" a i tak vím o poměrech v něm málo, o zbytku Evropy téměř nic. K zahraniční policii a jejím postupům se proto nevyjadřuju. Ale protože prakticky necestuju ven, tak mě to netíží. Navíc mám na autě vše origo, takže jsem v klidu.
U nás bych to za xenony tipoval tak na možnost do 1000,- Kč pokuty a pokud si dotyčný řidič nechal původní konektory na místě, tak jen nandá halogeny - tím odstraní "závadu" na místě - a jede dál. Pokud už by tedy vůbec k nějakému řešení za xenony došlo, tak vždy platí, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Je lepší umně plakat než dělat ramena. ;)
Ale zjišťuju, že máte na Slovensku docela pakárnu. Pořádek je dobrá věc, ale nic se nemá přehánět, lidi přece nejsou roboti. :?

PříspěvekNapsal: čtv 04. bře 2010 18:16:04 

Jo jo, na Slovensku nosíme jeden TP a tam je úplne všetko, žialbohu, tiež som neriešil veci ako 195/65R15 gumy, kým jeden hyperaktívny policjat nezačal obliezať auto a nechcel mi zobrať TP.
Uzatváram to s tým, že ja by som to tam nedával a hotovo :)

tomi

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]