Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - teče čerevohnědá kapalina z prostředku podvozku
Právě je ned 24. lis 2024 5:25:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 16. srp 2012 20:31:40 

Chlapi prosím...problém. V garáži jsem zjistil, že mám louži zhruba 40 cm před zadním pravým kolem. Vytéká odněkud z pod plastového krytu červenohnědá kapalina podobná brzdové, ale hladina v nádržce je v poho. Co to může být za kapalina? Už toho vyteklo tak dvě deci. Prosím o pomoc co nejdřív. Brzdovka je přece téměř žlutá a nefta zase skoro čirá, tak co tam ještě je sakra? Podvozek nemám hydraulický. Díky moc....

PříspěvekNapsal: čtv 16. srp 2012 21:56:00 

Nejlepší bude, šáhnout a zkusit, poznáš snad kapalinu od vody. Kapalina v trubkách muže být tmavší pokud je stará a dokavad nenašlapeš brzd. pedál, tak ti z nádržky snad ani neubude, páč to brzdovej válec nepustí, takže může vytéct jen co je v trubkách. Teoreticky to mohla od někud vytéct zrezivělá voda? Pokud nebudeš mít jistotu, že to není brzdovka z garáže bych se nehnul. 2 decky jsou dost v případě kapaliny.

PříspěvekNapsal: čtv 16. srp 2012 22:12:46 

Ziadna hrdzava voda..., ty mas deravy sacok na aditivum, a ta tekutyina je EOLYS 176. Treba dat dole kryt zadnej napravy, na pravej strane je nadoba ktora ku vrchnaku je prichytena styrmi srobami. Opatrne tie sroby odhaknes, a uvidis tam deravu pricinu tvojich problemov. Novy sacok s cca 2,4 L aditiva stoji 150-160 EUR. Ale mozes skusit ten sacoj aj zalepit, ak prasklina nie je velka.
Vela zdaru, a pevnych nervov!!!! ;)

PříspěvekNapsal: pát 17. srp 2012 11:50:16 

Ahoj, měl jsem ten samý problém před měsícem a opravdu je to močovina. Můj technik říkal, že to prasklé rozhodně není, ale vyteklo to přepadovým otvorem. Prý možná z těch veder. No moc tomu nevěřím. Zatím žádné hlašení o nedostatku močoviny.

PříspěvekNapsal: pát 17. srp 2012 12:13:07 

Ahoj.
Ziadny otvor tam nie je. Ten sacok je hermeticky uzavrety. Dolieval som aditivum pred mesiacom. Unikat ti to moze bud cez prasklinku v sacku alebo cez spojky medzi sackom a cerpadlom a cerpadlom a potrubim co ide do nadrze.
Inac ten sacok to je teda dobra kravina, horsi system snad uz ani nemoze byt. Vsetko robene tak, aby si kupil sacok s aditivom. Pre porovnanie: 3L bandaska s trubickami na dolievanie 120EUR, sacok na vymenu s 2,4L. 160EUR. Takze pohodlie citroenackych servismanov stoji 40EUR. Napriklad v C5 je plastova nadrz s pohodlnym dolievanim, a u nas tento nezmysel......

PříspěvekNapsal: pát 17. srp 2012 18:34:36 

Máte pravdu pánové. Servis potvrdil dírku v sáčku na aditiva. Problém je v tom, že mi je líto vyhodit zbytek asi 1,5 l zbylého aditiva při objednané výměně. Prý se to dolít nedá. Co na to říkáte? Zalepit to prej taky nejde, že to je snad žíravina a snad i dost zdraví škodlivé.

PříspěvekNapsal: pát 17. srp 2012 18:35:34 

díky OXY a p. Šimralovi.

PříspěvekNapsal: pát 17. srp 2012 20:43:16 

Hoj,,,
dolejt to jde, já to dělal před rokem a napumpoval jsem ho plný. :lol:
Žíravina to opravdu je proto jsem vše dělal v rukavicích a na větranám prostranství. ;)

Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-není.

PříspěvekNapsal: pát 17. srp 2012 22:35:08 

Ano, presne tak. Ja som mal podobny problem. Pocitac mi hlasil nizku hladinu aditiva, tak som zacal patrat co kolko stoji, a zistil som, ze 3L v bandaske je lacnejsie ako 2,4L v sacku, tak som kupil aditivum v bandaske. Vsetko som rozobral, dolial, a kes som vytlacal z vaku vzduch zistil som, ze ten vak ma malu prasklinku cez ktoru prasakovalo aditivum. Zobral som gumene rukavice, vyrezal som O-kruzok, odmastnil som sacok z zalepil som to pomocou chemoprenu, a aby toho nebolo malo, tak navrch som nalepil este jened, vecsi O-kruzok. Zmackol som to este raz a este silnejsie- drzalo to. Sacok som vlozil tak aby lepena strana bola dole ( ono to vlastne bolo praskle na spodnej strane sacku). Zatial to drzi, pravidelne kontrolujem ci nahodou to nepresakuje. Neviem aku velku prasklinu mas ty. Ja som to mal tak male, ze keby nevytlacam ten vzduch, tak to ani neuvidim, a okrem toho uz som mal kupenu aj tu 3L bandasku, takze nic ineho mi neostavalo ako to skusit zalepit, a dufat ze to bude drzat.
Podla mna kup radsej novy sacok, a zo stareho aditivum prelej do nejakej nadoby. Potom neskorsie to doplnis. S aditivom treba pracovat len v rukaviciach, lebo okrem toho ze je to jemna zieravina ona je aj velmi toxicka..
Potom daj vediet ako si dopadol. ;)

PříspěvekNapsal: sob 18. srp 2012 9:31:01 

No koupím asi nový a nechám si slít do flašky to zbývající aditivum a zkusím následně dolít. Já mám tak malou dírku, že to muselo téct tak dva roky a sáček utěsnil ten přepadový otvor, jenže jsem fičel dost razantně s klukem do nemocnice (asi tak vybodování na 40 let dopředu) a sáček se asi odlepil a pustil nahromaděnou kapalinu dolů na kryt, ze kterého už to kapalo na dlažbu a v garáži. Dírka byla tak malá, že když na sáček tlačil mechanik, nešlo to ani najít. Po 2 minutách jsme našli. Dírka, ze kterého se při tlaku objevila slza. Maras. Citroen udělal opravdu super věc. Jo a záruka na nový sáček je prý jeden rok!!! haha. Mazec. Jinak stojí 3500 Kč 1+práce.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]