Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - litá kola, jaké největší jste na Berlingo dostali? II
Právě je pon 18. lis 2024 15:40:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 06. kvě 2012 22:04:15 

Ahoj,kola pěkný a chtěl bych se zeptat zda si dával zadní zástěrky nebo už tam byli?Jsou to origo?Já si chci dát zástěrky na předek a možná i na zadek.Díky

PříspěvekNapsal: pon 07. kvě 2012 15:05:31 

daff.daff:
máš pravdu, auto je na mě až moc vysoký. Ono totiž nikdy nic těžkýho nevozilo, tak že náprava není vůbec unavená!! Bývalý majitel v něm vozil jen oblečení na kšeft. Neboj, hned jak budu mít zas nějaký volný kačky, okamžitě zjednám nápravu a auto půjde o - 30mm dolů. Jen mít dost financí... Ufff, jen ty kola teď stáli 21 500,- :o
Si představ, mám domluvenýho machra na Francouzký zad. nápravy a ten chce za přestavění torzek 2 000,- + 1 000,- za demontáž a montáž nápravy zpět na auto!!! To znamená 3 tácy za přední pružiny + 3 za zadek. Předek si vyměním sám, to je v pohodě. Kdyby naše Berly měli už klasickou zadní nápravu s vynutými péry jako mají nové modely od roku 2008, tak o tom vůůůbec ani nediskutuji a za dopoledne je hotovo. Sám si udělám ledasco, ale fakt na ty torzy si netroufám.

tiger:
ty zástěry jsem tam dával já. A jsou to originály koupený v inzerci za 500,-(byli nové ještě v krabici). Jinak stojí cca 1250,-. Předky stojí to samo! Je to palba, proto tam ty přední zatím namám. Nechtěl jsem, aby ty šutry od kol lítali po dveřích...

Mám ještě nerez koncovku výfuku z Mazdy 6 (viz foto), tu navařím na místo toho krucanu asi takto, jako jsem to už dělal na mé Octavii: http://www.skywolker.wz.cz/zadni_naraznik.htm

Jinak díky Vám za pochvalu!

Přílohy:
Poznámka: Koncovka budoucího výfuku z Mazdy 6
Koncovka DSC08370.jpg [59.54 KiB]
Zatím nestaženo

PříspěvekNapsal: pon 07. kvě 2012 15:48:29 

litáky pěkný. ale z praktického hlediska bych dal určitě širší pneu takto si je brzo zničíš o patníky. min 195 či 205 bych tam dal já. takto jsou moc nechráněné a dojdou k ujmě. ale jinak pěkný. já si zase výšku nemůžu vynachválit tam kde projedu tak ostatní jsou už na břiše.

PS: máš kola a pneu zapsané i ve velkém techničáku?

PříspěvekNapsal: pon 07. kvě 2012 17:24:04 

Jo, jo na kola se musí dávat pozor tak jako tak. A to i tehdy, když tam dáš širší pneu. Límec odřeš jak nic, i kdyby tam byla pneu 225. Určitě máš pravdu, je to fakt riskantní s takovým obutím jezdit. Já to chtěl, tak že riskuju dovařování a znovu lakování kol. :oops:
Na Octavii mám taky 8" s pneu 215/45 R17 a jednou takhle parkování po tmě a leštěný disk šel do háje!!! V tu chvíli jsem z toho měl asi horečku, 4 tácy, 5 týdnů čekání a nový kolo ze SRN to spravilo. Už tedy vím, co krása stojí.
Jinak dát na 8" disk gumu 185 byl můj evidentní záměr. Nevěřil bys, jak na takto obutých pneu auto sedí. Zkus si rukou chytit za vrch pneu 185/65 R 15 a zacloumat s autem. Auto se bude do boku kymácet, gumy budou plavat v 6" discích jako stará harmara... Maximalizovat valivý odpor 205tkou jsem určitě nechtěl.

Pak jsi se ptal na zápis kol do TP. Abych byl slušný, tak napíši: "to neřeším"... Každýmu je kulový po tom co mám na autě za kola. STK mám v zimním období a to sjedu na origo plecháčích. Octávku mám taky na 17" a v TP jen 16". Tak že to samo, na STK to co tam má být, jak se vrátím domů nahodím leštěný 17". Už tak jezdím 8 let a nic zvláštního se nědělo.
Ono totiž problém je v tom, že ti naši pitomý úředníci NIKDY do našich českých dokladů nenapíší všechny ty kola, který tam podle fabriky můžou být! Konfigurátory kol ukazují Berlingo od 14 do 16". Tak proč to není takto i v našem TP????
Proč třeba VW Caddy může mít kolo od 15 do 19"??? Teda 19" to už je masakr... :roll:

PříspěvekNapsal: úte 08. kvě 2012 0:01:33 

Klobuk dole kamarade 8-)
mozno si opticky kolesa pytaju predsa sirsie pneumatiky, ale stojim za tebou co sa tyka valiveho odporu.
Velmi sa mi paci tvoja praca s autom, taka cista, prepracovana do detailov, takze thumbs up!
A musime uz spravit minimalne mi dvaja stretko toto leto, bez debaty ;)

PříspěvekNapsal: úte 08. kvě 2012 20:49:46 

Skyw... Zdravím, osobně doporučuji 195/55/R16 máme to s Icem oba je to nej obutí.
Vypadá to hezky, ale jsou moc ochuzené bez gumy.
Snížení od KW ok.
Jinak až budeš dávat tu koncovky jako dobrý, nápad ok, ale nezapomeň na jedno máme naftu.
Snad to časem pochopíš. ;)
Jinak jen tak dál.

PříspěvekNapsal: úte 15. kvě 2012 22:23:56 

já na těch mojich gumách najel 75 tis. km, kolik na nich najedeš ty? A to musím říct že je až tak moc nešetřím. a občas zatáčky hodně ostře. Já osobně je mám i velktom TP zapsané. Benga dělají někdy problémy a když se po někom chtějí vozit tak si něco najdou tak proč jim to ulehčovat. Sedí to super. Širší kola líp brzdí např

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]