Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - palubní počítač - hlášení závady
Právě je úte 26. lis 2024 18:44:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 27. lis 2009 12:10:07 

Dobrý den,
potřebovala bych poradit s palubním počítačem.Minulý týden se mi stalo, že při otočení klíčku v zapalování
se spustili výstražné blinkry a na počítači nějaké upozornění, ale jelikož je to v němčině a v němčině máme i manuál
tak si s tím nevím rady :cry:. Auto jsme měli i na diagnostice, ale žádnou závadu nenašli, prý to bude asi mechanického
rázu. Hlásí to : REAKTIVIEREN - TRAEGHEITS SCHALTER. Máme Xsara Picasso 1,8 16V benzín.
Stává se to při každém nastartování a když vytáhnu klíček se zapalování tak to ještě chvilku bliká na palubním počítači.
Nemůžu nikde sehnat český manuál, tak jsem si dovolila poprosit o pomoc přímo Vás.
Tak snad mi někdo poradí, zatím díky a čau Lejča

PříspěvekNapsal: pát 27. lis 2009 13:22:32 

tak ta hlaska po prelozeni: Znovu aktivovat - setrvačný vypínač

takze to vypada na cidlo otacek

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: pát 27. lis 2009 19:14:36 

Ahoj,
nech si zkontrolovat a případně vyměnit baterii, při nízkém napětí v síti může jednotka BSI rozblikat výstražná světla. Na Picassu a C8 jsem se s tím už setkal. Nejsem němčinář ale sdružený přístroj - tedy přístrojovka není rozhodně diagnostika, takže zcela určitě ta hláška neznamená snímač otáček. Tutomožnost kontroly prostě přístrojovka nemá. Nehledě na to, že na špatný snímač otáček by to ani nenastartovalo. Napadá mě jestli to není hlášení o deaktivaci hlídání překročení rychlosti- to přehodíš zmáčknutím konce pravé páčky a dáš si tam třeba spotřebu. Ještě zkus přehodit na angličtinu a písni.

PříspěvekNapsal: pát 27. lis 2009 23:14:57 

Ahoj,
díky za rady, zkusíme dobít baterku a uvidíme jestli to bude dělat dál.
Jinak přepnutím na pravé páčce se asi nic nezmění, protože tu používám docela často při kontrole
průměrné spotřeby. A to si můžu sama nějak přehodit na angličtinu? myslela jsem, že se to tam musí nechat
nahrát. Jestli to jde tak mi napiš jak. A to hlídání překročení rychlosti jsem taky nezaregistrovala, nikdy mě to
na nic neupozorňovalo, asi jezdím pomalu :lol: .
Tak zatím díky za rady, čau

PříspěvekNapsal: sob 28. lis 2009 14:02:36 

Ahoj, na agličtinu si přepeš když nastavuješ hodiny. (stačí přidržet tlačítko na pravé straně vedle LCD, ale teď si sakra nemůžu vzpomenout, jesli spodní, nebo horní :? - jedním vlezeš do "menu" a druhým to přepínáš) 8-)

PříspěvekNapsal: ned 29. lis 2009 10:24:47 

Martin77 píše:
Ahoj, na agličtinu si přepeš když nastavuješ hodiny. (stačí přidržet tlačítko na pravé straně vedle LCD, ale teď si sakra nemůžu vzpomenout, jesli spodní, nebo horní :? - jedním vlezeš do "menu" a druhým to přepínáš) 8-)

Pro vstup do menu držíš tlačítko se symbolem knížky,hodnoty měníš symbolem 000, přepínáš opět knížkou.

PříspěvekNapsal: čtv 03. pro 2009 15:45:21 

Ahoj,
tak na angličtinu už jsem si to přepnula. V angličtině to hlásí RE-ARM IMPACT SENSOR, a aby toho nebylo málo
tak mi to dnes ještě psalo ARRANGE SERVICE, zkusím si to přes lovník přeložit, ale nevím jestli mi to pomůže.
Tak jestli někdo víte co to znamená tak mi prosíííííím pomozte.
Díky a čau Lejča

PříspěvekNapsal: čtv 03. pro 2009 15:49:41 

Ahoj znovu,
tak jsem právě zjistila, že po přeložení Impact sensor znamená nárazové čidlo, tak pomůžete mi s tím jak
to znovu aktivovat nebo musím do servisu?
Díky

PříspěvekNapsal: čtv 03. pro 2009 18:49:25 

Ahoj, impact senzor reaktivujes tak, ze v motorovem prostoru vlevo v zadnim rohu je vypinac s takovou gumovou bambuli, na ten kdyz macknes, tak by to melo byt ono. V pripade narazu to odpojuje cerpadlo. A servis si nastavis tak, ze das klicek do prvni polohy, macknes nulovaci tlacitko na displeji na cca 4 vteriny a pak k tomu otocis klicek do dalsi polohy. Bude to odpocitavat tusim od 9 do nuly a pak ti tam naskoci, jak dlouhej chces mit ten interval do dalsiho servisu. Snad jsem poradil dobre, ten impact cudl mi takhle fungoval po bouracce.

PříspěvekNapsal: stř 09. pro 2009 17:25:56 

Hláška "ARRANGE SERVICE" znamená ujeté pravidelné servisní kilometry,nebo rok od poslední prohlídky.Takže budˇpojedeš na prohlídku,nebo jak píše jackalllll si to prodloužíš sama.
Obrázek

PříspěvekNapsal: úte 29. pro 2009 15:46:54 

Ahoj všichni,
moc Vám děkuji za poskytnuté rady, vše jsme vyzkoušeli a podařilo se. :P
Nárazové čidlo jsme znovu aktivovali, sice to po stisknutí čidla pořád na palubce blikalo,
ale nakonec to přestalo upozorňovat. A vyrušení servisu na palubce se mi podařilo dnes, pořád jsme to
zkoušeli, ale nic se nedělo, nic se neodpočítávalo. Dnes jsem sedla do auta, udělala vše v klidu a sama
a ejhle pomohlo to. Všem Vám moc děkuju.
Ještě bych potřebovala sehnat nový obal na dálkové ovládání, nejdou mačkat tlačítka na
dálkové odemčení, musím dát klíče přímo do zámku. No taky to jde, ale když je možnost
ovládání z dálky, je to lepší. Tak díky za rady, mějte se fajn, čau Lejča

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]