Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Alternáror Mitsubishi - Citroen C3 Picasso, 1,4i.
Právě je úte 26. lis 2024 22:26:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 26. led 2012 14:05:43 

Zdravím všetkých majiteľov C3 Picasso. Chcel by som sa s Vami podeliť o svoje skúsenosti s týmto autom, ktoré som si zakúpil úplne medzi prvými, v prvý deň oficiálneho predaja tohto auta na Slovensku. Mám benzínovú 1,4 a najazdených mám cca 43 tis. km. Takže pekne poporiadku : Z diskusíí pri ostatných príspevkoch som zistil, že priečne stabilizátory sú asi akútna vada tohto auta. Ja som ich menil po cca 11 tis km. Spotreba oleja - pri nabehaných 43 tis. km som už do motora musel doliať cca 2,5 l oleja. Pri pravidelných prehliadkách mi potvrdili, že motor je suchý, nevidno žeby olej niekde unikal a že mám tu smolu a môj motor "žerie" olej. Ďalší problém ktorý mám od začiatku je so spúšťaním elektrických okien v zime. Neviem či zatečie pri topení snehu časť vody za tesniacu gumu okna, ale proste tie okná vtedy neotvorím. Motorček sa snaží, ale proste nestíha prekonať ten odpor (asi namrznutej vody) aj keď okno škrabkou úplne očisím aj pri tesniacej gume. Posledná vec ktorá sa mi s týmto autom stala bola, že po 2,5 roku mi z ničoho nič odišla autobatéria. Volal som do Citroenu a zdôvodnili to tým, že sa to občas stáva, hlavne pri krátkych trasách a častom štartovaní (čo je aj môj prípad). Kúpil som novú batériu, ale nedalo mi a poprosil som známeho aby mi zmeral dobíjanie z alternátora. Namiesto potrebných cca 14,5 V dobíja iba 12,5 V. Vyrazil som do Citroenu, nech mi spravia diagnostiku a výsledkom toho bolo, že si mám kúpiť nový alternátor za cca 700 EUR (ak im dám starý, tak "iba" za 640 EUR:-) + práca. Po oslovení zopár firiem repasujúcich alternátory a ich odpovedi, že na tento typ nevedia zohnať ND, zháňam teraz ten alternátor na webe. Takže podľa môjho názoru na to že som kúpil nové auto , tie zlé skúsenosti a s tým spojené výdavky prevažujú tie kladné vlastnosti toho auta. Takže teším sa na Vaše rady a typy.

PříspěvekNapsal: čtv 26. led 2012 14:58:20 

Ahoj, ja mám tiež auto 2,5 rokov. tie okná - s tým som mal problém aj u opel astra a aj peugeot 307. mám najazdené 54tisíc a s olejom nemám problém. a toho alternátora sa po tvojom príspevku asi začnem báť aj ja. :-)

PříspěvekNapsal: čtv 26. led 2012 15:32:15 

Čaute ja mám Citrónika 1,4 VTi, 2 rôčky a mám najazdených 30000km.To s tými oknami som postrehol aj ja ale mal som predtým 6 áut a kde boli elektrické okná problém s otváraním som mal vždy! Oleja som po 25000 dolieval asi pol litra,čo podla mna nie je až také strašné.Mám kolegov (je nás asi 8) čo máme C3 picasso,väčšinou 1,6VTi a 1,6Hdi a iba jeden mal problém z batériou a následne aj s tyčkou stabilizátora na pravej strane(tiež kupoval auto medzi prvými). Kedže žijeme našími autami a vymieňame si postrehy a problémy nás zatial obchádzajú, takže je my lúto že máš problémy a dúfam že mne sa budú zdaleka vyhýbať!

PříspěvekNapsal: čtv 26. led 2012 15:37:55 

Okna- ak parkujem von to je aj moj prípad, ešte ma serie že ked umyjem auto tak aj po cca 2 dnoch teraz ked stiahnem okno tak sa zašpiní od tej gumy. Asi to tam dnu nevyschne. Tie tyčky stabilizátora som menil aj ja. Pukanie sa neodstránilo. Po prehliadke sme zistili že predne čapy ku KO. Už mám nove ale zatial nevymenene. Stáli cca 14 e 1ks. Olej som dolieval aj ja pri cca 30 tis. km ale vtedy som ho tak kupil že PC písal- skontrolovať hladinu. Zatial som najazdil cca 4 tis km a piše oil ok. Dnes mi začala blikať pravá smerovka neskutočne rýchlo- no možno je jedna vypálená len som neskontroloval. S tým autičkom som spokojný len tá predná náprava asi bude vyžadovať častejšiu udržbu. Uvidíme.

PříspěvekNapsal: pát 27. led 2012 9:35:09 

Nas Citronik bude mat 2 roky. Najazdene cca 26 tisic. Predok OK, olej dolievany na podnet PC :-) cca 0,5l. Okna....hmm, tiez problem. Hlavne ma s...e, ze po umyti su spinave. Ked primrzne tak sa nedaju spustit, ale je to otazka par minut po rozjazde.Ked sa zohreje, tak vsetko OK. Baterka zatial v pohode. V novembry ma caka dvojrocka, tak uvidime co my najdu.
Co ma ale trapi,je to, ze od nova vrzga palubovka. Niekde pri alebo pod LCD. Bol som v servise a ten technik povedal, ze sa s tym este nestretol. Vyskusal, povozil sa, postlacal.......nakoniec z neho vyslo, ze nech necham auto u nich a do dvoch tyzdnov bude hotzove. Ze vymenia palubovku....ved zaruka nee. Tak radsej pocuvam vrzanie.

PříspěvekNapsal: pát 27. led 2012 12:51:37 

no ten technik sa este asi nestretol ani s iným c3 picasso, bo aj mne vrzga, nie od začiatku ale už vrzga

PříspěvekNapsal: pát 27. led 2012 12:59:35 

Asi videl, bo to autorizovany servis. Tam sme aj kupovali naseho Citronika.

PříspěvekNapsal: pát 27. led 2012 14:04:55 

Tak tak palubovka vrzga a keby len ta. :roll:

PříspěvekNapsal: ned 29. led 2012 22:04:52 

dik za Vaše príspevky. To autičko je ináč v pohode, pohodlné , tiché, spotreba ako píšu atď...Štve ma hlavne predajca, ktorý mi ho predal. Po 2,5 roku proste nepripustí možnosť, že napr. ten alternátor mohol odísť aj skôr ako po uplynutí dvoch rokov záruky. Žiadna ústretovosť, napr. nechajte tu auto pozrieme na ten alternátor, pošleme ho výrobcovi atď. Viem že som nekupoval mercedes, ale práve preto by sa ma mal citron snažiť presvedčiť, že aj napriek týmto problémom nasledujúce auto by mohlo byť tejto značky. BTW, Píšem príspevok a akurát ide reklama na C3 picasso a vidím, že teraz dávajú 5-ročnú záruku :-))) čo na to povedať. Ináč, zohnal som v piatok cez web v Nemecku ten typ alternátora za 138 EUR(komplet cena aj s doručením). Je to z totálky, ale je tam aj záruka 6 mesiacov. Dúfam že bude OK.

PříspěvekNapsal: sob 31. bře 2012 18:28:42 

No ja mám c3 picasso 1.4 vti tak 2,5 roka najazdené 20000 km prevažne v meste občas dlhšie trasy.
Väčšie problémy s ním žiadne nemám. Zatial stabilizátory držia aj keď v meste sa občas nedá vyhnúť dieram na ceste a časom sa to može na aute prejaviť. Olej som zatiaľ nedolieval. Asi každé auto má drobné nedostatky. Tak to vrzganie v oblasti displeja sa mi občas prejaví hlavne v letných mesiacoch ak idem vyslovene po nespevnených cestách cestách inak vrzganie sa neprejavuje. Trocha viac ma štve zvuk od riadiacej páky medzi cca 1500 - 2500 otáčkach hlavne v letných mesiacoch. Pri 2 ročnej servisnej prehliadke som ich na to upozornil pozreli sa na to a tvrdili, že boli uvoľnené nejaké tiahla v blízkosti radenia. Tak 4 mesiace to bolo O.K., ale zvuky počujem opäť tak nabehnem do servisu nech sa na to znova pozrú.
Aj napriek týmto drobným nedostatkom môže povedať, že sa jedná o veľmi vydarený model auta. V čase jeho kúpy bola v tomto segmente malá konkurencia. /Roomster,Note,Grand modus,Matrix/
Teraz je to už o čosi lepšie hlavne by som mal dilemu medzi C3 picasso, Venga, ix20 ale pravdepodobne by som opäť volil c3 picasso /dizajn, komfortne ladený podvozok a výhľad/.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]