Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - PROBLEMY S ELEKTRIKOU !
Právě je sob 23. lis 2024 21:41:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PROBLEMY S ELEKTRIKOU !
PříspěvekNapsal: ned 31. črc 2011 16:23:55 

Ahojte. Pred pár dňami mi začalo blbnúť auto. Zamknuté z alarmom (META) začalo húkať bez smeroviek a stierače sa pohli do pol okna. Následne som otvoril auto a pri pokuse naštartovať sa rozsvietili iba 2 kontrolky a nešlo naštartovať. Odpojil som baterku asi na 15 minút a potom sa mi nedalo vôbec zamknúť auto( ani s klúčom). Odpojil som batérku na dlhšie a potom som aj naštartoval aj zamkol , ale iba mechanicky s klúčom ( s alarmom sa mi nedalo). Odstavil som auto na dvor a z ničoho sa mi rozsvietili pravé smerovky a svietili. Odpojil som baterku na noc , ráno všetko fungovalo okrem smeroviek a stále svietili pravé. Dal som to pozrieť na diagnostike. Žiadne chyby nevypisovalo všetko bolo v poriadku. Povedali mi že to bude pokazený alarm a cez imobilizér mi ho odpojil. Ale dnes ráno svietili smerovky a išli stierače. Tak som zase odpojil balerku. Ked som išiel domov bez smeroviek tak mi začal skákať tachometer. Ked zapnem smerovky tak na palubovky blikajú , ale vonku nie. Viete mi niekto povedať kde môže byť chyba , alebo máte nejaké skúsenosti.Môže to robiť ten alarm alebo je niečo s riadiacou jednotkou. ( Ale na diagnostike nehlásilo žiadnu chybu.) Zajtra mi to idú pozrieť. Za skoré odpovede Vám veľmi pekne ďakujem.Martin

Předmět příspěvku: Re: PROBLEMY S ELEKTRIKOU !
PříspěvekNapsal: ned 07. srp 2011 20:56:49 

Jako první bych nechal odpojit alarm, ne jen na diagnostice, ale fyzicky odpojit, vypadá to že zůstavá viset rele od směrovky a dělá to paseku.

PříspěvekNapsal: pon 08. srp 2011 15:55:57 

Tak sa podelím z výsledkom. Napojené na inú diagnostiku a vyhadzovalo chyby. Vybrali BSI a z vnútra vytiekla voda. Otvorili a vnútrajšok celý zatečený a zahrdzavený. Zohnali mi jednotku z iného auta a prehrali údaje zo starej jednotky.Tak verím že to bude fungovať.

PříspěvekNapsal: pon 08. srp 2011 16:26:36 

Aaa bsi a voda se moc v lásce nemá, to je pak jasné.

PříspěvekNapsal: stř 10. srp 2011 9:43:47 

Preventivna otazka!
Ako sa ti do BSI dostala voda?

PříspěvekNapsal: stř 10. srp 2011 10:36:00 

tak na to sou jenom 2 odpovedi, bud bylo auto vytopene nebo mu tam tece asi kolem okna :D

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: pát 07. říj 2011 15:05:37 

Ahoj M-NR.
Ako to je teraz s tou BSI, vsetko funguje?, a hlavne aka bola pricina?
Po tomto prispevku aj ja som rozobral BSI, lebo aj mne raz svietila jedna smerovka z nicoho-nic..., a na jednom mieste bola taka mazlava zelena hmota ( oxid medi), zacalo to zrat plosne spoje. Tak som to vycistil, nalakoval a dal som to spat. A osobne si myslim, ze to bude vyrobnou vadou.... prave na tom mieste fuka vzdduch na nohy, a ked mas pustenu klimu....neviem-neviem.

PříspěvekNapsal: pát 07. říj 2011 21:59:28 

Ahoj. Tak zatiaľ ( klop,klop,klop) je všetko v poriadku. Starú BSI dám pozrieť niekomu čo robí elektroniku , či sa nedá rozchodiť a ak áno tak budem mať náhradnú. Teraz ked prší vonku sa chystám pozreť či tam nezateká .

PříspěvekNapsal: sob 08. říj 2011 7:06:23 

A ešte jeden dotaz. Neviete presne ako sa dostanem k tej BSI , ked ju chcem vytiahnuť? Čo trebe presne vymontovať a odstrániť.
Vďaka

PříspěvekNapsal: pát 28. říj 2011 23:59:04 

BSI je nad nohami sofera, tam kde je packa na otvaranie kapoty.
Dostanes sa tam tak, ze najprv das dole kryt konzoly volantu( dva sroby a zacvakavatko dole), potom vytiahnes ten maly suflik na lavej strane ( ten co ma odkladaci priestor na pero a take drobne blbosti). Potom vysrobujes vsetky sroby dokola, a cela ta spodna cast co je pod volantom ti povoli a stiahnes ju dole.....a uvidis jediny srob ktory drzi BSI. Odsrobujes aj ten a BSI ti poje vyklopit smerom dole. V zadnej casti je zavesena na pantoch, len ju vzadu nadvihni, a celu ju mozes vybrat. Len pozor, pred tym ako budes odpajat konektory najprv odpoj baterku, nahoda je blbec :(
Konektory netrhaj zbytocne, najprv pozri, a potom odpajaj.

PříspěvekNapsal: sob 10. pro 2011 18:05:10 

Tak sa chcem aj ja podeliť s podobným problémom. Totiž myslel som si že s podobným, nakoniec bolo všetko inak. Auto bolo v servise, menili sa obe lambdy, snímač vačky, plus nejaké nesúvisiace blbosti. Autíčko si po zásahu začalo priasť ako dobre napapané mačiatko. Ale po pár stovkách kilometrov naraz začala blbnúť elektrika. Nefungovali stierače, okná, blinkre, neukazovalo kilometre ani rýchlosť a už ani neviem čo ešte. Po piatich minútach všetko naskočilo, kilometre sa pripočítali podľa reálne prejdenej vzdialenosti, inak auto išlo ako po masle.Až do nasledujúceho vypnutia zapaľovania. Potom sa to opakovalo.
Podľa tých príznakov som tiež hádal na problém s BSI. Auto bolo so synom v Brně, tak sme komunikovali len cez NET. Takže musel do servisu tam. V Citroene ho vyhnali, že LPG nechcú ani vidieť :evil: Tak šiel do nejakého menšieho a za dva dni bolo auto v poriadku, ale na moje prekvapenie mu povedali, že po počiatočnom podozrení na BSI (taktiež) zistili že funguje normálne. Tak pátrali ďalej a nakoniec sa to spravilo repasom alternátora!
Ja neviem, mne sa to zdá trochu nelogické. Ale fakt je, že všetko fachčí a altík bol pôvodný, tak aspoň viem, že je v poriadku.
Mne sa to zdá zaujímavé vyriešenie problému, čili jářku - dám to sem na posúdenie :D
Čo vy na to?

PříspěvekNapsal: ned 11. pro 2011 20:54:24 

Za funkcnost blinkrov, steracov, uzamykania a t.d, je zodpovedna BSI, kilometre su zapisovane do BSI....., ale to neznamena ze je vadna. Najskor ten alternator robil nejake skraty ci nieco co sa BSI nepaci, a preto sa tak sprava. Aj u mna najprv svietila smerovka, potom po nastartovani komplet zhasol displej tacho a palubneho PC, po opatovnom vypnuti a nastartovani vsetko fongovalo, ale ked som ju vybral, zistil som ze na jednej casti plosaku je zeleny povlak po odstraneni ktoreho, osetreni plosnych spojov a prelakovani dosky vsetko funguje ako ma.....
Len doteraz neviem pochopit odkial sa tam ta vlhkost dostala, doteraz pre mna to je zahada.... :(

PříspěvekNapsal: ned 11. pro 2011 22:58:02 

Asi to tak bude. Možno usmerňovač na alternátore bol vadný, napätie v sieti nebolo dobre usmernené, alebo problém so zbernými krúžkami, s tým súvisiace napäťové špičky? Nič z toho sa asi elektronike nemuselo páčiť,takže dúfam že sa to tým vyriešilo. Len škoda, že sme za ten altík museli vysoliť 6 000 Kč :( S tým som moc nepočítal. Ale hlavne že to funguje.

PříspěvekNapsal: úte 13. pro 2011 21:31:20 

Veru!!!!
Na Slovensku repas tvojho alternatora je asi o polovicku lacnejsi! :(

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]