Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - problém při rozjezdu picasso 1.8 16v
Právě je sob 23. lis 2024 22:22:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 23. lis 2010 22:25:58 

To bych pro něj ještě mohl udělat :P

PříspěvekNapsal: stř 06. dub 2011 18:57:31 

taky se hlásím do klubu špatného rozjezdu.Při koupi auta jsem to přisuzoval nezvyku z jízdou s Picassem.Ale není to tak.Přesněji takhle:při rozjezdu ze STUDENÝM motorem auto přestane na 1-2 sekundy táhnout,téměř zdechne.Pak se vzpamatuje a jede Tento problém se vyskytuje po každém přeřazení když spojka zabere.Problém zmizí po cca 1 km když se motor zahřeje.Za tepla motor jede úplně normálně.Motor jinak i za studena startuje na drc,otáčky nekolísají a na volnoběh nezhasíná.Problém lze obejít opatrnějším rozjížděním při trochu vyšších otáčkách.
Nemám LPG ani jiný typ sporáku.Svíčky,vzduchový filtr nové.Klapka i krokáč vyčištěny.Nutno podotknout že klapka byla sice černá,ale po vyčištění se na chodu motoru nezměnilo vůbec nic.
Ještě prosím vás, kde se nachází u 1,8 16v váha vzduchu ? Na starém foru dokonce tvrdili "škrtící klapka = váha vzduchu" což je z principu nesmysl.Tento problém s rozjezdem je sice řešen na mnoha vláknech,avšak ani na jednom není jednoznačná odpověd.Na diagnostiku nechci,tam poznají kulový,obzvlášt na teplým motoru.

PříspěvekNapsal: sob 09. dub 2011 15:39:00 

Váha vzduchu jako taková u 1.8 není. Zapředu na sání je čidlo množství nasávaného vzduchu.

PříspěvekNapsal: úte 20. zář 2011 15:24:09 

stejnou závadu jsem řešil nedávno a při jejím odstraňování byla vyměněna snad všechna čidla, která na motoru 1,8/16 v existují, dále lišta zapalování i obě lambda sondy, vše bez jakéhokoliv zlepšení.Diagnostika nikdy neukázala žádný problém.Protože se problémy sále zhoršovaly, zajel jsem do servisu Citroen v Boskovicích, kde mechanik ihned poté, co jsem mu popsal svůj problém řekl, že toto je bolest softwarw Citroen a během asi 30 minut provedl restartování softwarw BSI. Od té doby je vše naprosto bez závad. Neztráceljte tedy zbytečně čas výměnou různých čidel a rovnou nechte restartovat program řídící jednotky a máte po problémech.Dále mně bylo sděleno, že v současné době již existuje lepší verze software, takže pokud by se závada opakovala, nehrají mně hned novou verzi.

PříspěvekNapsal: úte 20. zář 2011 16:33:18 

Co za to ???

PříspěvekNapsal: pon 26. zář 2011 11:25:58 

Restart BSI, hoďte sem někdo návod. Určitě to někdo ví.

http://www.bba-reman.com/content.aspx?c ... ol_failure

Není to vono?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]