Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Vibrace volantu
Právě je pon 25. lis 2024 13:50:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vibrace volantu
PříspěvekNapsal: úte 28. čer 2011 17:25:45 

Sakra, to jsou záhady. Mám originální 17" AL kola, originální šrouby s rovnou dosedací plochou, pneu Michelin Primacy a vibrace volantu žádné. Na zimu mám 16" plecháče, pneu Michelin, koupil jsem šrouby s kónickou dosedací plochou a vibrace volantu žádné. Kola před výměnou nepřevažuji a vyměňuji doma sám.

PříspěvekNapsal: úte 28. čer 2011 17:33:26 

to je uplne jedno kam to motate, i kdyby jste pouzil jakoukoliv pasku 3M tak Vam to nepomuze, a kola dle popisu si utahujete rucne zvlastni radnym zpusob - tim dle Vaseho popisu tzv. vystredujete kola na kuzel sroubu, coz Vam pomuze opravdu jen na chvili a ne stoprocentne. Taky nechapu, proc si nekoupite stredici krouzky, kdyz na ne nemate, tak proc si je u jakehokoli soustruznika nenechate ze silonu vytocit?

to ze to funguje? to milej pane neverim, zalezi jak kdo je citlivej na vibrace a jak to vstreba rizeni, to ze to pomuze? verim, ale je to dano i Vasim zpusobem dotahovani kol rucne pri zvednutem voze, ze si s tim vyhrajete, ale v dnesni dobe stredicich krouzku, ktere vam sice nekdo znici spatnym nasazenim kola na osu, nedotahnutim sroubu ve stavu zvednutem - to musite vymenit pneuservis, to Vam paska omotana na naboji nepomuze

PříspěvekNapsal: pon 25. črc 2011 21:02:30 

Ahoj Ahoj!
Ja som mal podobný problém s vibráciami volantu, ale len jazdou cez nerovnosti, výmoly a podobne. Aj pri kolmom prechode retardérov mi trhlo volantom. Rozhodol som sa, že nechám v servise mierne dotiahnúť tlačítko riadenia. Dotiahli, trochu sa to zlepšilo ale stále som nebol úplne spokojný. V servise dali teda dopyt servisnému komisárovi (vraj to je človiečik, ktorý rieši a radí bežne neriešiteľné problémy). Ten radil vymeniť komplet tlačítko riadenia (diel číslo 406242 ). Tak som v servise tento diel nechal objednať a objednal som sa rovno aj na výmenu. Pri výmene musí ísť dole celé riadenie :shock: , vymeniť tlačítko, nastaviť silu prítlaku momentovým kľúčom, namontovať riadenie a spraviť geometriu. Prijímací technik tomu nedával moc šancí na úspech - trochu ma :shock: . Ale keď som to už objednal.... Po 5 hodinách telefonát že auto je hotové. Prišiel som si pre auto, testovacia jazda tankodromom (1/2 Bratislavy :lol: :lol: :lol: ) a po vibráciách ani stopy ;) Pre mňa úplne iný komfort jazdy. Pripájam pre predstavivosť zopár fotografií samotného tlačítka (požiadal som vymenený diel vrátiť a tak som ho komplet odfotil). Nový diel v balíčku obsahuje 4 nové súčiastky (samotné tlačítko, protipružina, prítlačná časť so závitom ktorou sa nastavuje sila prítlaku a tesnenie).
A čo sa týka kolies vs. vibrácie - na zimu požívam originál 16" AL+Michelin 215/55/R16 a v na leto originál 17" AL+Michelin 215/50/R17 - BEZ VIBRÁCIÍ , otestované cca. do 160km/hod.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ImageShack.us
Obrázek
Obrázek

PříspěvekNapsal: ned 07. srp 2011 19:52:43 

Dobrý den,jen pro info,jak jsou na tom s vibracemi ve Francii.

http://translate.google.com/translate?h ... rmd%3Divns

PříspěvekNapsal: pon 29. srp 2011 7:52:09 

Vyměnil jsem komplet kola a vibrace jsou pryč. Nové pneu Michelin Energy SAVER205/55 R16 91V.

PříspěvekNapsal: pát 25. lis 2011 10:05:08 

scadaman píše:
Ahoj Ahoj!
Ja som mal podobný problém s vibráciami volantu, ale len jazdou cez nerovnosti, výmoly a podobne. Aj pri kolmom prechode retardérov mi trhlo volantom.

Mam uplne stejny problem. Dotazeni toho tlacitka nepomohlo, tak mi navrhli vymenit cely ten bazmeg rizeni ve kterem je to zminovane tlacitko za cca 22tis. Ja jim na oplatku navrhnul to tlacitko. Technikovi v Autoportu v Praze se to povedlo vymenit i bez sundani toho hrebenu, takze sem to mel levnejsi nez normocas ktery pocita s geometrii.
No je to lepsi tak o 30% ale uplne jsem se toho nezbavil :(

Nejhorsi je to kdyz jedu treba 100km/h do mirne zatacky a najedes na diru. Cukne to volantem tak, ze se auto v pricnem smeru pekne zavlni. Drzet volant pri tom jen jednim prstem by pak skoncilo asi bourackou.

Mam zkusit to tlacitko vice pritahnout? Podle me uz tam neni nic jineho co by tlumilo rizeni. Jeste kdyz me to predavali, tak mi rikali ze jsou pridreny zavesy prednich tlumicu, ale to by asi nemelo mit vliv. Jedine co me jeste napada je nejaka vule na ramenech, ale to by snad v servisu poznali.

Predtim jsem mel C3 z roku 2007 a nikdy jsem to nepocitil, tak nevim jestli je to "vlastnost" vsech C4GP.

Dik za radu

PříspěvekNapsal: pát 25. lis 2011 12:32:22 

kolko stoji vymena toho tlacitka

PříspěvekNapsal: pon 28. lis 2011 1:30:01 

mal som podobný problém s vibráciou volantu. Chodil som do toho istého servisu, stále som sa na to sťažoval, stále mi tie kolesá vyvážili, a robilo to stále tak isto - niekedy viac, niekedy menej. Aj na 17"alu diskoch aj 17"plechoch-originál Citroen. Tak som sa nasral, išiel som do iného pneuservisu, Tam mi čerstvo nalepené závažia zhodili z každého kolesa, nalepili nové, správne vyvážili, a je to už 100%. Pri 170km/h pustím volant a nič nevibruje. Môžem len odporúčiť, nájsť taký servis, kde majú dobrú vyvažovačku, a vedia to aj 100% urobiť, lebo fakt je asi náprava tak citlivá, že to musí byť dobre vyvážené.

Předmět příspěvku: Re: Vibrace volantu - Tlacitko rizeni
PříspěvekNapsal: stř 30. lis 2011 12:44:25 

Jeste me napdalo ohledne meho problemu, neni mozne ze mam zavzdusneny posilovac rizeni?
Pripada mi, ze to cukani se do volantu prenasi jen kdyz prejedu nerovost jednim kolem.

Koukal jsem po netu jak je resene hrebenove rizeni u jinych aut a nikde jsem to "tlacitko rizeni" (2) nenasel.

Obrázek
Klikni pro zvetseni

Diky za radu

PříspěvekNapsal: stř 30. lis 2011 14:48:37 

Tak jsem nasel obrazek rizeni pro Fiat Bravo a vypada to ze tam to clacitko je taky.

Obrázek

Hm... nevim jestli to tam ma nejakou funkci tlumeni, spis to pritlacuje tu hrebenatku na tyc rizeni.

PříspěvekNapsal: stř 07. pro 2011 11:01:00 

Tak jsem byl opet v servisu, pac ta vymena tlacitka rizeni nepomohla. Jenom pripominam, ze mam problem s vibraci/cukani pri prejezdu nerovnosti a ne pri vyssich rychlostech.

Laborovali s tim 2 dny, vsechny cepy a ulozeni jsou ok. Technik rikal, ze se s tim uz setkali vicekrat. Zkouselo se vymenovat i cerpadlo rizeni a pry pomohla vzdy jen vymena celeho rizeni. Asi nejaka detska nemoc prvni serie.

Bohuzel to rizeni se da objednat pouze jako celek s cenou 21tis :shock: + 5h prace a geometrie.
To je pro me zatim docela dost, tak zkusili alespon dotahnout tlacitko rizeni vic nez doporuceny moment. Docela to pomohlo, ale stale neni to uplne perfektni. Dalsi pritahovani uz asi neni mozne, pac by se zas nevracel volant zpet do puvodni polohy.
Mam podezreni na nejaky ty prepousteci ventily toho posilovace nebo neco podobneho.

Videl jsem v bazarech to rizeni, ale do jineho nez noveho bych radeji nesel, pac uz muze byt uplne stejne v hajzlu.

Jeste napisu kdyz si to necham vymenit... urcite ale ne pred vanocema :cry:

PříspěvekNapsal: pát 02. bře 2012 10:44:54 

pánové,

tak jsem se vrátil ze servisu, kde jsem si stěžoval na vibrace ve volantu a cukání spojky. K mému překvapení přišli s tím, že mám totálně "vymlácený" spodní závěs motoru. Byl úplně volný a prý to při rozjezdech poskakovalo jak koza a může to být i příčinou vibrací. Jen origo Citroen za cca 1300,- . Může to být i něco dalšího, ale je jasné, že pokud je tam motor s převodovkou na volno, ideláu je to na hony vzdálené...

Zkuste se také podívat ja jste na tom, treba to někomu z vás pomůže... Po vyměně napíšu jak to pomohlo...

PříspěvekNapsal: pát 02. bře 2012 11:34:54 

Diky za info. V pondeli jedu znovu do servisu (tentokrat uz jiny) tak to tam necham proverit.

PříspěvekNapsal: pát 02. bře 2012 12:08:15 

Já jen nechápu, jaký vliv má silentblok motoru na kmitání volantu :?:

C-Elysse 1.2Vti

PříspěvekNapsal: pát 02. bře 2012 14:16:47 

Mnoo, pokud se nad tím zamyslím, dává mi to smysl.... Motor s převodovkou jsou z pohledu zavěšení v autě jeden celek. Z převodovky vedou poloosy do nábojů kol, která pohání. Pokud jsou vůle, tedy i vibrace na celku motor + převodovka, mohou se přenášet na poloosy a tím i na kola a způsobovat vibrace.., hm? :mrgreen:

Jinak samozřejmě netvrdím, že tohle je to správné a jediné řešení. Prostě se snažím hledat příčiny a tohle našel servis. Chtějí od toho začít, což nepovažuji za věc naprosto mimo. Motor s převodovkou by neměly být "na volno". Paradoxem je, že jsem měl pocit, že motor se ani nehne, běží sametově a bez vibrací...no něco ten silentblok vymlátit muselo... :? Mám teda 2.0 HDi, tak je to asi dost těžké, jinak nevím.. :roll:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]